Arséne Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatóján nem győzte dicsérni Hector Bellerín fejlődését, és úgy gondolja, a spanyol játékos hosszú távú jövője az Arsenalnál van.

A 21 éves játékos két éve robbant be az Arsenal felnőtt keretébe, azóta pedig kirobbanthatatlan lett a kezdőcsapatban, ráadásul behívták már a spanyol nemzeti válogatottba is. 

"A fejlődése abszolút szenzációs. Ne feledjük el, hogy az első meccse rémálom volt nálunk, egy évvel azelőtt a Watfordnál volt, ahol nem is játszott.A fejlődése egyszerűen elképesztő, hihetetlen mentális erőssége van. " - mondta Wenger.

Bellerín jó teljesítményére természetesen több csapat is felfigyelt, a pletykák szerint a Barcelona és a Manchester City is vinné a játékost, ám Wenger szerint a spanyol hosszú távú jövője az Arsenalnál van.

"Úgy gondolom, hogy Hector is szeret nálunk lenni, ráadásul a fiatal kora ellenére is komoly szava van az öltözőben. Ez is figyelemreméltó."

"Még három éve van hátra a szerződéséből. Mindig is igyekeztünk eljuttatni a játékosainkat a lehető legmagasabb szintre. Biztosan le fogunk vele ülni tárgyalni a hosszabbításról a közeljövőben. Szerintem a hosszú távú jövője az Arsenalnál rejlik."

"Fontosnak tartom, hogy egy játékos megtalálja a saját értékeit és azt, amire vágyik. Azt gondolom, hogy Hector esetében ő mindent megtalált az Arsenalnál. Fiatalon, 16 évesen került ide, és valódi Arsenal-játékosról van szó." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (55)

4 éve
Xhakahoz még annyit, hogy még csak becsúszás sem volt, sima akasztás. Nevetséges a piros, mondom, ennyi erővel a Swanseanál kettőnek is kellett volna lennie.
Mondjuk alapvetően nem pótolhatatlan, a BL-ben szerdán játszania kell. Ha jól tudom, a Ligakupa meccs is lehoz egyet az eltiltásból, igaz?
4 éve
Xhakahoz még annyit, hogy még csak becsúszás sem volt, sima akasztás. Nevetséges a piros, mondom, ennyi erővel a Swanseanál kettőnek is kellett volna lennie.
Mondjuk alapvetően nem pótolhatatlan, a BL-ben szerdán játszania kell. Ha jól tudom, a Ligakupa meccs is lehoz egyet az eltiltásból, igaz?
4 éve
Ronin! Tavaly is így nézett ki, hogy majd visszatérnek a sérültek és jobbak leszünk, aztán pont akkor jött a hullámvölgy. Én megértem az optimizmusod, mivel tényleg így kéne lennie, hogy egy Ramsey visszatérése feldobja a csapatot, aztán, hogy a gyakorlatban és a valóságban mi lesz az már egy másik kérdés.
Mindenesetre úgy érzem egyben van a csapat.
4 éve
Ami a Xhaka eset megítélését illeti: csabigunner látja jól. A sárga lap iskolapéldája. Az égvilágon semmi nem indokolja a súlyosabb minősítését. Ergo: bírói hiba.
6 meccs behúzva zsinórban a PL-ben :coolsmirk: Mindez hiányzókkal, "betanulós" középső védő-párossal, helyenként gyenge egyéni teljesítményekkel. Kezdésnek nem rossz ;-P Van most pár meccsünk, hogy csiszolgassuk a rendszert. Lesznek friss emberek, ha leülne a csapat...., szóval: csak tökösen!
....Ha a szépség terén hagy is némi kívánnivalót a játékunk, az eredmények magukért beszélnek. A csapatmorál láthatóan jó, behúzunk küzdős meccseket is, és a védelmünk is erősödött, ami - lássuk be - nagyon jót tett.
Go Gunners!
4 éve
Tegnap az egész csapat kibaszott hülye volt egyébként, mind a kétszer teljesen elszálltak a 2 gólos előny tudatában, Özil és Alexis csak sarokkal voltak hajlandó labdához érni, a védő párosunk teljesen bealudt a második félidőben stb. Mázli, hogy nem fáztunk rá, egy jobb csapat ezt megbosszulta volna, reméljük Wenger megneveli őket.

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek