Első ízben adott hivatalos sajtótájékoztatót a válogatott szünetet és az átigazolási szezon lezárultát követően Arséne Wenger, a Southampton elleni bajnokit megelőzően.

A sajtótájékoztató egyik kardiálise Jack Wilshere arsenalos jövője volt. Mint ismert, Wenger két nappal a nyári átigazolási ablak lezárulta előtt kölcsönlistára tette a játékost. Wilshere-ért több mint 20 ajánlat futott be, a középpályás pedig a Bournemouth-t választotta.

Természetesen az eset felvetett néhány kérdést Wilshere hosszabb távú jövőjéről is, de Wenger elmondta, azt akarja, hogy a játékos az Arsenalnál vonuljon vissza.

"Volt egy beszélgetésünk Jackkel, ahol elmondta, aggódik afelől, hogy játszhat-e hétről hétre a csapatban. Elmondta, hogy kételyei vannak azzal kapcsolatban, hogy szerepet vállalhat-e a kezdőben már a szezon korai részében." - mondta Wenger.

 

"Ő úgy gondolja, hogy készen állna a játékra. Ugyanakkor az idény mostani részénél én nem tudtam neki garantálni, hogy bekerül a kezdőbe hétről hétre, mivel folyik a versengés a játékosok között. Viszont az ő kérése is teljesen logikus volt."

Azt viszont cáfolta Wenger, hogy Wilshere arsenalos jövője veszélyben lenne.

"Egyáltalán nincs veszélyben az arsenalos jövője. Játszani akart, és ez teljesen érhető és logikus elvárás volt. De ne feledjük el, hogy tavaly egyetlen meccsen sem lépett pályára a klubban, és ezen a poszton kell, hogy formában legyenek a játékosok. Egyszerűen nincs olyan, hogy valaki két évet kihagy sérülés miatt, aztán egyből csúcsformában lép pályára."

 

"Nagyon fontos, hogy számos meccsen játszhasson ebben az idényben. Személy szerint remélem, hogy az egész karrierjét az Arsenalnál tölti majd. Világklasszis játékosról van szó. Nekem nem kell bemutatni Jack-et, jól tudom, hogy milyen képességekkel bír, egyszerűen csak rendszeres játékkal vissza kell hoznia a formáját."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

8 éve
Törölt felhasználó
Nem lesz az már olyan soká Diaby2-nek...

Szólj hozzá