Egybefüggő sajtóhírek szerint az Arsenal meglehetősen közel áll ahhoz, hogy a közeljövőben máris bejelentsen egy új érkezőt - Granit Xhaka ügye ugyanis meglehetősen előrehaladott állapotban van.

Arról már március végén beszámoltunk, hogy a 23 éves box-to-box középpályásért alaposan érdeklődik Arséne Wenger, ám akkor a francia menedzser vonakodott kifizetni a Borussia Mönchengladbach által kért 42 millió eurót. Xhakának a hírek szerint ugyan van egy minimum kivásárlási záradéka a szerződésében, ám ez csak 2017-től lép életbe, így az Arsenalnak komoly összeget kell majd a játékosért fizetni.

Német hírforrások a múlt héten folyamatosan arról számoltak be, hogy az Arsenal hajlandó kifizetni a Gladbach által kért összeget, mintsem hogy a tárgyalások elhúzódásával a Manchester City beszálljon az átigazolási harcba. A kicker.de és a rp-online.de egyaránt úgy tudja, hogy az Arsenal akár 42 millió eurót is hajlandó Xhakáért fizetni - és ebben az összegben még nincsenek benne a teljesítmény-arányos bónuszok.

Noha hivatalos ajánlat még nem érkezett Arsenal-részről a német csapathoz, Xhaka még a június 10-én rajtoló Európa-bajnokság előtt rendezni akarja a jövőjét.

"Egyelőre nem beszélhetek a jövőmről, erről a legjobb lenne a Gladbach vezetését megkérdezni. Most, hogy a szezonnak vége, lesz idő átbeszélni a dolgokat. Bármilyen döntés is szülessen, közösen fogjuk meghozni azt." - mondta Xhaka.

 

"Mindenféleképpen az Eb előtt döntés születik majd a jövőmről. Amennyiben eligazolok, nagyon sajnálom majd, hogy nem tudtam a szurkolóktól elköszönni. A csapattól viszont mindenféleképpen elköszönök majd."

A goal.com szerint az Arsenal lényegében már megállapodott a svájci középpályással a fizetésről, a Mönchengladbach viszont addig nem hajlandó elengedni Xhakát, amíg nem igazolták le hivatalosan is a kiszemelt utódot, aki a hírek alapján Youri Tielemans lesz. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (53)

8 éve
Törölt felhasználó
Még valami Xhakaról, ha kíváncsiak vagytok, hogy ki is érkezik hozzánk. Bár ezt nem én állapítottam meg, hanem nálam hitelesebb oldalak, de Xhaka egyik fő erőssége, hogy igazi vezértípus (ez kimondhatatlanul óriási előny), gyengesége viszont a fegyelmezetlenség (és gyorsaság, bár szerintem ez nem lényeges nála). A fegyelmezetlenség alatt nem tudom, hogy azt értik e, hogy rengeteg sárgát és pirosat szed össze. Ez alapjában véve nem lenne olyan nagy baj, ha kicsit csiszol rajta Wenger, viszont ha úgy értik, hogy védekezésben fegyelmezetlen, na az viszont nagy baj.
8 éve
Törölt felhasználó
Walcott esetében az a szomorú, hogy alapjában nem rossz játékos, csak nincs meg az a technikai tudása, amit a sebességéhez tudna társítani. Elvileg Henry utódját látta benne Wenger, de Henry-féle játékosból nem nagyon szaladgál sok most sem.
8 éve
Törölt felhasználó
Walcott megrekedt a fejlődésben, sajnos örök ígéret marad már ő, 27 éves ha eddig nem hozott konstans jó formát nemfog, bár Jamie Vardyk felbukkanása óta kitudja, de virágzását Theo egy Leicester féle csapatnál élhetné akik kontrákra játszanak és használja a sebességét, mert labdátvezetni és cselezni annyira nem tud, inkább spinter ő
8 éve
Törölt felhasználó
Walcott szeptemberben a hónap játékosa volt a .com-on,tehát volt néhány jó meccse is,de aztán tényleg elég zoráll lett...El kellene adni már,mint sokakat a csapatból,akik nem hálálták meg a számtalan lehetőséget az évek folyamán.
8 éve
Törölt felhasználó
Szomorú is, pedig mindenhol 30 gólos csatárok szaladgálnak.

Szólj hozzá