Tovább folytatta az új szezonra való felkészülését és jó sorozatát az Arsenal, Arséne Wenger csapata magyar idő szerint hétfő hajnalban a mexikói Chivas de Guadalajara gárdájával játszott barátságos mérkőzést Los Angelesben.

A francia menedzser, csakúgy, mint az előző két felkészülési meccsen, most is rengeteg játékosnak adott lehetőséget, és elégedett volt a látottakkal.

Ez egy ideális felkészülési meccs volt a Chivas ellen. Összességében érdekes volt a mérkőzés, türelmesnek kellett lennünk, mert az ellenfél jobban kezdett nálunk. 20 perc után azonban mi is belerázódtunk, és végül kényelmesen nyertünk. Jó volt néhány fiatal tehetséget látni, a védelmünk például csak ilyen játékosból állt. Mindent egybevetve pozitív tapasztalatokat szereztünk. - mondta Wenger.

Minden mérkőzés másmilyen, és mindig a soron következő az, amelyen jól kell játszani. A megnyert meccsből önbizalmat lehet gyűjteni, de egyben szerénynek is kell maradni, és a következő meccsen is meg kell mutatni, hogy mennyire vagy jó. Persze jobb érzés győzni, mint veszíteni, de egyelőre felkészülési meccsekről van szó. De egy pozitív felkészülés önbizalmat adhat, amely jól jöhet egy trükkös szezonkezdés esetében.

Wenger az idei első felkészülési meccsét játszó Cazorlára, valamint a gólszerző Rob Holdingra is kitért.

Santi jelenti a mi technikai biztonságunkat a középpályán. Sokáig, majdnem hat hónapig hiányoltuk őt a pályáról. Jelenleg még nem teljesen fitt, ezért is cseréltem le félidőben. Egy kicsit a többiek mögött áll a fizikai felkészülésben, de hamarosan rendben lesz. Ha nem is augusztus 15-re, de a hónap végére mindenképp.

Rob eddigi teljesítménye pedig lenyűgözött, és az, hogy milyen gyorsan be tudott illeszkedni még ilyen magas szinten is. Higgadtságot, játékintelligenciát és karaktert tükröz a játéka, és ez magáért beszél, ilyet nem gyakran lát az ember.

Van néhány fiatal védőnk, mint Holding, Chambers vagy Bielik. Mertesacker ebben a naptári évben már nem játszik és Koscielny sem tért vissza még. Gabrielnek is vannak problémái. Ez azt jelenti, hogy a három fiatal védő közül valaki játszani fog, vagy legalábbis a keretben ott lesz a Liverpool ellen. Jelenleg majd fel kell mérnem őket, és majd így hozom meg a végső döntést. De az igaz, hogy Holding nagyon gyorsan beilleszkedett. Mind a három fiatalban megvan a kellő minőség, de mind a háromból hiányzik a tapasztalat. Két héten belül döntenem kell erről.

A mérkőzésen óriási egyéni gólt lövő Alex Oxlade-Chamberlainről is ejtett néhány szót a menedzser.

Alex nagyon fontos szezon előtt áll. Nagyon sokáig volt sérült, és emiatt nem ment az Európa-bajnokságra sem, pedig ott lett volna a helye, ha fitt marad. Ezért vagyok vele körültekintőbb, az All Stars csapat ellen egy félidőt kapott, most 70 percet. Remélem, hogy az egész szezonban fitt tud maradni. Nagy energiát ad a csapatnak, és képes áttörni a védelmet. Nagyon nehéz megmondani, mi hiányzik még belőle, mert így lehetne őt a következő szintre emelni. Talán még ő maga sem hiszi el teljesen, milyen jó játékos lehet. Ez lenne az utolsó szint a számára.

Wengert a szokásos átigazolással kapcsolatos kérdésekkel is szembesítették, név szerint a mustafis és lacazette-s pletykákkal, de a menedzser újfent nem árult el semmit.

Jelenleg nem állunk közel ahhoz, hogy bárkit is leigazoljunk. Szó van Mustafiról is, de senkivel nem köttünk megállapodást. Megértem, hogy mindenkit izgatnak az átigazolások, de nem szolgálhatok nevekkel.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

8 éve
Törölt felhasználó
James! Hát ha így nézzük igen, bár azért volt a középpályára előretolva, mert 3 belső védővel játszottak, de igazából 3-5-2-ben a két szélső középpályás a szélsőhátvéd is.
8 éve
Mi ez a sok szidás Gibbs felé? Nem értem. 🐛
8 éve
Törölt felhasználó
Ronin! Ja, de az én bajom csak az hogy a hiszti tétmeccsen is indokolt lesz, mert ott talán még durvábbak lesznek az ellenfelek, és az tétre megy, még idegesebbek lesznek, de ha egy ilyen meccsen nem bírtak magukkal, akkor ott mi lesz?
Persze nem lehet mindenki olyan tutyi-mutyi, mint Walcott és Gibbs, de azért ők már nem gyerekek, ennél több higgadtság kell.
8 éve
Törölt felhasználó
James! Ezzel kb. egyetértek..., de egyrészt - ahogy írtam is -, szerintem a "hiszti" részben indokolt volt (a mexikóiak/faultok jellege miatt), másrészt a szervezetlenséget/irányítás hiányát épp a hármascserének tudom be. ;-)
8 éve
Törölt felhasználó
Peres az olaszoknál csak középpályán játszott, főleg a jobb szélen, még a braziloknál játszott csak védőként.

Szólj hozzá