Iwobi az előző szezonban tűnt fel az Arsenalnál epizódszereplőként és kiemelkedő, viszonylag konstans teljesítményével gyorsan felhívta magára a szurkolók és Wenger figyelmét.

Az előszezonban egyértelműen 'trónkövetelőként' gondolhattunk rá, Ő pedig élt a lehetőséggel és bejátszotta magát a kezdőbe (Sanchez támadó sorba való áthelyése mindezt segítette is), sokáig kiszorítva például Walcottot is. 

Több európai nagycsapat felfigyelt Iwobi tehetségére és máris elindultak a találgatások a jövőjét illetően, leginkább a Barcelona nevét emlegetik a lapok. Édesapja interjúban válaszolt a felvetésekre:

"Jelenleg a lehető legjobb helyen van. Jól megy neki az Arsenalnál és amennyiben egy másik klub bejelentkezne érte, a válasz határozottan nem lenne."

"Számára ez az egész nem a pénzről szól. Tehát jöhet egy olyan csapat, mint a Barcelona magasabb ajánlattal, de a fiam biztosan maradni fog az Arsenalnál, mert az Ő karrierjének jelenleg nem a pénzről kell szólnia, hanem a fejlődésről és a következő szint eléréséről."

"Sikerült berobbannia az első csapatba, de mindenki szerény emberként beszél a fiamat illetően. Véleményem szerint ez fontos, mert amikor egy játékos arrogánsá válik, akkor 'megbukik' [mint ember]."

"Alexet még sok-sok évig az Arsenal színeiben tudom elképzelni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

7 éve
Törölt felhasználó
Apuka értelmes fazonnak tűnik, remélhetőleg a fia is hasonlóképp gondolkodik.
7 éve
Törölt felhasználó
Az utánpótlás-nevelésünk tényleg hoz fel jó srácokat %-P
https://www.youtube.com/watch?v=v2jUB2k3j3o

Szólj hozzá