A London Evening Standard megbízható újságírója, James Olley szerint Arséne Wenger Alvaro Moratát szemelte ki csatárerősítésnek az elkövetkezendő hetekben, de az Arsenal francia menedzsere azt akarja, hogy a Real Madrid engedjen a követeléseiből.

Az elmúlt hetekben a Real Madrid élt a visszavásárlási opciójával, és visszavette Moratát a Juventustól. Noha a Királyiak elnöke, Florentino Perez nagy rajongója a 23 éves játékosnak, Zinadine Zidane menedzser első számú csatára továbbra is Karim Benzema lesz, így Morata a több játéklehetőség reményében távozna Madridból.

A Real Madrid ennek megfelelően készen áll pénzzé tenni a csatár játékjogát, aki az elmúlt hetekben három gólt szerzett a spanyol válogatottban az Európa-bajnokságon. 

Az Arsenalnak a Chelsea-vel kell harcot vívnia Morata megszerzéséért, és látszólag a Kékeknél lehet az előny, hiszen a játékos egykori edzőjével, Antonio Contével dolgozhatna újra együtt. Olley azonban úgy értesült, a Chelsea csak akkor hajlandó kiadni a Real Madrid által kért összeget, ha Diego Costa távozik a csapattól, amelyre jelenleg meglehetősen kevés az esély. A spanyol csatár ugyanis elmondta, elégedett a Chelsea-nél, és a nehéz tavalyi szezonja ellenére sem tervezi, hogy visszaigazol egykori klubjához, az Atletico Madridhoz.

Arséne Wenger is azt szeretné, ha a Real Madrid visszább venne az 57 millió fontos követeléséből, ám könnyen lehet, hogy a franciának nem marad más választása, és fizetnie kell a játékosért azt követően, hogy az első számú kiszemelt Jamie Vardy visszautasította az Arsenal érdeklődését és maradt a Leicesternél.

Morata alternatívája a Lyonban játszó Alexander Lacazette lehet. Több angol forrás is arról számolt be ugyanis, hogy Wenger találkozott már a 26 éves csatár képviselőivel. Ezzel együtt Lacazette kivásárlási összege sem biztos, hogy alacsonyabb lesz Moratáénál, a Lyon ugyanis a nyár folyamán már egy 35 milliós ajánlatot is elutasított a játékosért, méghozzá a West Hamtől. A csapat elnöke pedig a minap kifejtette reményét, hogy Lacazette a következő évben is a Lyonban játszik majd.

Wenger harmadik kiszemeltje Romelu Lukaku lehet, aki egy Bajnokok Ligájában szereplő klubért szívesen otthagyná az Evertont, ám a liverpooli csapat csatára lenne a három csatár között a legdrágább - az Everton ugyanis csak 60 millió fontért engedné el a belga játékost.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (32)

8 éve
Törölt felhasználó
Úgy fest Janssen a csirkeólba költözik. >:-(
8 éve
Törölt felhasználó
Köszi. Mert a többi csapatnál isilyen 40-50 évek vannak. Akkor még mindig nekünk telt el a legkevesebb év bajnoki cím nélkül. Most megnyugodtam :-)
8 éve
Törölt felhasználó
18 év két bajnoki cím között.
1953 után 1971-ben, majd 1971 után 1989-ben.
De ha úgy nézzük, hogy az angol első osztály 1888-ban alakult(ekkor rendezték az első bajnokságot), akkor 42 év.
Viszont ha az első, első osztályú Arsenal idényhez nézzük(1904), akkor 26 év.
8 éve
Törölt felhasználó
Tudja vki közületek . Hány év volt a legtöbb az Arsenal történelmében amíg nem nyert bajnokságot? Gecire kíváncsi vagyok.
8 éve
A Roma kapust igazolt. Nagyon úgy néz ki, hogy Szczesny lesz a második számú kapusunk és Ospina távozik...érthetetlen.

Szólj hozzá