Arséne Wenger úgy gondolja, az Arsenal sikeres 2015-ös naptári évet tudhat maga mögött, amely időszak alatt egyébként a klub minden vetélytársánál több pontot gyűjtött.

Ezzel együtt a csapat menedzsere továbbra sem véli azt, hogy pusztán a statisztikákból kiindulva jósolgatni lehetne a szezon hátralévő részére, mivel - mint fogalmazott - a futball meglehetősen pragmatikus sport.

Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hgy visszatekintve a 2015-ös évre meglehetősen egyenletes teljesítményt nyújtottunk. Pozitív évet tudhatunk lassacskán már a hátunk mögött, sikerült stabilizálnunk a védelmünket, és a többi élcsapat elleni mérlegünkön is sikerült javítanunk. Úgy tűnik tehát, hogy a jó irányba haladunk összességében. - mondta Wenger.

 

Az elmúlt években már voltunk a bajnokság első helyén, de ezzel együtt is úgy gondolom, hogy ez a sport meglehetősen pragmatikus, például, senki nem tudja megjósolni, mi történik a következő 17 fordulóban. Egyszerű ugyanebben a hozzáállásban és csapatszellemben kell folytatnunk.

 

A nyomás azért van rajtunk, hogy ne essünk vissza. Minden más nyomás pozitív. Úgy vélem, a futballban a teljesítmény számít. A médiában ez már inkább kissé intellektuálisabb vitává alakul, például, hogy ki nyeri meg a címet. De ezt senki sem tudja igazából. Elég régóta vagyok a szakmában, ezt senki sem tudja megjósolni.

 

Tehát pragmatikusan kell hozzállnunk, meg kell nyernünk a soron következő meccsünket, és csak a saját teljesítményünkért kell aggódnunk. Csak így lehet esélyünk, hogy a hosszú távú céljainkat is elérjük. Még mindig korai arról beszélni, ki nyeri a bajnokságot. Még csak 17 forduló ment le, még féltávnál sem járunk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

8 éve
Törölt felhasználó
Nem rossz! :gulp: ...Nagy ajándék, ha valakinek ilyen jó szeme (meg ennyi esze) van a focihoz :lol:
....Persze a "mester" sem láthatta pontosan előre a jövőt, különben valahogy így fogalmazott volna: "Egyrészt azért, mert ennek a két csapatnak van a NÉGY legjobb edzője..." 🧛 🧛
...És hát ki tudja, lehet hogy a címben beharangozott "versenyfutást" is a munkaügyi központ irányába kell elképzelni :S ;)
8 éve
Törölt felhasználó
AZT. A. KURVA.
8 éve
Törölt felhasználó
http://www.fourfourtwo.hu/csapat-hirek/anglia/premier-league/chelsea/napi-7-es-elindult-a-mourinho-van-gaal-versenyfutas

Ezt olvassátok el, most van aktualitása :D :D Bodnár Zalán írása:


"Megkezdődött a Premier League 2015-2016-os idénye.

Az Arsenal és a Liverpool hívei úgy érzik, hogy most vagy soha, és a Manchester City is arra készül, hogy visszaszerezze a trónját.

De rossz hírünk van számukra: ez a bajnokság csakis a Chelsea és a Manchester United között dőlhet el.

Egyrészt azért, mert ennek a két csapatnak van a két legjobb edzője - pardon, menedzsere-, másrészt ennek a két csapatnak van a legtudatosabb építkezési mechanizmusa - a bajnok Chelsea semmit sem gyengült tavaly óta, a MU-nál pedig Van Gaal végre úgy rakhatta össze a keretet, ahogy az az ő speciális igényeinek megfelel. "
8 éve
Törölt felhasználó
ronin, majd ha az a köcsög Bodnár Zalán(fourfourtwo) fog minket fényezni, akkor jő majd el az apokalipszis. Év elején kijelentette, hogy a bukás mestere Wenger, ez az utolsó éve, aztán azt is, hogy Mou idén bajnokságot és BL-t is nyer a Chelseavel.:DDDDD
8 éve
Törölt felhasználó
Gyerekek! Ezt is megéltük: az N*O-n minket fényeznek (konkrétan Özilt). Há nemtom, mi van? Kifogytak a munícióból, most hogy Special15 befuccsolt? %-P

Szólj hozzá