Angol lapértesülések szerint Arséne Wenger azt tervezi, hogy több kulcsjátékosát pihentetni fogja a hétvégi, Sunderland elleni FA-Kupa meccsen.

A Telegraph szerint a hétvégén a francia menedzser kimenőt ad Cech-nek, Bellerínnek, Ramsey-nek, Monrealnak, Flamininek, Walcottnak, Özilnek és Giroudnak is, hogy feltöltődjenek a jövő szerdai, Liverpool elleni rangadóra.

Néhány játékosnak adok néhány extra nap pihenőt, de az ember sosem tudhatja, milyen formában térnek ezek vissza. Attól függ, mit csinálnak a pihenő alatt. Van, hogy még fáradtabban térnek vissza, mint korábban. - mondta Wenger.

A hétvégi meccs így jó bizonyítási lehetőség lesz az eddig mellőzött játékosoknak, mint Ospina, Chambers, Oxlade-Chamberlain, Gabriel, vagy Gibbs, de címvédőként éles helyzetben villoghatnak az olyan fiatalok, mint Alex Iwobi, Chris Willock, vagy Jeff René-Adelaide.

Előfordulhat, hogy két, frissen a sérülésükből visszatérő játékos is a Sunderland elleni meccsen léphet újra pályára az Emirates gyepén - Alexis Sanchez egy pár napja már látogathatja a teljes körű edzéseket, Mikel Arteta pedig kedden az U21-es csapatban játszhatott egy félidőnyi játékidőt.

Az Arsenal várhatóan még ezen a héten bejelenti Mohamed Elneny szerződtetését a Baseltől, de az egyiptomi középpályás nincs meccs fitt állapotban a svájci bajnokságban lévő téli szünet miatt.

Végül pedig jó hír, hogy Tomas Rosicky is elkezdhetett edzeni, a cseh középpályást tavaly augusztusban operálták meg, a felnőtt csapatos pályára való visszatérésére január végéig azonban még várni kell.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

