Hosszas megbeszélések után mintegy másfél órával a 2016-os nyári átigazolási szezon lezárulta előtt eldőlt, hogy Jack Wilshere az AFC Bournemouth együttesénél fog játszani egy szezon erejéig.

Mint arról beszámoltunk, a több játéklehetőség érdekében az Arsenal kölcsönlistára tette Wilshere-t a napokban. A középpályásért az elmúlt órákban legalább 20 csapat tett ajánlatot, köztük két olasz csapat, az AS Roma és a Milan is.

A Wilshere-ért folyó versenyt először a Crystal Palace vezette, de szó volt arról is, hogy az angol játékos elfogadta a Roma ajánlatát, az olaszokkal viszont nem állapodott meg az Arsenal. Végül egy valószínűtlen csapat, a Bournemouth együttese lett a befutó, Wilshere itt együtt játszhat majd gyerekkori barátjával, és egykori csapattársával Benik Afobével is, az angol csatár vélhetően nem kis szerepet játszott a váltásban.

A Bournemouth sajtóhírek szerint 2 millió angol fontot fizetett az Arsenalnak, és teljes egészében átvállalták Wilshere 80 ezer fontos heti fizetését is.

Wilshere egyébként 9 éves kora óta az Arsenalt erősíti, és ő lett a klub legfiatalabb játékosa, aki a felnőtt keretben is pályára lépett, 2008-ban, 16 évesen és 256 naposan egy Blackburn Rovers elleni mérkőzésen. Néhány nappal később pedig az európai színteren is debütált, és ezzel e tekintetben is ő a legfiatalabb arsenalos.

A 24 éves középpályás összesen 159-szer játszhatott az Arsenal mezében és 34-szer volt válogatott.

"Jack fantasztikus erősítése a csapatuknak. Őt senkinek sem kell bemutatni, a szurkolóink alig fogják várni, hogy a Bournemouth színeiben játsszon. Jack óriási tapasztalattal rendelkezik, mind a bajnokságban, mind a válogatottban, nagyon elégedettek vagyunk, hogy egy ilyen kaliberű játékost sikerült leigazolnunk." - mondta a Bournemouth vezető ügyvezetője, Neill Blake.

Innen is sok sikert kívánunk Wilshere-nek az előtte álló évadhoz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (42)

8 éve
Törölt felhasználó
Flamini a Palace-ban %-P
8 éve
Törölt felhasználó
Köszi az infókat.
Akkor ahogy sejtettem.Csak rajtunk múlik.
Mostanában esedékes pár szerződéshosszabbítás.Jó lenne bele foglalni meredekebb kivásárlási árakat,hogy igazodjunk a nemzetközi trendenhez.
Mert nem úszunk meg több átigazolási szezont ilyen könnyen.
Jönni fognak a nagyok a legjobbjainkért a kövatkező szezonban(Bellerin,Alexis,Özil,)és az újjakat még nem is említettem.Velük remélem előrelátóbban jártak el.
8 éve
Törölt felhasználó
De Angliában lényegében nem alkalmazzák a kivásárlási záradékot. Ezért is érdekes, hogy Sanchez kikötötte, csak akkor hosszabbít, ha kap, elvileg 60M-osat.
Inter ugye 68M-t ajánlott érte a nyáron.
8 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
A sikeres eb szereplés alkalmával kiosztott "járandoságokat" nem lehet ilyen teljesítmény láttán vissza venni és esetleg rászoruló beteg gyermekek javára fel ajálani?????? Mert ha azokat a hatalmas összegeket anno megérdemelték akkor most pedig ezt érdemelnék.
8 éve
NAH Sancsez csk lett....a válogatottjánál! Jó hír!

Mentem volna erre az október 7-i magyar-svájc meccsre....DE ezután a tegnapi után hááát hogy is mondjam, helyükre kerültek a dolgok:DDD Nem beszélve arról, hogy Csaka pajtás kibaszott velem és magával is, a két sárgája miatt nem játszhat ellenünk.....FASZA! Elég lesz ezt mnétyen követni a faszparittya hajdúbével....!

Szólj hozzá