Arséne Wenger úgy véli, hosszú idő után először áll ilyen érett keret a rendelkezésére azt követően, hogy Shkordan Mustafi és Lucas Perez leigazolásával sikerült tapasztalt játékosokkal betölteni a hiányposztokat.

A francia szerint a mostani csapattal így már megcélozhatók az idei szezonra kitűzött tervek is.

"Két új igazolás nagyon gyorsan és rendkívül jól beilleszkedett, de a valódi próba a meccsek lesznek majd." - mondta Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján.

 

"Meglátjuk, mit tudnak, ráadásul elég hamar, viszont az edzéseken ígéretesen teljesítettek eddig. A tréningeken hozzák azt, amit előzetesen elvártunk tőlük, és emiatt nagyon elégedett vagyok."

 

"Meglehetősen hamar sikerült leigazolnunk őket, hiszen már szombatra a mi játékosaink voltak, míg az átigazolási időszak szerdán zárult. Mi magunk sem hittünk abban, hogy ilyen egyszerű lesz a leigazolásuk, de szombat délelőtt kedvezően alakultak a dolgok."

 

"Mind Mustafi, mind Lucas minőségi játékosok. Az előbbi egy nagyon fiatal védő, de már komoly nemzetközi tapasztalattal bír. Lucas pedig egy érdekes csatár, aki sokoldalú, tud a széleken is játszani, de leginkább középen érzi jól magát. Nemcsak gólt lő, de gólpasszokat is bír adni. Illenek abba a rendszerbe, amelyben játszatni akarom a csapatot."

 

"Azt kell mondanom, hogy hosszú idő után egy igazi érett keret áll a rendelkezésemre. Most már nem csak 19-20 éves játékosok alkotják a csapatot, hanem 24, 27, 28 évesek, a keret átlag életkora pedig elég érett."

 

"Elég régen volt már ilyen keretem, amelyben csupa érett játékosok vannak. Szóval most már csak meg kell mutatnunk, hogy elég jók vagyunk csapatszinten ahhoz, hogy megverjünk bárkit. Mindig is úgy véltem, hogy erre jó esélyünk van, még akkor is, amikor fiatalok alkották a csapatot. De ilyen érett játékosokból álló keretem akkor is régen volt, akiknek van elég tapasztalatuk, hogy helytálljunk a különböző sorozatokban."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (23)

8 éve
Igen, ebben van valami. :lol: Eddig nem éppen a rotálás volt az erőssége.
8 éve
Törölt felhasználó
Coq és Cazorla remekül kiegészítik egymást, ez tavaly is látszott. A szezonra nézve jó előjel, hogy Wenger hajlandó rotálni.
8 éve
Coquelin miért kezd? Eddig mind a két meccsen rémes volt. Ha már ennyire pihentetni akarjuk Xhaka-t a PSG elleni meccsre, akkor miért nem Elneny játszik? Viszont annak örülök, hogy mindkét újonc kezd.:D
8 éve
Törölt felhasználó
Sokan elfelejtitek hogy nálunk van a világ legjobb playmakere és ez a Lucas gyerek aki már nem is gyerek hisz felnőtt pali van esze a focihoz nem úgy mint walcottnak a deporba vert 17 gólt ás szúrt 12 assistot plusz Sanchez visszakerülhet a helyére így kialakulhat egy kegyetlen 3as szóval én nem vagyok befosva már csak a védelmet kell szilárddá tenni aztán számolgatni a gólokat. Bár mustafi és kosi lehozza rutinból :) ma legalább 3 gólt várok emberek!
8 éve
A PSG tegnap leikszelt otthon a Saint Etienne-el és elvileg 3 egészséges védőjük van. Itt az esély megverni őket!

Szólj hozzá