Arséne Wenger elmondása szerint elégedett volt a látottakkal az Arsenal második felkészülési meccsén a 2016/17-es szezon előtt.

Az Ágyúsok az MLS All Stars csapatával mérkőztek meg San José-ban, ahol Joel Campbell és Chuba Akpom révén 2:1-es győzelmet arattak az amerikai profi liga legjobbjai ellen.

Azt gondolom, hogy nehéz meccsen vagyunk túl. Elég intenzív és kemény edzési időszakban vagyunk, az ember sosem tudhatja, mennyire lesznek fáradtak a játékosai a mérkőzésen. Azt viszont jó volt látni, mennyire jó formában voltunk. Két kemény edzésnapon voltunk túl a meccs előtt, mégis jól játszottunk. - mondta Wenger.

 

Az MLS All Stars csapata is kivételesen erős volt. Megnéztem, hogy az All Stars csapatok milyen eredményeket értek el az elmúlt években, és az elmúlt négy évben háromszor nyertek. A felállásukat tekintve nehéz meccsre számítottam ma, és így is alakult.

 

Az első félidőben jó egyensúlyt tudtunk kialakítani a labdabirtoklás és az előrejáték között, jól tudtunk átmenni az ellenfél védőin az utolsó harmadban. Ez pozitívum volt. Ráadásul jó alkalom volt feltérképezni a fiatal játékosaink rátermettségét is. Az első játékrészben Oxlade-Chamberlain kiváltképpen éles és veszélyes volt. 

A francia a két új igazolás, Granit Xhaka és Rob Holding játékát is értékelte.

Xhaka remekül teljesített, jól beilleszkedetta csapatba. Pontosak voltak a passzai és technikailag is remekül játszott. Összességében az első meccse bátorító volt.

Rob is meglepően jól beilleszkedett. Jól olvassa a játékot, jól érti, mi zajlik a pályán. Jól számítja ki a labda útját, ilyen jellegű játékost ilyen fiatalon pedig nagyon nehéz találni a piacon.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

8 éve
Törölt felhasználó
Aron21! Igen az utolsó évében és főleg annak a 2. felében szinte azt sem tudta, hogy mit csinál, de akkor már nagyon kicsúszott a kezei közül a gyeplő. Sosem volt egy vasszigorral dolgozó edző, ez pedig visszaütött mikor már mindenki tudta, hogy nem ő lesz a következő szezonban az edző. Olyan volt, mintha mindenki szarna bele az egészbe, őt is beleértve.
De ennél azért jobb edző.
8 éve
Törölt felhasználó
Touré5, nyilván túlzok Mangalával kapcsolatban, de 38 millióért egyszerűen annyira nevetséges a játéka, hogy a könnyem csorog a röhögéstől ha látom. Pellegrinit nem tartottam rossz edzőnek (emberként soha nem szerettem), egészen utolsó Citys évéig ahol megírta a nagy edzői anti-tankönyv összes fejezetét.

77pedro, nyilván képességekben rendben van Ben Yedder, ha komolyan fontolgatjuk, hogy leigazoljuk, tehát ha így is lesz én várom tárt karokkal. De egyébként igen, a Mustafi-Mahrez párossal kapcsolatban én is hasonlóan érzek. :DD
8 éve
Törölt felhasználó
Ha jön Mustafi+ Mahrez felőlem visszajöhet Denilson is. :lol:
8 éve
Én Yedderrel úgy vagyok, hogy akkor inkább játszon Akpom.
8 éve
Törölt felhasználó
Megnéztem ezt a Yedder gyereket.Mivel szinte semmit nem tudok róla.Persze én is a videókkal kezdtem.Tudom a szokásos összevágot bla,bla bla.....
De egyáltalán nem ügyetlen csávó.Az tisztán látszik hogy egyáltalán nem esik zavarba ha akár két védő van körülötte.Nem cselez rosszul,viszonylag gyors.Persze nem olyan gyors mint Walcott.De Walcottból csak egy van.Sajna az is nálunk. ;-)

Szólj hozzá