Mesut Özil vezényletével sikerült visszavágnia az Arsenalnak az előző fordulóban történt kínos vereségüket követően a Southampton ellen.

Az Arsenal ezúttal hazai pályán fogadta a Bournemouth együttesét, amely gárda bátor játékkal rukkolt elő az Emiratesben, ám a hazaiak végül két góllal felülkerekedtek. Az első gólt Özil szögletből Gabriel szerezte, a második félidőben pedig a német is betalált.

A mérkőzést követően Arséne Wenger Dennis Bergkamppal egy szinttel emlegette a német sztárt.

Ideges voltam a meccs elején, mert meg kellett emésztenünk a 4-0-ás vereséget és emiatt nagyon figyeltünk arra, nehogy bekapjunk egy buta gólt, s emiatt lassú volt a kezdésünk is. Rotáltam egy pár játékost is, Calum Chamberst most a középpálya közepére helyeztem el, amihez hozzá kellett szoknia a csapatnak, de a mérkőzés utolsó 70 percében mi irányítottunk és jól teljesítettünk. - mondta Wenger.

 

Számomra most a győzelem a fontos. Az, hogy egy ponttal valaki előtt, vagy mögött állunk, nem számít. Csak az egyenletes eredmények számítanak és az az érzés, hogy egyre erősebbek vagyunk és hogy olyan hatékonyan játsszunk, mint tettük azt ma.

 

Nem mehetünk végig a szezonon csalódás nélkül. Sajnos a legutóbbi meccsünk egy nagy pofon volt. De ezek után minden attól függött, hogyan reagálunk a vereségre, ma ez forgott kockán.

A francia menedzser ezután Mesut Özilre tért ki.

Mesutnak ma kulcsszerepe volt a pályán, mert új felállással vágtunk neki a meccsnek a középpályán,  és az ő jelenléte biztonságot és nyugalmat ad a csapatnak a technikai képességének köszönhetően. A meccs első részében, amikor volt egy kis problémánk a játékkal, minden támadás rajta keresztül ment át, ez pedig magabiztosságot és biztonságot adott a csapatnak.

 

Már láttam egy pár jó meccset tőle, de az a fontos, hogy nem csak azzal győzi meg az embereket, hogy tehetséges, hanem hogy mindig készen áll a csapatért dolgozni keményen. A gólpasszai mellett most már a gólok is jönnek, ezáltal egy komplett játékosról beszélünk az ő személyében.

 

Nem sok ilyen minőségű játékost láttam már korábban, de ilyen téren szerencsés vagyok. Nem szeretek játékosokat összehasonlítgatni, de Mesut egy kivételes játékos. Úgy vélem, nekem is kijár az érdem, mert én akkor is védtem őt, amikor mindenki más szkeptikus volt vele kapcsolatban. Most olyan jól játszik, amilyen jól csak tud és a saját maga útját járja, ez fontos. Van-e még benne több? Nem tudom, de amit csinál jelenleg, az fantasztikus.

 

Mindenképpen jobb játékossá vált idénre. A statisztikái magukért beszélnek. Olyan, mint Dennis Bergkamp. Dennis gólszerző volt, Mesut az asszisztokért felel, bár mostanság a gólok is jönnek tőle. Így mindenképpen össze lehet hasonlítani őket. 

 

Mesut technikai képessége magáért beszél. Lenyűgöz a passzainak az időzítése. Játék közben mire az ember rájön arra, hogy passzolni kellene, Mesut már régen megjátszotta a labdát. Ezt pedig nehéz megcsinálni a pályán. Nem csak, hogy gyorsak a döntései, de még korrektek is.

Wenger végezetül Petr Cech-t és Gabrielt emelte még ki.

Azt gondolom, Petr büszke lehet a rekordjára. Ez egy kimagasló teljesítmény. Az emberek nagy része nem is érti, mekkora elkötelezettség áll emögött a teljesítmény mögött. Egy kiemelkedően tehetséges kapusról van szó, aki folyamatosan koncentrál és egyenletes teljesítményt nyújt. A következetességet nagyon nehéz elérni.

 

Ami Gabrielt illeti: miközben az egész sajtótájékoztatón Özil volt a téma. Nagyon veszélyes volt a pontrúgásoknál és jól védekezett. Jól fókuszált, agilis volt, gyorsan és erősen reagált a párharcokban. Azt még nem tudom, fog-e játszani a következő meccsen. A védelemben többen is sokat játszottak az elmúlt időszakban, szóval van erre esély.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (28)

8 éve
Törölt felhasználó
Aron21! Megette a fene, ha csak egy Smalling lesz belőle! :lol: ;-)
...De az Öreg 20 millió eurót adott érte 19 éves korában. Vagyis a Világ egyik legjobb védekező mindenese lesz belőle :coolsmirk: 20 évesen játszik jobbhátvédet, középső védőt és vkp-t a PL-ben. Azé' kicsit több már a srác, mint egy sima reménység :)
8 éve
Törölt felhasználó
Kíváncsi vagyok mi lesz Chambersből. Most ugye érkezik egy vkp is, amíg Elnenyt lenem igazoljuk van ideje bizonyítani, hogy rövid távú megoldást is tud jelenteni nem csak hosszút. Ha ez nem így lesz, akkor mehetne kölcsönbe Southamptonba. Én amúgy félek attól, hogy nem fog befutni nálunk, de egy Smallingos karriert is eltudok akár képzelni neki (nevezetesen, hogy a vártnál sokkal lassabban fejlődik, de végül beér a célba).
8 éve
Igazad lehet, Chambersről el is felejtkeztem, mint középső védő. Akkor kellene játszatni őt is Mertével vagy épp Koscielnyvel.
8 éve
Törölt felhasználó
Jó lenne 3-4 éven belül egy kiforrott Bellerín - Chambers - Gabriel - Gibbs védelmet látni. :D
8 éve
Én Gabrielre építeném a védelmet hosszú távon. Kemény, gyors, jól blokkol, jól fejel, erős, ha kell fel is rúgja az ellenfelet (köcsög Costával is felvette a kesztyűt), és tekintélye van (lesz) a csatárokkal szemben. Mellé még hoznék egy még nagyobb állatot, aki nem annyira gyors, mint ő, de legyen agya, és akkor kiegészítenék egymást, mint most Kosi és Merte, csak frissített verzióban.
James, minden ok ;-)

Szólj hozzá