Arséne Wenger a Guardiannak adott interjújában elárulta, meglehetősen rémiszti a visszavonulás gondolata.

A francia menedzser jelenlegi szerződése a nemsokára startoló idény végén lejár az Arsenallal, és egyelőre még nem hozott döntést az esetleges folytatásról. Wenger viszont úgy gondolja, minél később jön el a visszavonulás napja, annál nehezebb lesz elszakadni a futball világától.

Mindig is ez volt az életem, és őszintén szólva megrémiszt a visszavonulás napja. Minél később jön el ez a nap, annál rosszabb lesz, egyre nehezebb lesz majd leszokni erről a függőségről. - mondta Wenger.

 

Alex [Ferugson - a ford.] visszavonulása után az első United elleni rangadón találkoztunk, megkérdezte, hogy volna-e kedvem meginni valamit. Akkor rákérdeztem, hogy nem hiányzik-e neki a futball. Mire ő egyáltalán nemmel felelt. Ezt nem egészen értettem. Biztosan van egyfajta üresség az életben, ha az ember egész életében ebben a világban volt és mindig a következő meccsét igyekszik megnyerni.

A 20. bajnoki szezonjára készülő Wenger továbbra is a bajnoki cím elhódítását tűzte ki célul csapatával, amely az első siker lenne a bajnokságban 2004 óta. Az Arsenalnál azóta sok minden történt, a klub elköltözött a Wenger "élete szerelmének" tartott Highbury-ből a mintegy 400 millió fontos új létesítménybe, az Emirates stadionba. A banki kölcsönök miatt az Arsenalnál sokáig volt elengedő pénzösszeg a kereterősítésre, Wenger pedig most sem hisz abban, hogy a sikert csak is pénzzel lehet megvenni.

Vissza kellett fizetnünk a banki kölcsönt. Tudtuk, hogy korlátozott forrásaink lesznek a csapatra, de ott kellett lennünk a BL-ben, hogy továbbra is fizetni tudjunk. Életem legnehezebb időszaka volt ez. Egy ideig nagyon nehéz volt, de mára a klub anyagilag stabil lábakon áll.

 

Személy szerint úgy gondolom, hogy egy klub menedzserének úgy kell kezelnie az átigazolásokra fordítandó pénzösszeget, mintha az a sajátja lenne. Máskülönben túl elnéző lenne magával, ha hibázik a piacon. Nagy döntéseket kell meghozni, és ilyenkor úgy kell viselkedni, mintha a menedzser lenne a klub tulajdonosa, ezáltal ugyanaz lesz az identitása a csapattal. Máskülönben aligha lehetne messzire elmenni.

Wenger végezetül egy új tendenciáról beszélt, miszerint arra kérte az Arsenal játékosmegfigyelőit, hogy az alacsonyabb ligákból figyeljenek olyan játékosokat, akik a klubnál is megállnák a helyüket.

Világéletemben azért harcoltam játékosokért, hogy egy napon pénzt keressenek. Viszont ha már fiatalként, még teljesítés előtt nagy pénzt adunk nekik, akkor megöljük bennük a sikeréhséget. Aggasztó, hogy U17-es, U18-as játékosok évi 1 millió angol fontot keresnek. Annak idején Ian Wright jó formát meghalt ezért a pénzért a pályán, annyi gólt szerzett. Manapság már a berobbanásuk előtt milliárdosak, olyan fiatalokról beszélünk, akik még jóformán pályára se léptek.

 

Azt gondolom, hogy lesz egy új tendencia, azaz egyre több fiatal játékos fog kikerülni az alacsonyabb ligákból, mert ők megküzdenek az áttörésért. Hasonlítsuk össze ezt egy olyan játékossal, akit világéletében a Bajnokok Ligájában játszott. Neki ez teljesen szokványos, nem ez jelenti az álmot. De vannak olyan játékosok, akiknek szerda esténként arról álmodoznak, hogy pályára lépnek a BL-ben a csapatukban, csakúgy, mint a Real Madrid vagy a Barcelona.

 

Ezért kértem meg a megfigyelőinket, hogy pásztázzák az alacsonyabb ligákat, mert rengeteg jó játékos fog onnét előkerülni. Nagyon sok külföldi játszik a PL-ben, így a jobb angol játékosoknak előbb lentebb kell menniük.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (38)

8 éve
Smucig fos vezetők... Pistáért kérnek 50 milliót, ha kell nekem Pista, odaadom. Mi meg 40 millió 1 fontokkal szarakodnánk. Bezzeg mi simán eladtunk anno bárkit potom összegekért. Vicc az egész.
8 éve
Stones a Cityé... mi a kurva anyánkért nem tudunk ilyen simán igazolgatni? Befosok ezen. >:-(
8 éve
Lacazettet (vagy bárki mást) már rég le lehetett volna igazolni. Nem értem, miért szarozunk ennyi ideig, lejjebb nem fog menni az ára, maximum feljebb.
8 éve
Na hát Jese elkelt szóval ő se nálunk fog kikötni. Lassan már tényleg csak Lacazette marad, bár vele teljesen megelégednék.
8 éve
Törölt felhasználó
Én is,de leszarom ha buzi lesz az edzőnk csak nyerjen meg mindent! :-)

Szólj hozzá