Kezdőcsapat: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Gabriel, Gibbs, Coquelin, Elneny, Ramsey, Ozil, Sanchez, Welbeck

Kispad: Macey, Chambers, Monreal, Flamini, Campbell, Walcott, Giroud

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (98)

8 éve
Törölt felhasználó
Touré 5, pont beakartam másolni, ha valaki továbbra sem hinne nekem, hogy mennyivel jobb meccs volt ez, mint az előző heti. :D
8 éve
Törölt felhasználó
Ha valakit érdekelne Kele János gyorselemzése a meccsről:
"Mielőtt nekifeküdnénk a mai PL-meccseknek, íme egy gyorselemzés a tegnapi szuperrangadóról, egyenesen a Britannia stúdiójából:

A meccs képét alapvetően Wenger határozta meg azzal, hogy az őszi odavágó tapasztalataiból kiindulva az Elneny-Coquelin párost tette a pálya közepére. Ebből három dolog következett:

a) a Spurs megkapta ajándékba a labdát, és eldőlt, hogy a két edző közül Pochettino maradhat a komfortzónáján belül,
b) Ramsey kikerült a jobb oldalra, igaz, gyakran cserélgette a helyét Özillel attól függően, hogy az Arsenal a pálya melyik pontján szerezte meg a labdát,
c) Wenger a gyors transitionben bízott, vagyis abban, hogy nem az Elneny-Coquelin páros valamely tagjának kell majd kihoznia a labdát, hanem hosszú labdákkal lehet támadni a Spurs védelme mögötti területet.

Utóbbi számításra kiváló bizonyíték, hogy az Arsenal az idei szezonban most passzolt a legkisebb hatékonysággal (71%). Legutóbb a tavalyi évadban hoztak ennyire alacsony számot, érdekes módon akkor is a Spurs otthonában.

Wenger húzása főleg azért volt nagyszerű, mert azzal, hogy fizikai fölénnyel szállta meg a pálya közepét, megakadályozta, hogy a Spurs ott törjön át, és kerüljön helyzetbe. Két szűrő mellett Alli és Eriksen sem sok sót evett meg, a Tottenham így kénytelen volt beadásokkal próbálkozni, miközben a csapat leggyengébb pontja épp a két szélsőhátvéd.

Azzal ráadásul, hogy Wenger támadóbb pozícióba helyezte Ramsey-t - de nem is parkoltatta folyamatosan a szélen -, a walesi játékos legnagyobb erényét használta ki: azt, hogy milyen remek ütemben képes érkezni a kapu elé második szándékból. Erről szól egyébként a taktika a futballban: nagytísd fel az ellenfeled gyengéit, és domborítsd ki a saját erősségeidet.

A kiállításig ezt a meccset agyonnyerte Wenger és az Arsenal, de érdemes kiemelni, hogy a fordítás után is bele mert nyúlni a játékba a francia, és simán bevitte Elneny helyett Giroud-t. Nem feltétlenül taktikai szempontból volt nagy ez a húzás - arra már Ferguson is felhívta a figyelmet anno, hogy egy piros lap után a taktika másodlagossá válik -, inkább azt jelezte a csapatának, hogy semmi nincs veszve, innen is vissza lehet jönni, én rajta vagyok. Hatalmas volt a kontraszt a Swansea-meccshez kéepst, ahol ellenben semmiféle kapaszkodót nem adott a játékosainak Wenger."
8 éve
Hermandani, azért a játékosok is hozzáteszik a magukét ebben az évben, h idesüllyedtünk; sorolva... a full védelem (kivéve Monreal és persze Cech), élükön Kosival, de ide tartozik Ramsey, Alexis, Flamó, Walcott, Ox, h csak a legrosszabbakat mondjam.
8 éve
Törölt felhasználó
A Leichester szép csendben behúzza az összes meccsét.
Az állítólagos sztárjátékosokkal teli Arsenal meg szenved.

Nagy a hátrány, ez a szezon elment.
Szégyen amúgy, hogy 2 ilyen csapat áll előttünk.
WENGER OUT!
Több a rossz tette, mint a jó mostmár.
8 éve
Törölt felhasználó
Aki nyer a 37. fordulóban, mármint a city-Arsenalon, az lesz a bajnok. Majd csak figyeljetek :P

Szólj hozzá