Német sajtóértesülés szerint "gyakorlatilag megszületett" a megállapodás Granit Xhaka és az Arsenal közt - a 23 éves svájci középpályás a nyártól már az észak-londoni klub játékosa lesz.

A német Bild szerdán arról számolt be, hogy a Borussia Mönchengladbach csapata a nyáron több kulcsemberét is elveszítheti, köztük Xhakát, akinek a menedzserével a március végi válogatott szünet alatt tárgyalt Arséne Wenger.

A lap úgy tudja, hogy a megállapodás meg is született, a box-to-box, illetve védekező középpályásként is bevethető játékos 110 ezer fontot kereshet majd hetente Angliában. Az Arsenal pedig mihamarabb szeretne dűlőre jutni Xhaka jelenlegi klubjával is, ezért kifizetnék a játékos szerződésében szereplő minimum kivásárlási záradékot, ami 35 millió angol fontra rúg.

A játékos korábban már kifejezte véleményét, miszerint szeretne az angol bajnokságban játszani, sőt, már a mezszámát is kinézte magának.

"Gyerekkori álmom az angol Premier Ligában játszani, teljesen minegy, hogy csak kétszer, vagy százszor játszanék ott, ezt az álmomat szeretném valóra váltani."

 

"Ráadásul szeretném mindezt az eddig viselt mezszámommal a 34-esben tenni. A Gladbach-nál el tudtam intézni, akkor Amin Younes viselte ezt a számot, amikor a csapathoz kerültem, az Arsenalnál Coqueliné a 34-es, de beszélnék vele és meggyőzném, hogy váltson egy másikra."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (44)

8 éve
Törölt felhasználó
@welbz93: gondolom neked nem tűnt fel, hogy szinte minden évben a túlterhelés miatt kerül formán kívül és sérül le több játékosunk is.
8 éve
welbz: Nem mondtam, hogy baj.
8 éve
Törölt felhasználó
Mi a baj azzal, ha a lehető legerősebb kezdőnk (a körülményeket figyelembe véve) játszik? Győztes csapaton ne változtass...
8 éve
Azért mert megvertünk egy szar Everton-t, most már nem fog változtatni a kezdőn? igen, mondjuk ez elég wengeres húzás lenne...
8 éve
Ez most a tavaly év végi szindróma. Megtalálta a csapatát, amivel ha nyögve nyelősen is, de hozza a 3 pontokat. Rotálni nemigen fog...

Szólj hozzá