Arséne Wengert a Leicester elleni meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón természetesen az Arsenal átigazolási ügyleteiről is kérdezték az újságírók.

Mint ismert, a csapatnak a várakozásokkal ellentétben nem sikerült a hét során véglegesítenie Shkrodan Mustafi leigazolását, a sajtóhírek szerint azért, mert Wenger sokallja a Valencia által kért kivásárlási összeget.

Az átigazolásokkal kapcsolatban Wenger bővebben is beszélt a mai sajtótájékoztatóján.

Azt gondolom, jobb, ha nem beszélek konkrétan játékosokról. Nagyon keményen dolgozunk. Tudom, olyan ez, mintha félnék költeni a pénzt, de szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy készen állunk költeni azt. A vásárolgatás biztosan megnyugtatná a szurkolókat, de most arról szól ez az egész, hogy a megfelelő módon költsük el a pénzt. - mondta Wenger.

Az a gond, hogy világszerte nagyon kevés minden történik a piacon. Ez a játékosok elérhetőségével van összefüggésben. Óriási pénzeket költenek el a klubok átlagos játékosokra, ilyenből sok van. De sokkal nehezebb olyan játékost találni a piacon, aki tényleg erősíti a keretet.

Úgy vélem, manapság kétféle átigazolási piac van Európában. Egy az angol kluboknak, és még egy a többi európainak. Jelenleg az a veszély van, hogy az angol klubok megfojthatják önmagukat, mert nagy összegű átigazolásokat hajtanak végre, és következésképpen óriási fizetésért igazolják le az adott játékost. Viszont, ha nem válik be az átigazolás, játékos a nagy fizetése miatt nem mozdítható a klubtól, nem tud elmenni sehová máshová. Egy olyan időszak hajnalán vagyunk, amikor az angol kluboknak először kell óriási összegű fizetést ajánlaniuk a játékosoknak. Még ha a játékos el is megy, akkor is valamilyen szinten a klubnak kell állnia a majdani fizetésének valamennyi részét. Hosszú távon pedig az angol klubok gazdasági előnye el fog tűnni, mert számos olyan játékos bérét kell majd állniuk, akik már nem is az ő kötelékükbe fog tartozni.

Azt nem gondolom, hogy nem vagyunk vonzók a játékosoknak. Még akik el is mentek, a 99,5%-uk szeretett volna visszajönni. Theirry is köztük volt. Vonzók vagyunk a játékosoknak.

Nem vagyunk restek többet adni egy játékosért az általunk vélt értéknél, de meg kell arról győződnünk, hogy minőségi játékost veszünk. Olyan játékost kell vennünk, aki valóban erősíti a keretünket, és persze észben kell tartani, hogy mennyivel fizetnénk túl az értékét. De a következő átigazolásnál megint meg kell, hogy legyen a pénz, mert az előző átigazolás precedenst teremtett, és az eladó klub megint azt szeretné, ha többet keresne az adott játékoson, mint a piaci értéke.

Keményen dolgozunk, de nem árulhatok el ennél többet. Én csak az ellen harcolok, hogy a költekezés legyen az egyetlen mód, ahogy a futballhoz állunk. A költekezés egyfajta megoldás, ha megvan az adott játékos, és ekkor nem félünk költeni a pénzt. Az elmúlt 20 évben többször is sikeresen erősítettük meg a keretet átigazolásokkal, és ez az átigazolási politikánkon alapul. Tudom, hogy ezt most mindenki megkérdőjelezi, mert nem vásároltunk annyi játékost, amennyit elvártak volna tőlünk. De karrierem során körülbelül 400-szor igazoltam már, és tudom, hogy minden átigazolás egy rituálé. Itt nem csak egyetlen fél van, aki dönt a dolgokról. - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

8 éve
Törölt felhasználó
Giroud-n és Alexisen kívül nincs értelmes játékosunk elől. A 3. akit még idesorolnék az Campbell. Nem mondom, hogy világklasszis vagy meccseket dönthet el, de mindig odateszi magát és jó teljesítményeket nyújt. Ennek ellenére neki ajtót mutat Wenger és a kis kurváját(már elnézést) tovább istápolja(ha valaki nem jött volna rá, Walcottra gondolok). Iwobiból se hiszem, hogy túl nagy durranás lesz. Tehetséges fiatal, de ennél több nem hiszem, hogy lesz, ha itt marad.

Wenger remélem ma is annyira támogatja lelkileg a csapatot, mint múlthéten, mert akkor biztos a "siker".
8 éve
Ja és az hogy Bolasie-t megvette ennyiért az Everton azért van mert most ott van Moshiri aki tömi pénzel a csapatot szóval ezen majd a jövőben ne csodálkozzunk hogy ott is lesznek komolyabb ajánlatok játékosokért
A Benteke üzlet meg egy nagy pénzkidobás volt a Liverpoolnak.... De mivel a Palace eladta Bolasie-t ezért kellett egy támadó aztán mivel kb ugyanennyit kértek Bentekéért ezért megoldották vele a gondokat :) Nálunk is lehetne ilyen ha eladnánk valakit jó pénzért aztán az árából lehetne hozni jobbat is akár :-)
8 éve
Kjaer sem egy rossz védő de ez a PL és állítólag mi még egy elit csapat vagyunk szóval kicsit többet várna az ember mármint nagyobb neveket... Mustafi sem nagy név de elnézve a védelmünket Koscielny-n kívül nincs klasszis védőnk ( talán majd Bellerin is az lesz ) a francia mellé aki nemsokára 31 éves és kell egy fiatal de tapasztaltabb védő is !! Mindhárom jó védő Kjaer , Toprak , Mustafi csak úgy gondolom hogy ha már elhozzuk valamelyiket akkor én Toprak-nak örülnék jobban ( meg persze a németnek is de sajna mindkettő nem fog jönni ) ... A legjobb forgatókönyv az lenne ha Holding berobbanna és Koscielny mellett egy nagyon jó szezont zárna ;-) Ahogy elnéztem őt még van hova fejlődnie de nem egy beszari gyereknek tűnik és ha megkapja a lehetőséget szerintem élni fog majd vele :)
8 éve
Törölt felhasználó
Pedig anno ezért a kjaerért is oda volt a fél banda :-)
8 éve
Tény, hogy túl vannak árazva a játékosok, amikor Higuain-ért és Pogba-ért 100 milliók röpködnek. De azt ne mondja nekem senki, hogy ha a Crystal Palace kitud dobi 30-at egy Bentekéért, vagy az Everton 30-at egy Bolasie-ért, és mi sajnálunk ugyanennyit Mustafi-ért amikor kulcsfontosságú lenne egy védő érkezése. Látom előre, hogy Kjaer vagy Toprak jön majd helyette...

Szólj hozzá