A vártnál talán könnyebb és magabiztosabb győzelmet aratott ma az Arsenal a Watford felett, amivel így továbbra is versenyben vannak az első helyéért a londoniak.

Egészen korán, már a mérkőzés negyedik percében megszerezte a vezetést az Arsenal Alexis Sanchez révén, majd Alex Iwobi növelte az előnyt a szünet előtt, így az Everton után ismét eredményes volt a fiatal nigériai.

A második félidő, csak úgy, mint az első, hazai dominanciával telt, a végeredményt Theo Walcott állította be, bár legalább 1-2 gól még benne maradt Özilék lábában.

Wenger a következőképpen értékelte a győzelmet:

A győzelemről...

Jól játszottunk, nagy kedvvel és folyékonyan. Technikai minőség tekintetében ma kimagaslóak voltunk, amihez jó játék és gólok társultak. Az FA kupa mérkőzés alkalmával is inkább mi domináltunk, de akkor nem sikerült betalálni. Ennyit jelent, ha te szerzed az első gólt.

A következetességről...

Keményen meg kell dolgoznod az első helyért. Mindenki ezért küzd és tisztelned kell azokat a csapatokat, akiknek több pontjuk van, mint neked, még ha azok nem is vesznek részt annyi sorozatban, mint te. Játszottunk a Watford ellen, szerdán már Barcelonában volt jelenésünk, majd szombaton az Everton otthonában kellett pályára lépnünk. Ez az, ami nem terheli a Leicester-t. Az emberek azt gondolják, hogy könnyű, de nem az. Keményen meg kell küzdened minden egyes pontért, azért pedig megfizettünk, hogy a kialakított helyzeteink zömét nem tudtuk megfelelően kihasználni az elmúlt néhány hétben.

A bajnoki versenyfutásról...

Arra koncentrálunk, hogy minőségi futballt játszunk olyan formában, ahogyan azt szeretnénk. Ezt követően pedig meglátjuk, hogy hol állunk majd. A végéig harcolni fogunk, hogy legyen esélyünk.

Alex Iwobiról...

Vannak értékeink a klubon belül, amit nem feltétlen értékelnek mindig, de az egyik ilyen, hogy lehetőséget adunk a fiatal játékosaiknak és megfelelő oktatásban részesítjük őket. Minden évben próbálunk játékosokat beépíteni, idén Alex volt az egyik ilyen. Hét vagy nyolc éves volt, amikor a klubhoz érkezett és azóta teljesen azonosulni tudott azzal a focival, amit mi játszunk.

Arról, hogy Iwobi rettenthetetlennek tűnik...

Ez az egyik erőssége. Ugyanakkor szintén nagyon mobilis, emellett egy olyan középpályás, aki kreatív, viszont remek befejező is egyben.

Nagy veszteség-e Anglia számára...

Igen.

Mohamed Elneny-ről...

Valamit hozott a csapatba. Egy nagyon intelligens játékos, aki mobilis és nagyon keményen küzd a csapatért. Taktikai stabilitást ad nekünk, valamint egy kifejezetten jó párost alkotnak Coquelinnel, rengeteg labdát szereznek a középpályán és jól osztják el egymást között a munkát.

A hátralévő mérkőzésekről...

A következő mérkőzésre koncentrálunk. Tudjuk, hogy mit kell tennünk, és mi szükséges ahhoz, hogy magas minőségben futballozunk. A következő héten a West Ham vendége leszünk, ami soha nem számít könnyű mérkőzésnek az Upton Parkban.

- mondta

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (48)

8 éve
Szóval Campbell nem ez a szint, de Walcott igen? :lol:
8 éve
Törölt felhasználó
Campbell nem ez a szint...., legalábbis egyelőre.
Kezdőként főleg másodosztályú kupaellenfelek ellen, a BL-ben és kiesőjelölt PL-csapatok ellen teljesített jól. Már a középcsapatok ellen is kockázatos a szerepeltetése.
8 éve
Törölt felhasználó
8 éve
Törölt felhasználó
Sziasztok valakinek működő link?
8 éve
Na, ebből már megint vagy lesz meccsnézés vagy nem... Faszomat a 13:45-ös meccsekbe!

Szólj hozzá