Bombaként robbant a francia Eurosport értesülése a szombati napon, miszerint az Arsenal mindenben megállapodott Riyad Mahrezzel, a tavalyi szezon legjobb játékosává választott algír szélsővel, így Arséne Wengernek már csak Mahrez csapatával, a Leicesterrel kell megegyeznie a támadó kivásárlási áráról.

Az ügy azonban messze nincs még ennyire előrehaladott állapotban. Noha tény, hogy az Eurosport értesülései igaznak bizonyultak, és Mahrez ügynöke valóban megnézte a pénteki Lens-Arsenal felkészülési találkozót, a menedzser azonban nem feltétlenül az Arsenallal egyeztetett, hanem egy másik protezsáltjának, Jean-Ricner Bellegrade játékát nézte meg a helyszínen.

Ettől függetlenül az Arsenal érdeklődése valós lehet Mahrezért, a megbízható értesülésekkel rendelkező Radio Monte Carlo rádiócsatorna egyik munkatársa szerint a játékos szeretne az Ágyúsokoz igazolni, de az Arsenal egyelőre nem vette fel a kapcsolatot a Leicesterrel.

A címvédő csapatnál a hírek szerint új szerződést ajánlott Mahreznek, de a Guardian szerint az algír támadó készen áll elutasítani az új kontraktust, miután új kihívásokra vágyik a pályafutásában. Mahrez jelenleg heti 35 ezer fontot keres a Leicesternél, az új szerződés értelmében ez 80 ezerre nőhet. Ugyanakkor nem a pénz dönthet a játékos jövőjét tekintve.

"Riyad előző szezonban nyújtott teljesítménye azzal járt, hogy felkeltette a többi csapat figyelmét. Riyad nagyon boldog a Leicesternél, tavaly megnyerték a bajnokságot, jövőre pedig a BL-ben fognak indulni. Annak is nagyon örülne, ha maradna a csapatnál. De a kora miatt, ha egy nagy csapat bejelentkezne érte, biztosan elgondolkozna az ajánlaton. Azt mondanám, jelenleg 50% az esélye annak, hogy jövőre is marad, ahol van." - idézte Mahrez ügynökét a Guardian.

Nem Mahrez az egyetlen leicesteres, aki után érdeklődött Wenger. A nyár folyamán Jamie Vardy-ért már ajánlatot is tett a francia menedzser, ám az angol játékos végül kikosarazta az Arsenalt, és maradt jelenlegi csapatánál.

Az esetleges Mahrez-ügyletet viszont nehezítené az a tény, hogy Vardy esetétől eltérően az algír játékosnak nincs minimum kivásárlási záradék a szerződésében, így az Arsenalnak mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, ha meg akarják szerezni a támadót.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

8 éve
Törölt felhasználó
Don't fos, Kanté kapta a 7es számot.
8 éve
Törölt felhasználó
8 éve
Törölt felhasználó
Stan Collymorenak küldöm szeretettel:
https://www.youtube.com/watch?v=wJ0jhbtKmxY
8 éve
Törölt felhasználó
Szasa93! Igazad van egyébként, bárki csinálhat ilyen mezeket. Csak hogy szemléltessem: http://kepfeltoltes.hu/160725/mez_www.kepfeltoltes.hu_.png
8 éve
Az tény, hogy arra a 2 posztra kell igazolni, de több mint szánalmasak ezek a károgók, akik folyton elmondják, hogy idén nem leszünk TOP-4-be... Igazolásokkal, és nélkülük is ott vagyunk a BL-ben már 20 éve... Nevetségesek ezek a vészjóslók!

Szólj hozzá