Az Arsenal hírekben általában jól értesült John Cross megerősítette a svájci sajtó értesüléseit; az Arsenal valóban megegyezett a Basellel Mohamed Elneny megvételéről.

A két klub mintegy 5 millió fontban állapodott meg egymással, így már csak az ilyenkor kötelezően elvégzendő orvosi vizsgálat, illetve a személyes feltételekről való megállapodás maradt hátra - amelyre napokon belül sor kerül.

A 23 éves középpályás lehet Wenger első és egyetlen igazolása a januári ablakban, a francia ugyan érdeklődött Aleksandr Kokorin iránt, de kész várni a nyárig, amikor több és jobb lehetőség adódik majd egy támadó szerződtetésére.

Elneny esetleges érkezése ugyanakkor nem zárja ki egy újabb középpályás megvételét a nyáron, ugyanis Mathieu Flamini, Mikel Arteta és Tomas Rosicky szerződése is lejár, a klub pedig nem tervez egyikőjükkel sem új megállapodást kötni a közös folytatás érdekében.

Az Arsenal első számú célpontja Victor Wanyama lehet majd, a Southampton kenyai középpályása már januárban is érdekelte volna Wengert, de a szentek leszögezték, hogy nem hajlandóak megválni egyik legjobbjuktól az idény közepén, valamint a játékos borsos ára egy újabb problémát jelenthetne.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

8 éve
Én még azt is megkockáztatom, hogy Iwobi is.
8 éve
Törölt felhasználó
Azért én kicsit bevagyok szarva, mint mindig, de minden mellettünk szól. Remélem hétfőn lehetőséget kap majd Ox és Gabriel is.
8 éve
Törölt felhasználó
Este nyerünk és elsők vagyunk.
Nem lehet elhülyéskedni...
8 éve
Egyébiránt nem maga a fizikális játék, ami szerintem megviseli a PL-be igazoló játékosokat, hanem maga a folyamatos intenzitás, aminek ki vannak téve, és végső soron középtávon fáradnak el a játékosok. Ezért is van az, hogy egy-egy játékos az igazolása után berobban az egészbe és szépen lassan elfárad.
Elneny-nek ilyen tekintetben nem lenne baj, még akár Flamini mögött felépíthetjük, átvállalhat egy-két FA-Kupa meccset, aztán kész. Jó esetben Coq-ék időben felépülnek, de sajnos ilyen esetekben mindig van csúszás a rehabban, és más sérülések is felléphetnek. Ha pechünk van, se Coq, se Santi nem játszik már ebben a szezonban. Pontosan ezért kell Elneny, hogy számszerűleg meglegyünk. Aztán három kp úgyis megy a nyáron.
8 éve
Törölt felhasználó
Egyébként meg a gyerek 23 éves, lehet támadásban és védekezésben technikailag csiszolatlan gyémánt, de fejben valószínűleg már beérett. És igazából ez az a mérce, amit most januárban egy igazolásnak meg kell ugrania nálunk.

Szólj hozzá