Az Arsenal az elmúlt órákban kapcsolatba lépett a Valenciával Shkrodan Mustafi esetleges leigazolását illetően, értesült a Sky Germany.

Az angol csapatnak azt követően lett sürgős egy középhátvéd leigazolása, hogy Per Mertesacker a napokban súlyos térdsérülést szenvedett, és legalább öt hónapra harcképtelen állapotban lesz.

A sajtóértesülések szerint az Arsenal egyelőre nem tett ajánlatot Mustafiért, akinek a szerződésében 42,5 millió angol fontos minimum kivásárlási záradék van. 

Ennek ellenére a Valencia jóval alacsonyabb összegért is megválhat a német válogatott védőtől, aminek az oka rendkívül egyszerű: miután a klub nem végzett Bajnokok Ligája-indulást érő helyen az előző szezonban, nem tudott elég pénzbevételt generálni ahhoz, hogy megfeleljen a Financial Fair Play szabályzatának.

Ennek értelmében pedig a Valenciának jópár játékosától meg kell válnia, hogy teljesíteni lehessen az UEFA-előírásait. A távozó játékosok között szinte biztos, hogy ott lesz Mustafi is, a játékost korábban a Milan együttesének is felajánlották, az olasz együttesnek azonban nem kellett a 24 éves bekk.

Az Arsenalnak viszont kapóra jöhet a Valencia anyagi gondja, a CopeValencia rádióadó szerint a spanyol klub akár már 25 millió euróért (20,9 millió font) elengedheti Mustafit.

Érdekesség, hogy Mustafi hazai nevelésű játékosnak számítana, mivel az albán felmenőkkel rendelkező védő 2009 és 2012 között az Everton játékosa volt. Ezt követően a Sampdoriánál játszott, majd 2014-ben igazolt a Valenciához, ahol azóta 60 bajnokin lépett pályára.

Mustafi 2014-ben mutatkozott be a német válogatottban, a Nationalelf mezét 12-szer ölthette magára és tagja volt a keretnek az idei Európa-bajnokságon is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (29)

8 éve
Törölt felhasználó
Touré 5! Pont arra céloztam én is lényegében, amit te leírtál. Viszont ez a keret rossz kialakítása miatt van, ha egy alapember hosszú távra kiesik, akkor meg van lőve a csapat. Annak ellenére, hogy mennyiségre sokan vagyunk szerintem. Másik csapat 7 hátvéddel végig játszik egy szezont. Nekünk meg van 10, de kénytelenek vagyunk igazolni még egyet.
8 éve
Törölt felhasználó
Velafan! Igen főre nézve megvagyunk, de minőségileg?
Mertesacker már lassú, nem igazán lehet rá számítani, Koscielny ugyan itt szent tehénnek számít, ennek ellenére tavaly borzalmasan amatőr hibákat csinált, ha nem Merte van mellette akkor elveszett, Gabriel azt sem tudja, hogy hol van, Chambers és Holding pedig tapasztalatlan, botorság lenne velük nekimenni a szezonnak. A szélsőhátvédeket meg nem érdemes ideszámolni a magassága és a fizikuma egyiknek sincs meg. Ha nagyon ég a ház akkor Coquelin talán még játszhat ott.
8 éve
Törölt felhasználó
Az a vicc az egészben, hogy van a keretben 10 darab hátvéd, de ennek ellenére szükség van még egyre.
8 éve
Elvagytok... :lol: Aron, a tiéd már-már övön aluli. :lol:

Szólj hozzá