Arséne Wenger csapatának ismét meg kellett elégednie a döntetlennel, hiszen a liverpooli 3-3-át követően ezúttal gólnélküli ikszet játszott az Arsenal a Stoke ellen a bajnokság 22. fordulójában.

Olivier Giroud az első félidőben egy lövéssel, a második játékrészben pedig egy fejessel járt a legközelebb az arsenalos találathoz, de a másik oldalon Petr Cech-nek is nagyot kellett dolgoznia, hogy az Ágyúsok végül egy ponttal távozzanak a Stoke otthonából.

Nagyot küzdtöttünk ma. A Stoke nagy hangsúlyt fektetett a fizikalitásra a meccsen, nagyon közvetlen volt a játék. Erre csak fizikálisan kellett válaszolnunk, emellett össze kellett fognunk, és szükség volt a küzdőszellemünkre. Egy kicsit hiányzott a kreativitásunk, hogy áttörjük a falat, de még így is jó helyzeteket hagytunk ki. A Stoke az elejétől a végéig nagyot küzdött. Meg akartuk nyerni a meccset, de az itteni eredményeinket figyelembevéve ez egy jó eredmény. Tudván azt, hogy a riválisaink mit értek el a Britannia stadionban, ez egy pozitív döntetlen. De összességében itt hagytunk két pontot ma. - mondta Wenger.

 

A Stoke mindig nagyon jó, amikor mi jövünk ide. De nem hibáztathatom a csapatomat a hozáállásuk miatt, teljesen tökéletes választ adtunk a Stoke fizikális erejére. Lehettünk volna kreatívabbak, de összességében jó teljesítményt hoztunk. Sajnos volt egy-egy kiemelkedő helyzetünk Giroud és Campbell révén, és ott volt még Walcott büntetőgyanús esete. De a Stoke végig remekül védekezett.

Wenger azt is hozzátette, hogy a mérkőzésről hiányzó Mesut Özil várhatóan rendben lesz a jövő heti Chelsea elleni rangadóra.

Begyulladt a lába. Tegnap megvizsgáltuk és nem volt túlságosan jó állapotban. Már a Liverpool ellen sem volt 100%-os állapotban, szóval most úgy döntöttem, kihagyom a keretből. De jövő vasárnapra én úgy vélem, rendben lesz.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

8 éve
Törölt felhasználó
u.i.Szerintem Özil és Monreal a szezon legjobbjai,de Campbell lehet a szezon Coq-ja ha továbbra is bent marad a meccsek zöménél a csapatban...Oxit pároslábbal rúgnám ki Whilshire-rel együtt és helyettük érdemes lenne új gamereket beépíteni a csapatba....
8 éve
Törölt felhasználó
Jackoxi Ne legyünk önteltek!
"Ha ezt az idei bajnokságot nem nyerjük meg, azt csak is saját magunknak köszönhetjük." -Ez igaz a Mancity-re,unitedre és a tottenham-re na meg még jó néhány csapatra is.
Jók vagyunk,ha nem lenne egy csomó,alapból kezdő,sérült játékosunk,de még velük is kiegészülve a Man.city-t láttom az első számú favoritnak leginkább és csak utána jövünk mi....Sajnos megyünk még az Etihadba is....
Szerintem ezzel a kerettel ami most áll Wenger rendelkezésére még az is csoda hogy ott állunk az élen...Nem nem akarom fényezni az öreget,mert az hogy nem igazolt Coq mellé a nyáron az nagyon az ő sara...Illetve az angol maggal is vannak bőven problémák,akik közül jó néhányat már száműzött volna mindenki más...
Vissza kell térnie Sancheznek Özilnek és legalább Coqnak és rögtön másabb lesz a helyzet,de Cazorla,Welbeck és Rosi is rengeteget tud majd segíteni,akkor ha több fronton is kell majd viaskodnunk!
Ezt a Chelsea-t el kell kapnunk,nincs mese,ha csúnyán ha nagyon de elverni,mert fordulópont lehet a sérültek visszatérésével együtt....

8 éve
Nem értem, hogy mi ez a nagy örömködés az 1 pont után. Az időt húzzuk 0-0-nál? Ugyan már... Pool ellen is visszaállunk fél órával a vége előtt, aztán meg csodálkozunk, hogy beszopjuk a végére. Cumi a S'oton ellen, WBA ellen. Norvich ellen is pontot vesztettünk. Sok a váratlan pontvesztés, pedig ha kicsit tökösebbek lennénk, most jó néhány ponttal vezethetnénk a tabellát. Ha ezt az idei bajnokságot nem nyerjük meg, azt csak is saját magunknak köszönhetjük.
8 éve
Törölt felhasználó
Szerintem meg játszani fog Özil is és Alexis is. Tegnap inkább azért nem játszottak, mert a Britannia-ban volt a meccs (elővigyázatosság). Ebből a nyilatkozatból pedig egyértelmű, hogy Wenger elégedett az egy ponttal, a dinamo ellen, viszont nyerni akar majd.
8 éve
Van egy olyan érzésem, hogy Özil nem fog játszani a Chelsea ellen. Sőt...

Szólj hozzá