Hírek /

Wenger elégedett volt Elneny bemutatkozásával

Arséne Wenger elmondása alapján elégedett volt Mohamed Elneny debütálásával, de szeretné fokozatosan hozzászoktatni a Premier Ligához az egyiptomit.

Elneny a múlt hétvégén játszott első alkalommal az Arsenalban azt követően, hogy a Baseltől az angol csapathoz igazolt. A középpályás eredeti szerepkörében, box-to-box feladatokat látott el a pályán.

Wenger elégedett volt a látottakkal.

"Az első teljesítménye több szempontból is remek volt. Sokat passzolt, 84-szer, és ebből 94% pontos volt. Jó volt a helyezkedése is, remek munkabírással teljesítette a mérkőzést. Még hozzá kell szoknia a párharcok erősségeihez, ami Angliában van, és ahogy az önbizalma nő, úgy lesznek majd ösztönösebbek a passzai is. Összességében bátorító teljesítmény volt ez tőle." - mondta Wenger.

 

 "Érdekes volt látni, hogy az elején még óvatosan kezdett, aztán egyre oldódott, még kapuralövései is voltak. Mobilis volt, ami pedig a többit illeti, majd hozzászokik a PL-hez. Ez egy jó első alkalom volt a számára, biztosan sokat tanult szombaton. Kell egy kis idő, mire felveszi a tempót a játék fizikális aspektusát tekintve, de a játékintelligenciája, a mobilitása és a technikai szintje abszolút rendben van. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

5 éve
A kapitányunk, Arteta? Vagy ő nem beszámítható? 4 opció lett volna Flamini helyett. Chambers, Arteta, Coquelin, Elneny. Vagy, ha egyik sem 100 %-os, akkor játszott volna x 1 órát, a maradék fél órára meg behozta volna y-ont. Na, sebaj, múltkor ekéztem Chamberst, mint jobbekket, rá pár órára meg gólt lőtt a Burnley-nek. Ne legyen ez másképp Matyiővel sem!
5 éve
Én Chambers-t is sokkal szívesebben néztem volna. Volt csapata ellen.
5 éve
Wengert ismerve, úgy itéli meg, hogy Elnenynek még idő kell az angol bajnokságban a sorozatterheléshez. Szívesebben néztem volna őt, mint Flaminit!
5 éve
Miért, ki a bíró?
5 éve
De Elnenynek semmi baja nincs? Vagy fáradt a szombati meccs után, mert még nem bírja? Vagy mi az isten, mit keres itt Flamini?

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek