Az Arsenal kedden hivatalosan is bejelentette Nacho Monreal szerződéshosszabbítását. 

A spanyol játékos 2013 januárjában érkezett az Arsenalhoz a Malaga együttesétől, azóta pedig 80 bajnoki meccsen vállalt szerepet az angol együttesben, ebben a szezonban mind a 22 bajnoki fordulón pályára léphetett.

Monreal a hosszabbítása kapcsán elárulta, a rajongókkal való jó kapcsolata jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy hosszabbítson az Arsenallal.

Nagyon boldog vagyok, mert az volt a szándékom, hogy továbbra is az Arsenalban játsszak. Nagyszerű kapcsolatom van a csapattársaimmal, és évről évre folyamatosan javulunk. Itt akartam maradni, meg akartam hosszabbítani a szerződésemet. Még számos éven keresztül itt akarok játszani.

Nagyon fontos számunkra a rajongóink bizalma, mert minden egyes pillanatban sokat segítenek nekünk, miközben a bajnoki elsőségért küzdünk.

Arséne Wengerrel három éve találkoztam. Nagyszerű a kapcsolat köztünk. Ebben a szezonban nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel. Kezdetben nehéz volt, mert új érkező voltam és nem beszéltem angolul. Most már sokkal összeszokottabb vagyok a társaimmal és mindennel általában véve. Ezek sokat segítettek abban, hogy jobban játsszak és hogy legyen önbizalmam. - mondta Monreal.

A csapat menedzsere is elégedetten summázta Monreal hosszabbítását.

Nacho egy nagyon fontos játékosa a csapatunknak, mert nemcsak bal hátvédként, de középhátvédként is tud játszani. Nagyon következetes teljesítményt nyújt, ez pedig elengedhetetlen a legmagasabb szinten.

Összességében a hozzáállása abszolút fantasztikus az ideigazolása első napja óta. 100%-ig elhivatott, és úgy vélem, sokat fejlődött az ideérkezése óta. Ezt számos nagy meccsen bizonyította.

Nacho nagyon higgadt, koncentrált és elhivatott. A csapatban mindenki elfogadta őt és nagyon szeretik a társai. Szerény hozzáállása van, és mindig a legjobbját igyekszik a csapatért hozni. Ezt mindenki érzékeli, és azt gondolom, ezért fontos a klub számára, hogy meglegyen a stabilitás. A bajnokságban mindenki úgy tartja, hogy Nacho egy nagyon erős játékossá fejlődött. Azt kell mondanom, az Arsenal kivételes helyzetben van, mert két nagyszerű bal bekkje van.

Monreal a sajtóhírek szerint 2019-ig hosszabbított a csapattal.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

8 éve
Törölt felhasználó
OFF: Gratulálok Walcottnak!! Függetlenül a formaingadozástól, nyilvánvaló hibáktól és rengeteg, rengeteg sérüléstől, az ember azt várja egy ilyen tinédzser igazolástól, hogy legjobb éveiben is a csapatában játsszon folyamatosan. Rengeteg szép pillanat fűződik az ő nevéhez.
8 éve
...és tud lövéseket blokkolni ;-) is ;-)
8 éve
Törölt felhasználó
Szerintem ő egy nagyon szimpatikus játékos, akit tipikusan akkor vennél észre, ha kiesne. De ő még csak ki sem esik :D
Amúgy én sem gondoltam volna, hogy belőle stabil kezdő lesz, de nagyon szépen teljesít.
Nálam nagy erény, hogy ő pl nem veri a mellét, hogy "bajnokok leszünk", meg "én vagyok az egyik legjobb" (mint pl Giroud, Walcott, stb aztán a kaput nem találják el...) ő csendben hozza a kötelezőt. Így kell, nem jártatni a szájukat, hanem minden meccsen 100%-ot hozni és akkor majd a végén lehet mellet verni, mikor kézben a kupa. Sokan tanulhatnának tőle...
8 éve
Törölt felhasználó
Elképesztő játékos, aki minden ellene kialakult sztereotípiára rácáfolt: hogy nem elég erős, hogy nem elég gyors, hogy nem támad elég jól, hogy nem ad be elég jól. A helyezkedése pedig manapság már tananyag lehetne!
8 éve
Törölt felhasználó
Két éve, ha megláttam, hogy játszik, összeszorúlt a gyomrom, de az elmúlt másfél évben nem lehet panasz a játékára, sőt!

Szólj hozzá