Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján egyértelműen olyan utalást tett, hogy az Arsenal nem fogja meghosszabbítani a csapat jelenlegi kapitányának, Mikel Artetának a szerződését, a spanyol középpályás így a nyáron elhagyhatja a klubot.

Arteta 2011-ben igazolt az Arsenalhoz, és fokozatosan vált vezéregyéniségévé az együttesnek, így az előző kapitány, Thomas Vermaelen eligazolásakor az övé lett a karszalag is. Az elmúlt időszakban azonban a folyamatos sérülései miatt nem játszhatott rendszeresen, így többnyire az Arsenal utánpótlás-csapatait irányította, ahol gyorsan megszerették őt a fiatal játékosok.

Többen is úgy gondolják, hogy Artetából a jövőben kiváló menedzser lehet, így tartja ezt Arséne Wenger is, ugyanakkor a francia szakember jelenleg nem tud pozíciót ajánlani a spanyol számára az edzői stábjában.

"Igaz, hogy Mikel szerződése lejár a csapattal az évad végén, így ez egy jó lehetőség arra, hogy megköszönjem azt, amit a csapatunkért tett, nem pusztán játékosként, de vezérként is." - mondta Wenger.

"Hogy milyen irányt vesz majd a jövője? Hallottam, hogy az edzősködés is egy lehetőség, de erről igazából ő tudna válaszolni. Biztosan kell majd egy kis idő neki, hogy eldöntse, hogyan tovább. Szerintem akár még játékosként is folytathaná, az elmúlt hónapokban remek erőnlétben tért vissza, nagyszerű játékosa lehetne egy másik csapatnak."

"Természetesen rengeteg játékost szeretne az ember megtartani a csapatánál, mint edző, de a pozíciók száma véges. Mesterkélt posztokat pedig nem tudunk felállítani. Ha megfelelők az edzők az U14-es, U15-ös, U16-os csapatoknál, őket nem lehet kirúgni azért, hogy megtartson az ember egy játékost."

"Ha van elérhető pozíció a szakmai stábon belül, mindig igyekszünk lehetőséget teremteni azoknak a játékosoknak, akik nálunk játszottak. Ne feledjük el, hogy számos ex-játékosunknak adtam lehetőséget, hogy nálunk folytassák le a képzésüket, és hogy nálunk szerezzék meg a licenszüket."

Arteta így nagy valószínűséggel nem az Arsenalnál, hanem a Manchester City-hez nyáron érkező Pep Guardiola szakmai stábjában kezdi majd el az edzősködést.

Ezzel együtt a csapatnál mégis átalakítások várhatók az edzői csapatban, az Arsenal várhatóan heteken belül bejelenti majd, hogy Thierry Henry lesz az az U18-as csapat pályaedzője.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

8 éve
Törölt felhasználó
Esetleges igazolások:
Arteta visszavonul, végre eltakarodik.
Flamini Panathinaikos-t emlegetik, csak a fizetését nem bírják, így akár még valami kínai klub is lehet a végállomás, de ő is távozik sajnos.
Rosicky visszavonul/levezet valami cseh csapatban.
Gibbs esélyes távozó, de senkivel nem hozták szóba.
Alexis ugye megy a Bayernbe, Juvéba, Citybe vagy a Barcába.
Özil szintén, más forrás szerint hosszabbít 21-ig 180-ért, Sanchez 160-ért, Wilshere 110-ért.
Debuchy bár konkrét érdeklődő nincs, de biztos távozónak tűnik.
Ospina Everton.
Szczesny Roma, kölcsön.
Giroud Wolfsburg.
Cazorla Villarreal.
Bellerin Barca.
Ox City, Pool, MU, WHU.
Walcott City, WHU, Pool, Milan.
A többiek úgy tűnik maradnak.

Érkezők, a már felsoroltakon kívül, persze sok van, de a hihető Arsenal szintűek:
Icardi 23/ST/Inter
Brozovic 23/BtB/Inter
Mkhitaryan 26/AM/Dortmund
Ighalo 26/ST/Watford
Holding 20/CB/Bolton
Bazoer 19/CM/Ajax
Dembele 18/FW/Rennes
Oxford 17/DM/WHU
8 éve
Törölt felhasználó
Van Cazorla Wilshere még Ramsey is tud ott játszani 10es pozícióban, de nem, hogy Giroud játszhasson Iwobi 10es Welbeck a helyére a balszélre...
8 éve
Törölt felhasználó
Wenger teljesen kattant. Idén kiderült, hogy elképesztő szenilis. Ha Campbellt most becserélnék a 70. perc körül, és lőne 13 gólt, adna 2 gólpasszt, és gólvonalról mentene kétszer, akkor még cserének se kerülne be a Villa ellen :DD ja, és mondana pár bíztató szót Wenger azzal kapcsolatban, hogy Giroud kezdi visszanyerni a régi formáját
8 éve
Törölt felhasználó
Akkor Özil kihagyja az EB-t. :D
8 éve
Törölt felhasználó
Özil egy 'enyhe csípősérülés' miatt hagyja ki a mai meccset...
Akkor minimum 1 hónap out ahogy az Arsenalt ismerem......

Szólj hozzá