Az Arsenal hivatalos médiuma mellett az egyik svájci lapnak, a blick.ch-nak is nyilatkozott Granit Xhaka, az Ágyúsok első nyári szerzeménye. 

-Granit, hogy érezheti magát az ember egy 40 milliós átigazolást követően?

-Számomra egy álom valósult meg. Fiatalkoromban az angol bajnoki volt az első meccs, amit néztem, Anglia volt a nagy álmom. Néhány évvel ezelőtt senki sem gondolta, hogy ez az álmom mindössze 23 évesen valóra válik. Egy élcsapathoz igazolok, amely a legjobb négyben van Angliában, és amelyik a következő szezonban is meghatározó szerepet tölt majd be a bajnokságban.

-Hogyan birkózol meg a nyomással?

-Azt már megtanultam az életben, hogy abból még sosem származik semmi jó, ha túl nagy nyomást helyezek magamra. Kezdetben ilyen volt a Mönchengladbachnál is, aztán enyhült a nyomás. Megtanultam, hogy pusztán a magas átigazolási összeg miatt nem szabad, hogy nyomás nehezüljön rám. Annak ellenére, hogy az átigazolási összeg a mostani váltásomnál is nagy, élvezni fogom az Arsenal jelentette kihívást. Ez egy olyan váltás, amit mindig is akartam. Azt vettem észre magamon, hogy kell egy új kihívás. Ami a jellememet illeti: most még erősebb vagyok, mint amikor a Baselnél voltam. Most Londonban egy új élet kezdődik, már alig várom, hogy megismerkedhessek az új csapattársaimmal és a technikai stábbal.

-Mit jelent számodra a 40 milliós átigazolási összeg?

-Büszkévé tesz, hogy az Arsenal nagyon régóta érdeklődött irántam. De ez az összeg nem a legfontosabb dolog az életemben. Ugyanakkor azt jól mutatja, hogy az elmúlt négy évben mennyire keményen dolgoztam. A Gladbachnál az egyik vezére voltam a csapatnak, és ez ebben a korban egyáltalán nem szokványos. A Gladbachnál lettem érett játékos.

-Milyen érzés 40 millió euró értékű játékosnak lenni?

-Ahogy már elmondtam, ez egy óriási összeg, és ez büszkévé tesz. Ezt az összeget most mind a Gladbach kapja. Legbelül fájt, hogy el kell hagynom ezt a csapatot, de ez a futball. Mindig is nagyon egybe tartoztam a klubbal.

-Angol lapok szerint 110 ezer font lesz a heti fizetése...

-A pénz nem érdekel.

-Miért éppen az Arsenal?

-Az Arsenal érdeklődése óriási volt. Passzolok az Arsenalhoz, ahol nagyon szép futballt játszanak. A karrierem szempontjából ez volt a legjobb döntés.

-Egy évvel ezelőtt elutasítottad az Atletico Madrid ajánlatát. Megbántad ezt azóta?

-Örültem egy olyan klub érdeklődésének, amely az elmúlt három évben kétszer BL-döntőt játszhatott, de tavaly nem álltam készen egy átigazolásra.

-Mennyire örülsz most, hogy az Arsenalba való szerződésed végre hivatalos?

-Nagyon örülök, hogy még az Eb előtt meg tudtunk állapodni, így tiszta fejjel készülhetek a tornára. Az utóbbi időben sok történet látott napvilágot a sajtóban, főleg a Koszovóval kapcsolatos sztorik. Svájc és az Arsenal mellett döntöttem, szóval most már lenyugodhat a légkör. Nagyon örülök, hogy a svájci edzőtáborban lehetek.

-Mit jelent számodra az, hogy Arséne Wenger lesz az edződ?

-Számomra ő egy legenda. Régebben a PlayStation-ön mindig őt választottam menedzsernek, most pedig valóban az ő irányítása alatt fogok edzeni.

-Mikor hívott fel először?

-Egy évvel ezelőtt. Egy szó sem jött ki a számon, amikor először felhívott.

-Mikor írtad alá a szerződésed?

-Az elmúlt hét egy kicsit nehezen alakult a számomra. Volt egy PR-túránk Svájcban a Gladbach-al, így tartanom kellett a számat az arsenalos-ügyekről. Ezt nem is igazán szeretem, de ebbe beletanul az ember. Múlt pénteken írtam alá a papírokat.

-Meddig szól a szerződésed?

-Öt évre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (114)

8 éve
Törölt felhasználó
:-) :lol:
8 éve
Törölt felhasználó
Meg Bellerinnel végre tudna kivel callofdutyzni :-) Vardy is nagy codkocka
8 éve
Törölt felhasználó
azért arról a Vardyról beszélnek a rosszallók, aki idén megdöntötte a zsinórban meccsenkénti lőtt gól rekordját, 11 meccsen mindig betalált legalább egyszer! Giroud 15 meccsen impotens volt ezzel szemben zsinórban! Másrészt meg pont ezért jó Vardy, hogy ő későn ért be meg kellett harcolnia mindenért, gyárban dolgozott, ő sokkal hálásabb egy ilyen lehetőségért, mint akik már 10en 20on évesen már topligákban fociztak! Wilsheret is azért szeretjük mert tökös, brusztol, Vardy is ilyen. Felőlem egy plusz Vardy és még olyat is megnéznék hogy 2 csatárral állunk fel Giroud és ő, mert Giroud inkább ilyen kiszolgáló lenne mint Watfordnál Deeney Ighalonak!
8 éve
Törölt felhasználó
Vegyünk csak sorra egy pár dolgot. Vardy 29 éves kb az egyik legjobb kor. Végigjárt 4 bajnokságot angliában vérbeli angol csatár aki hajt sprintel és gólokat szerez nem cselez meg ilyenek,csak gólt szerez. Amire Zsiru nem képes. Én örülnék neki,már csak azért is mert nem lassú gyerek és a bal oldalon Alexisel a jobbon akár ramseyval akár Mikhitaryannal és egy olyan Özillel aki széttömné labdával én nem félnék,hogy nem szerezne újfent 20 fölött! A védelembe ezt a ricardot írták nagyon,meg hogy jön középre vki az tuti. És akkor már nem nézne ki rosszul a csapat
Chec
Bellerin Kos ???? Ricardo
Xhaka Cazorla
Mikitharyan Özil Alexis
Vardy
Nekem ne mondja senki,hogy ez hulladék csapat lenne és a cserék sem lennének olyan gyérek..
8 éve
Törölt felhasználó
Ramsey végre közelebb a kapuhoz. ;-) A gyakorlatban azért a Bellerin-Rambo duó támad a jobbon/jobbközépen. (Ha meg lekapsz egy vkp-t, akkor jöhet Ox/Campbell és Rambo még beljebb húzódhat./

Szólj hozzá