Az Arsenal ma délután hivatalos honlapján számolt be arról, amit már napokkal ezelőtt biztosra lehetett venni; a Borussia Mönchengladbach középpályása, Granit Xhaka aláírt a klubhoz.

A 23 éves játékos hosszútávú, öt évre szóló szerződést kötött a csapattal, míg az Arsenal 30 millió font körüli összeget fizet a svájci játékjogáért.

Xhaka a Basel együttesében kezdte pályafutását, ahol két bajnoki címet, valamint egy ligakupát nyert, mielőtt 2012 nyarán aláírt a Mönchengladbachoz.

Fiatal kora ellenére már 41-szeres svájci válogatottnak mondhatja magát az albán felmenőkkel is rendelkező labdarúgó, akire az idei Európa Bajnokságon is kulcsszerep hárulhat.

Arsene Wenger a következőt nyilatkozta új játékosáról:

Granit Xhakában nagy potenciál rejlik. Számos Bajnokok Ligája és Bundesliga mérkőzés van a háta mögött, így fiatal kora ellenére nagy tapasztalattal rendelkezik.

Régóta figyelemmel követtük a pályafutását, s úgy véltük, hogy érdemes lépéséket tennünk a leigazolása érdekében, mivel minőséget hozna a csapatunkba.

Kívánunk neki egy sikeres Európa Bajnokságot a svájci csapattal, s már várjuk, hogy júliusban a csapat tagjaként üdvözölhessük.

- mondta a francia

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

8 éve
Törölt felhasználó
Aron21! Nem is azért linkeltem, mert fél lábbal az Arsenalban látom, hanem hogy tudj róla: van azért némi pletykálkodás körülötte (....meg mert vicces, hogy pont tegnap este írtak róla)! :)
8 éve
Törölt felhasználó
Ronin, ezek nem győznek meg, esélytelennek tartom, hogy ide igazoljon, de máshova se fog szerintem. Maximum gigantikus összegért (70-80-90 millió)
8 éve
Törölt felhasználó
adam20, nem biztos hogy van kivásárlási ára, sőt valószínűleg nincs, mert arról már tudnánk. Angliában nem muszáj szerződésbe foglalni. Amúgy én is várnék Mahrezzel. Walcottot én is elengedném, de számomra szigorú szabály, hogy nem lehetünk kevesebben, mint az (mostmár) előző szezonban. Eddig nagyon jól állunk:

Arteta -> Xhaka
Rosicky -> Iwobi
Flamini -> Elneny
8 éve
Törölt felhasználó
Touré 5!
Teljesen egyetértek. Bár mondjuk lehet úgy lennének vele, hogy ha kivásárlási árát kifizeti valaki, ami nem hiszem hogy túl magas lehet(bár fogalmam sincs), akkor már hátha használhatóvá tudják tenni Walcott(amit meg kétlek).

Mahreznek legalább volt egy szezonja és az bajnokságot ért. Walcottnak egy szezonja se volt. Egy botlábú.

Szólj hozzá