Alig jelentette be Granit Xhaka érkezését az Arsenal, az angol sajtó már arról cikkez, hogy kik követhetik a svájci középpályást az Arsenalba.

Arsene Wenger komoly erősítéseket tervez a nyárra, Xhaka megszerzése után egy klasszis védő és csatár szerződtetése kerül napirendre a klubnál.

A Telegraph és a Mirror egyaránt arról számol be, hogy Alvaro Morata az első számú kiszemelt a csatár poszt megerősítésére, aki nagy valószínűséggel akaratán kívül hagyja el a Juventust a következő hetekben.

A spanyol szerződésében ugyanis van egy 23 millió fontos záradék, amit a Real Madrid 2016 nyaráig aktiválhat, amennyiben visszaszeretné vásárolni egykori játékosát.

A jelenlegi hírek alapján a Madrid kész élni ezzel az opcióval, ugyanakkor nincs tervben a játékos megtartása, csupán profitszerzés céljából aktiválnák a záradékot.

Morata megközelítőleg 30 millió fontért lehet elérhető, azonban Wengert ez sem tántorítaná el az üzlettől, más kérdés, hogy nem az Arsenal az egyetlen érdeklődő a csatárért.

A londoniak szintén figyelemmel kísérik az AZ Alkmaar támadójának, Vincent Janssennek a helyzetét, de Morata a prioritás, akit már két évvel ezelőtt is megkísérelt leigazolni Wenger.

A védőigazolás a Napoliban futballozó Kalidou Koulibaly lehet, a 24 esztendős játékos kirobbanthatatlan volt csapatából az elmúlt szezonban, kiváló teljesítményére több elit klub is felfigyelt.

Wengert sem Mertesacker, sem Gabriel teljesítménye nem győzte meg, így egy top-kvalitású védő szerződtetése mellett döntött a francia, aki hosszútávú párja lehet Laurent Koscielnyek a védelem szívében.

Koulibaly nem lenne olcsó mulatság, a nápolyiak 20 millió font körüli összeget szeretnének kapni a szenegáliért, akiért a két manchesteri klub és a Chelsea is érdeklődést mutat.

Az Arsenal több fiatal tehetséget is megkörnyékezett az elmúlt hetekben, a Boltonban futballozó Rob Holding mellett a Fulhames Ryan Sessegnon és a Celtic balhátvédje, Kieran Tierney is kiszemelt, utóbbi Kieran Gibbs helyettese lehet.

Az előbb említett Gibbs a rendszeres játéklehetőség tükrében távozhat, míg David Ospina, Theo Walcott és Alex Oxlade-Chamberlain jövője sem tisztázott, de várhatóan valamennyiük elhagyja a klubot a nyár folyamán.

Többen azonban új szerződést írhatnak alá; Mesut Özil, Alexis Sanchez és Jack Wilshere is tárgyalóasztalhoz ül a következő hetekben, hogy megvitassák jövőjüket a klub vezetőivel.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (32)

8 éve
Új hír, újabb "svájci" a láthatáron, a wolfsburgi balbekk iránt érdeklődünk, szóval Rodriguez jöhet.
8 éve
Törölt felhasználó
Amúgy akiért én bankot robbantanék az Embolo a Baselből! rajta látszik hogy annyi potenciál van benne hogy világklasszis legyen! Magas gyors masszív és jó csatár és 19 éves csak
8 éve
Törölt felhasználó
Amúgy akiért én bankot robbantanék az Embolo a Baselből! rajta látszik hogy annyi potenciál van benne hogy világklasszis legyen! Magas gyors masszív és jó csatár és 19 éves csak
8 éve
Törölt felhasználó
Gyerekek nem kell itt aggódni csatár kérdésben. Mindenki elfelejti, hogy van egy Sanogo-nk is! :DDDDDD
8 éve
Aron21: Szomorú, hiszen az ember 2 éve csak keresi önmagát. Talán a szélen voltak elfogadható meccsei, de sokszor ott is borzasztó gyengén játszott.

Szólj hozzá