Az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger szerint a meggyőző befejezések hiányoztak ahhoz, hogy a csapat megnyerje a Southampton elleni meccsét.

Kétségtelen, hogy az Ágyúsok az elmúlt négy meccs alatt gödörbe kerültek a formát illetően, immáron négy meccse nyeretlenek Wenger fiai és az elmúlt három meccsen gólt sem sikerült rúgniuk. Miután a bajnoki címért küzdő riválisok mind nyertek, az Arsenal keddi játéknapon visszaesett egészen a negyedik helyig.

Wenger azonban reméli, változtatni tudnak a helyzeten a hétvégi, Bournemouth elleni meccsen.

Arra mindig számít az ember, hogy az ellenfél kapusának jó meccse lesz ellenünk, de összességében a befejezések terén rossz napot fogtunk ki.   Nehéz olyan játékost találni a csapatunkban, akinek nem lett volna helyzete a meccsen. - mondta Wenger.

 

0-0-val zártuk a meccset, ami csalódást keltő a tapasztalatunk függvényében. Azért frusztráló, mert rengeteg energiát tettünk a meccsbe, jó helyzeteket tudtunk teremteni és mégsem sikerült befejeznünk ezeket.

 

Magunkba kell néznünk és meggyőzőbben kell befejeznünk. Nem voltunk elég jók a helyzeteink góllá konvertálásában, és ezért veszítettünk két pontot. Azért is szörnyű ez, mert nem volt rossz a teljesítményünk. Aggasztó, hogy ilyen teljesítmény mellett sem tudtuk elhozni mind a három pontot, és ezt nehéz elfogadniuk a játékosoknak is.

 

Sok energiát tettünk bele a meccsbe, sok helyzetet teremtettünk ,de végül nem nem zártunk góllal, ami csalódást keltő.

 

A csapat erős. Úgy gondolom, jó teljesítményt nyújtottunk, főleg a második félidőben, de nem tudtuk lezárni a meccset. Magunkba kell néznünk, nem lehetünk elégedettek.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

8 éve
Aron21! Ezt adom, Rodgers jó lenne a Valenciába, mert már van tapasztalata. És ezért fontos, hogy pl. Henry ne egy Arsenalnál kerüljön bele a mélyvízbe (bár ígyis-úgyis bele fog egyszer), hanem kezdje el menedzserként a pályafutását egy kisebb csapatnál (és ne egy U16-os csapatnál, ahol nem fontosak az eredmények, meg szökőévente van két meccs...) Nevilleből lehetett volna egy jó edző, de nem egyből egy ilyen nagycsapatnál, mint a Valencia és nem külföldön. Láttam egy videót a partvonalnál, egy szót tud spanyolul, a többi pedig mind káromkodás angolul... így nehéz csapatot összetenni.
8 éve
Törölt felhasználó
Touré5, köszönöm a választ. Pellegrinivel teljesen egyetértek, annyi bajom nekem még akad vele, hogy taktikailag borzasztóan naív, de ezt csak a Cityből szűrtem le. Brendan Rodgers szerintem jó lenne a Valenciaba. Én remek edzőnek tartom és tényleg eltudom képzelni más országokban is, főleg egy Valencia szintű csapatban, viszont nem most rögtön Neville után, mivel brit létére erős szkepticizmus fogadná. Márpedig ő az a fajta edző, akinek idő kell, mert megkell ismernie a keret képességeit, viszont ha ez megvan, akkor tökéletesen alkalmazkodik hozzá.
8 éve
Törölt felhasználó
Aron21! Bocsánat, hogy ilyen későn reagálok!
2014-ben a Valencia végre megszabadult a Bankia banktól és az új tulajdonos Peter Lim, elég hamar elkezdte átalakítani a keretet. Már rögtön abban hibázott, hogy Pizzit(az új chilei szövetségi kapitány) kirúgta és hozta a helyére Jorge Mendes emberét, Nunot. Ugyan Nunoval rekordot döntöttek és vele érte el a Valencia a legtöbb bajnoki pontot 1 szezonon belül. A játék nem mindig volt meggyőző, de az eredmények jöttek. A második szezonra már a játékuk kiismerhetőbb lett és elment a keret és a védelem oszlopa Otamendi. A játékosok nagy része meg úgy tűnik, hogy csak egy közepesen jó szintet értek el kezdve Orbannal, Rodrigoval. Bár én még most is azt mondom, hogy a keretük nagyjából az Atletico környékén lehet.
Pizzivel legalább kulturált támadófocit játszottak, amivel, majdnem bementek az EL döntőbe. Sajnos a végén elbukták az elődöntőt, de megérdemelték volna azért a menetelésért(Basel és a Sevilla elleni meccs).
Abban viszont reménykedem, hogy Lim a többi tervét betartja, kezdve azzal, hogy 2019-re, a klub Centenáriumára megépül az új stadion, aminek az építése már 2009 óta áll.
Neville helyére a nagyobb nevek közül elvileg esélyes lehet: -Rafa Bentiez, akivel legutóbb bajnokságot és UEFA-kupát nyertek.
-Marcelo Bielsa, hát őt mindenki ismeri, "El Loco". Mindig szép focit játszik a csapataival, amíg meg nem bukik.
-Manuel Pellegrini. Ő szerintem egy remek edző, ezt már bizonyította a Malagával és a Villarreallal, de Angliába szerintem nem való, ahogy egy igazi óriásklub élére sem. Ha Gary Neville és az angolokra mondtam, hogy nem valók Spanyolországba, úgy szerintem rá is igaz az, hogy nem való a PL-be. Ugyan bajnokságot nyert és általában szép focit játszik vele a City, de edzőként nincs elég kisugárzása,nincs elég karizmája. Egy Valencia szintű élcsapat pont neki való. Nem várják el állandóan a bajnoki címet és a kupagyőzelmeket.
-Jorge Sampaoli, Chileével meggyőző volt, de egy válogatott irányítása mindig más, mint egy klubcsapaté.
-Julen Lopetegui
-Brendan Rodgers, kíváncsi lennék rá. Itt Angliában nem nagyon tartottam egy nagy edzőnek, de a szigetországiak közül talán még tőle nézem ki a leginkább, hogy eredményes lehet a hispánoknál.
8 éve
Csak jelzem, h megkövetem magam; visszanézve a barc-atletico meccset, a matracosok nem álltak vissza, még emberhátrányban is kb 11 m-en védekeztek. De a gólt az egy félidő alatti egyszeri 5 méteren való védekezésből kapták (visszaállás), valamint a középső védő mögé beívelt passzból. Amúgy az atletico taktikailag kiválóan játszott, kivéve ezt a két szitut. A bíró meg... eddigi meccsei során 26-ből 22/4 nyert/vesztett a barca, az atleticos meccs vezetéseinél ugyanez 21-ből 11/10 (kb). Szóval kicsit hazai pálya volt a bíró választás, valamint az a kiállítás is... nem volt szándékos talpalás, nálam, meg angliában max sárga, meg egy-két más érdekes megítélése is volt a sporinak.
8 éve
Törölt felhasználó
Welbeck-nek mikor rendezünk felkészülési meccset? Már múlthéten (vagy még azelőtt?) csatlakozott az edzésekhez. Örülnék neki, ha mihamarabb visszatérne, jó opció lenne Walcott és Ox helyett.

Szólj hozzá