8 éve
Törölt felhasználó
Nem, nem az anyagi okok miatt van. Egyértelműen a nemrég bevezetett keretlimit miatt van, persze van aki ezt is simán kijátssza, vagy nem számít nekik, mint a Chelsea. De mióta nem lehet korlátlan 21 évesnél idősebb játékos, logikus, hogy a klub nem tart túl sokat feleslegesen, és inkább már 18 évesen elengedi őket.
A másik a kevés játéklehetőség, régen pl az általad felsoroltak is nem csak a CC-ben tudtak játszani, hanem előtte jóval több tartalék meccsen is lehetőségük volt, ahol többségük akár 16 éves koruktól együtt játszott, a YFA-t nyerő csapat is ilyen volt, a stabil mag, 14-16 játékos legalább 3-4 évet együtt játszott, érthetően csapatként sokkal jobbak is voltak, és a lehetőség miatt egyénileg is jobban tudtak fejlődni. Akkor az U21 még tarcsi volt, korlátlanul játszhatott bárki, és U18-ban is léptek pályára 20-21 évesek is.
Manapság már teljesen más a rendszer, bár 3 túlkoros játékos most is engedélyezett mindentéren, de az említett keretszűkítés miatt már max kölcsönbe kerül az a pár játékos, aki elmúlt 18 éves. És sajnos a többségük, ahogy régen is, ott még annyi lehetőséget se kap, mint ha maradtak volna. És U21-ben is max 16-18 évesek játszanak, U18-ban meg 15-17 évesek. És lényegében alig játszanak együtt ugyanazok, főleg sérülések miatt, és lényegében többen poszton kívül játszanak, ami érezhető is, mikor Bould volt, akkor mindig az élbolyba volt az összes korosztály az összes kupában, ma már csak a másodosztályba szerepelnek, és a többi kupából is korán kiesnek.
És persze az elmúlt években már ott volt a nyomás is, hogy nyerni kell kupát, ezért Wenger már CC-ben is tapasztalt erős kerettel állt ki inkább, ha tudott, bár ez többnyire inkább visszaütött, mert ők meg nem igazán törték magukat. Lásd a legutóbbi Sheffield Wednesday elleni CC-t, nem volt az gyenge csapat, szóval számít ott a CC, csak a kiegészítő emberek közel se voltak alkalmasak, az idősek meg többsége nem volt játékban, főleg összeszokva nem voltak, és persze a két gyors sérülés is bőven befolyásolta. Előtte mert kockáztatni, meg a 17 évesek is voltak annyira alkalmasak, hogy beállhassanak, manapság az a pár meccs amin ellötyögnek, azzal nem jutnak előrébb, nem alkalmasak komolyabb meccsekre.
Wellington már 23 éves, nem írnám le, de valóban kicsi az esélye, hogy valaha itt játsszon. Ő ugye a munkavállalási feltételek miatt nem játszhatott egyáltalán eddig a csapatnál. És ezt sose értettem, hogy minek is vesszünk Dél-Amerikából játékost, mikor tuti hogy nem játszhat, egyedül ugye a szupertehetség Denilson kapott engedélyt, mindenki más kölcsön volt évekig, és a többség sose lépett Arsenal tétmeccsen pályára.
Toral inkább támadó kp, Samper BtB, tudnának együtt is játszani, ez nem kizáró ok. Igazán Samper típusú csak Ramsey jelenleg.
8 éve
Törölt felhasználó
Köszönöm a válaszod James!
Úgy vettem észre, mióta a csapat anyagilag jobban megengedheti magának, hogy igazoljon, egyre kevesebb saját nevelésű játékos kap bizonyítási lehetőséget.
Régen a Hoyte tesók, Randall, Lansbury(bár ő lehet kaphatott volna többet is, ezt Te jobban tudod), Aliadiere, Traore, Jay Simpson, Kerrea Gilbert, stb több játéklehetőséget kaptam, mint Zelalem, Crowley, Adelaide, Bielik, Toral, Maitland-Niles és mondjuk Wellington Silva(bár belőle már biztos nem lesz itt játékos).
Én Sergi Samper érkezését meghallva örültem is meg nem is. Tehetséges játékosnak tartom, de van nekünk is egy ilyen játékosunk Toral személyében(ugye társak voltak a Barcában "Samper & Toral Limited Company").
Ugye a Ligakupa már teljes mértékben le van ejtve, ahol ezek a játékosok lehetőséget kaphattak. Biztos sokan emlékeznek arra a meccsre ahol 6-0-ra vertük a Sheffieldet. Ott ezzel a kerettel álltunk ki:
Arsenal: Fabianski, Hoyte, Djourou, Song Billong (Lansbury 70), Gibbs, Randall, Ramsey, Merida (Coquelin 71), Wilshere, Bendtner (Simpson 71), Vela.
Subs Not Used: Mannone, Emmanuel-Thomas, Ogogo, Frimpong.
Majd 3-0-ra a Wigant.
Arsenal: Fabianski, Hoyte, Song Billong, Djourou, Gibbs, Wilshere (Bischoff 76), Randall, Ramsey, Merida, Simpson (Lansbury 76), Vela (Fonte 84).
Subs Not Used: Mannone, Coquelin, Ogogo, Frimpong.
Következő évben a West Bromot verték 2-0ra: Szczesny, Senderos, Silvestre, Gibbs, Traoré(Barazite 69), Gilbert, Ramsey, Wilshere, Coquelin( Randall 58), Sunu(Vela 58), Watt csapattal. nem használt cserék: Shea, Bartley, Eastmond, Frimpong. Aztán kicsit több kulcsemberrel felállva elverték a Poolt.
Számomra ezért volt kedves a Ligakupa, mert láthattam ezeket a játékosokat játszani.

8 éve
Törölt felhasználó
Én most is követem, amire volt lehetőség azokat láttam is élőben, ez sajnos csak pár U21 meccs, amit általában a nagyobb riválisok csatornái adnak, mivel ugye ArsenalTV már nem ingyenes, bár valaki mondta, hogy neki az, de nekem nem ment, max hang. És mivel a másodosztályba szerepelnek jelenleg így nívós ellenfél sincs, de a Villa, Derby, Brighton és a Fulham szokta közvetíteni saját adóján. És ott vannak a U19 BL meccsek, amik egy része elérhető, és pár torna meccsei.

