Arséne Wenger szerint Mohamed Elneny-nek mindene adott ahhoz, hogy sikeres legyen Angliában, a Premier Ligában.

Az egyiptomi játékos érkezését csütörtökön jelentette be hivatalosan is az Arsenal, megbízható sajtóbecslések szerint mintegy hét millió fontot fizetett Elneny-ért a Baselnek az angol csapat.

Nagyon elégedett vagyok Mohamed leigazolásával. December óta dolgoztunk az ügyén, hogy készen legyünk január elejére, mert elsődleges feladatunk volt, hogy erre a posztra találjunk embert. Örülünk, hogy minden simán ment, és hogy jó állapotban van a játékos is. - mondta Wenger.

 

Mohamedet már egy éve figyeljük, számos meccsen láttuk őt játszani. Több szempontból is minőségi erősítése lesz a csapatnak, hiszen bár még csak 23 éves, van már BL és EL tapasztalata is, és rendszeresen játszott a svájci bajnokságban. Egy sokoldalú játékosról van szó: játszhat kimondottan védekező középpályási szerepkörben, de akár box-to-box középpályásként is. 

 

Úgy érezzük, hogy Mohamed az elmúlt időszakban sokat fejlődött. Megvan a kellő technikai képzettsége, jók a meglátásai, remek játékintelligenciája van és fegyelmezett a hozáállása. Utóbbira különös hangsúlyt fektettünk, mert enélkül nem tudhatjuk, hogyan illeszkedik majd be a játékos a már meglévő közegbe, de ezzel sem lesz gond, persze a Premier Liga fizikális mivoltát meg kell majd szoknia.

Elneny az első interjújában elmondta, leírhatatlan érzés, hogy az Arsenal játékosa lehet.

Ez egy leírhatatlan érzés, természetesen nagyon örülök. Az Arsenal a világ egyik legjobb csapata, és nagyon remélem, hogy, ha Isten is megsegít, pozitívan tudok majd hozzátenni a kerethez. - mondta Elneny.

Az Arsenal az egyik olyan csapat, amelyiket mindenki imádja nézni, és természetesen már alig várom, hogy játsszak is. Arséne Wenger a világ egyik elismertebb és legjobb menedzsere. Nagy magtiszteltetés számomra, hogy az ő irányítása alatt fogok játszani.

Az Arsenal a világ egyik legnagyobb klubja. Már mindent tudok a csapatból és a játékosokról. 

A szurkolóknak annyit üzennék, hogy bár még többségük nem látott játszani, ígérem, hogy pozitívan fogom segíteni a csapat munkáját. Remélem, hogy megnyerjük a Premier Ligát, a kupát és a Bajnokok Ligáját is. 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

8 éve
Törölt felhasználó
welbz, nem.
8 éve
Törölt felhasználó
Jó lenne Welbeck is, de Santi meg Coq maga lenne a megváltás. :lol: Vajon lesz olyan időszak a szezonban, amikor mindenki Wenger rendelkezésére áll?
8 éve
Törölt felhasználó
De jó lenne ha Welbeck 2-3 hét múlva vissza tudna térni!
8 éve
Törölt felhasználó
Lewyy, ez inkább diego costa. :lol:
8 éve
Törölt felhasználó
Nemtom, szerintem Gabrielhez képest még mindig egy bálkirály. :D

Szólj hozzá