Meglepő híreket közölt az angol sajtó hétfő este, miután több hírforrás is arról számolt be, hogy az Arsenal kölcsönlistára tette Jack Wilshere-t.

A Sky Sports szerint a csapatnál nagyon dolgoznak azon, hogy a szerdán záruló átigazolási piac befejezése előtt csapatot találjon Wilshere-nek, aki az eddig lejátszott három bajnokin kétszer lépett pályára, mindkétszer csereként.

A 24 éves középpályás lábtörés miatt lényegében az egész előző idényt kihagyta, a nyári Európa-bajnokságra azonban így is meghívót kapott az akkori szövetségi kapitánytól, Roy Hodgsontól. Az új angol edző, Sam Allerdyce azonban a legfrissebb kerethirdetéskor nem számolt Wilshere-rel, szerinte ehhez a játékosnak több játéklehetőséghez kell jutnia a klubjánál.

"Jack egyelőre nem kapott elég időt az Arsenalnál, remélem, a jövőben többször játszik majd. Ha minden héten ott lenne a csapatban, lenne helye a válogatottban is, de sajnos, jelenleg nem ez a helyzet. A sok sérülés sem könnyítette meg a dolgát." - mondta Allerdyce.

Kétségtelen, hogy az Arsenalnál nehéz dolga lenne Wilshere-nek az állandó kezdőbe kerülni, hiszen az elmúlt kilenc hónap során Mohamed Elneny és Granit Xhaka leigazolásával Wenger alaposan megerősítette a középpályát.

Nemcsak WIlshere, hanem egy másik fiatal angol játékos is elhagyhatja a klubot átmenetileg, egybehangzó lapértesülések szerint Calum Chambers a Middlesbrough-hoz távozhat, a védő a keddi nap folyamán esik át az orvosi vizsgálatokon.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

8 éve
Törölt felhasználó
Nem Özil szerepkörét, hanem pozícióját tekintve a csapatban, a csatár mögött, jóval kevesebb védekező feladattal, szabadon.
8 éve
Pivot-ban érzi a legjobban magát, lásd 2010-11-es szezon. Szerintem nem való irányítónak, túl veszélytelen a kapura. Ellenben hátrébbról simán tudja kamatoztatni az erősségeit.
8 éve
Törölt felhasználó
Mert legjobb posztja Özil helyén van, mint Ramseynek, aki ha nem sérült biztos kezdő, és már nagyon le se kell cserélni, bírja végig, szóval amíg ő van, addig se Wilshere, se Ramsey nem fog itt jó formában játszani. Meg mindegy, mert tuti sérült lesz.
8 éve
..."nem kapna lehetőséget"... Hát adni kell neki b+... Nem is értem miért nem szerepelteti Wenger többet a középpálya közepén, ott lenne a helye. De lehet a szélen is többet érne, mint Ox vagy Theo. Nagy csalódás lenne, ha kölcsönadnánk.
8 éve
Törölt felhasználó
Ha mindketten mennek, akkor csak 24 játékos lesz nevezhető, de belefér, mivel csak 22 lesz.
Wilshere nem kapna lehetőséget, kell neki a kölcsön, de Gnabry eladása hiba, bár valószínűleg szükség van a bevételre.
Akpom és Zelalem is mehet kölcsön, JRA csatlakozik az első kerethez, nem tudom miért, mikor nulla jelenleg.

Szólj hozzá