Sajnos ez teljesen képlékeny, megfelelő játékmennyiség nélkül, megfelelő csapatban, ahol bíznak benne, és ott játszhat, ahol legjobban tud, a legnagyobb ígéretek is eltűnhetnek a süllyesztőben, és főleg ugye náluk is rengeteg a sérülés.
Több olyan játékost is engedtek már el, akivel ha jobban bánnak jelenleg akár alap kezdő is lehetne. Másrészt ha Walcott nálunk kezdi karrierjét, és nem sok pénzért vesszük, akkor már lehet nem is focizna.
Wenger se tévedhetetlen, ha nincsenek a sérülések, lehet Coquelin már vissza se tér a csapathoz. És szintén sérülések miatt kapott csak Bellerin is ilyen korán lehetőséget. De pl Gibbs meg csak azért ragadt a csapatnál mert nem volt más, meg mert angol.

A nagyon nagy ígéretek a stáb szerint a Crowley, Willock, Adelaide, Zelalem négyes. Ők szinte biztos fognak kapni esélyt a bizonyításra. Bár pl Crowley-t a kezdeti lendület után nagyon tönkre vágta a kölcsön és még most is csak keresi a Villa-s szintjét. Willock bár én nem igazán érzékeltem, de mások szerint többnyire klasszis teljesítményt nyújt, csak valahogy a sok hűhó a semmiért, mert a végtermék szinte mindig elmarad. Adelaide tűnik a legérettebbnek jelenleg, annyit már bőven hozzá tudna tenni a játékhoz, mint jelenleg Ox. Zelalem az aki kicsit túl van sztárolva szerintem, persze vannak pillanatai, de ilyen korban pl Merida sokkal jobb volt, csak hát ő nem kapott semmi lehetőséget, Zelalem most átlag heti egy meccset játszik, bár csak a Rangersben, nem teljesít rosszul de a lényeg hogy nem is tűnik ki.
Iwobi gyanús hogy felszáll az Akpom, Afobe vonatra, mert hát ugye Walcottot nem lehet kiszorítani.
Bielik ugye úgy érkezett, hogy akár kezdő is lehet DM poszton, erre még csak nem is játszott, és U21-ben is csak CB mindig.
Pleguezuelo aki Bellerini szinten van, csak ő CB, és a felépítése és stílusa nem a PL-be való sajnos.
Fiatalabbak közül jelenleg talán Malen az aki jóval kortársai szintje előtt van. És talán majd Nketiah, Dragomir, Nelson triónak lehet esélye.
Aztán ott vannak az idősebbek, Hayden már nem is játszik szinte, úgy volt visszajön, de már azt írják hogy nem, lehet egyáltalán. Toral bőven van benne lehetőség, csak sajnos sokat sérült, és Özil van a posztján, bár átrendeződéssel Cazorla helyett beférne. Maitland-Niles ő kapja a legtöbb lehetőséget a kölcsön lévők közül, jól is teljesít, de max valami Coquelin-es szituációban lenne egyáltalán esélye. Lényegében mindenki mást már most elengedhetnének, szinte esélytelen, hogy itt bármit is alkossanak, jelen állás szerint.
8 éve
Törölt felhasználó
James ugye Te voltál az aki régen követte az utánpótlás/tartalék csapat meccseit?
Pont a napokban néztem, hogy a játékosok nagy részéből mi lett, és hát az látszik, hogy nagy részüket nem véletlen engedte el Wenger, mert szinte rendre alacsonyabb osztályokban fociznak.
Véleményed szerint melyik az a játékos akiért kár és ki az aki a jelenlegiek közül befuthat?
8 éve
Törölt felhasználó
welbz93!
Szokd meg, hogy a Sport TV hülyén adja a meccseket. Az teljesen érthető, hogy adják a Győr BL meccsét, hiszen magyarok vagyunk.
A baj az, vállalták, hogy élőben adják le a Real Madrid és a Barcelona összes bajnokiját, úgyhogy semmi esélye, hogy ezzel a 2 csapattal párhuzamosan futó meccset adjanak.
Lényegtelen, hogy mi vagyunk a címvédők, majd megmutatják a meccset ismétlésben.
Az ő üzletpolitikájuk is érthető, hiszen a Barca meg a Real nélkül nem sokan néznék őket. A BL-ben is csak az M4 után választhatnak meccset, tehát nem sok mozgásterük van.

Szólj hozzá