Arséne Wenger a csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatóján megerősítette azon értesüléseket, miszerint Per Mertesacker súlyos térdsérülést szenvedett a Lens elleni felkészülési mérkőzésen, múlt pénteken.

Mint arról már beszámoltunk, a sajtóértesülések arról szóltak, hogy a német védő akár öt hónapot is kihagyhat. Jeremy Wilson, a Telegraph újságírója a Twitteren hozzátette: Wenger egy optimális forgatókönyvvel számolt, amikor majdnem féléves kihagyásról beszélt Mertesacker esetében, a német akár még többet is kihagyhat.

Rossz hírünk van Mertesackerrel kapcsolatban. A Lens elleni meccset végigjátszotta, majd egy kis fájdalmat érzett a térdében. Másnap rájöttünk, hogy sokkal súlyosabb a dolog, mint vártuk. Németországban már meg is műtötték, minden rendben ment. Egyelőre nem tudom, mennyit kell kihagynia. Biztosan hónapokat, de nem tudom pontosan, mennyit. - árulta el Wenger.

Az Arsenalnál így a csatárok mellett a védők is megfogyatkoztak: Koscielny az Eb-s szerepvállalása miatt eleve később, csak augusztus elején kezdi meg a felkészülést, Gabriel pedig vírusos fertőzés miatt nem utazott a csapattal az Egyesült Államokba. Így jelenleg csak Calum Chambers, az új igazolás Rob Holding a bevethető középhátvéd, vész esetén pedig a két szélsővédőre, Debuchy-re és Monrealra, valamint a fiatal Krystian Bielikre támaszkodhat Wenger.

A francia mindenesetre megerősítette, hogy igazolnia kell valakit védőposzton az átigazolási szezon vége előtt.

Meg kell néznünk a lehetőségeinket, hogy milyen tapasztalt játékost tudunk hozni erre a posztra. A következő meccseken felmérhetjük a fiatal védőink tudását is. Miután Per kiesett, a tapasztalt védők híján állunk, így megnézzük, kit tudunk hozni. - tette hozzá Wenger.

Az első sajtóhírek a Valencia védőjéről, Shkrodan Mustafi-ról, illetve a Hoffenheim bekkjéről, Fabian Schärről szóltak. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (46)

8 éve
Szerintem két játékos jönni fog de ha több jön akkor frankó :lol:
8 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Hát sok nevet dobálgatnak egész nyáron de nem tudom h fogunk e igazolni még! ?
Tavaly ha nem csak petr jön hanem még rajta kivül 2 használható játékos lehet h bajnokok lettünk vna. Nem tudom a merte sérüléseiröl kiadott közlemény menyire valós vagy sem de szerintem már tudni lehetett h sérült és azért jött holdem srác. Vagy azért mert debushy távozik. Én ismerve minket kétlem hogy jönni fog védő föleg schar mustafi kaliber. Csatár szint ugy nem hiszem h jön. Ha akrtunk vna már jött vna lsd csáká minden alkudozás nélkül kifizettük az árát mert akartuk őt. Szal ha akarnánk pl lacazetett biztos h nem variálnánk 1-2 misin. U hogy én nagyon meglapödnék és kellemeset scalodnék ha jönne még vki a nyáron.
8 éve
Törölt felhasználó
Jese jó kis játékos, de egyszerre ő és Mahrez nem hinném, hogy jönne, ha csak Wenger Jesét nem középén akarja játszatni, de ezt erősen kétlem.

Szólj hozzá