Akár a bajnokság végkimenetele szempontjából is döntő rangadón tudott diadalmaskodni az Arsenal, miután Arséne Wenger csapata 2-1-re legyőzte a nagy rivális Manchester City együttesét az Emirates stadionban.

Noha a helyzetek kialakításában és a labdabirtoklás tekintetében is a vendégek voltak a jobbak, a lényeges mutatóban az Arsenal jeleskedett: a vezetést Theo Walcott szerezte meg a 33. percben, majd nem sokkal az első félidő végén Olivier Giroud duplázta meg a hazaiak előnyét. Mindkét találatnál Mesut Özil adta a gólpasszt, ezzel a német játékmester már a 15. asszisztjánál jár a bajnokságban.

A második játékrészben leginkább Joel Campbell és Aaron Ramsey előtt adódtak nagyobb helyzetek, hogy végérvényesen eldöntsék a meccset, gólt viszont a City szerzett. Szerencsére Yaya Touré találata már túl későn jött ahhoz, hogy a vendégek komolyabb nyomás alá helyezzék az Arsenalt, így végül maradt a 2-1-es eredmény.

A mérkőzés végén Arséne Wenger elégedetten, de óvatosan értékelt.

Nem tudom, milyen üzenetet hordoz ez a győzelem, de kulcsfontosságú diadal volt ez a számunkra. Boldogak lehetünk a mérkőzés eredményével, mert olyan aspektusait mutattuk meg a játékunknak, ami kell egy-egy nagy meccsen: jól szervezettek voltunk, megvolt az összetartás, a munkabírással sem voltak gondok, számos brilliáns pillanattal együtt. 

 

Amikor visszajöttek egy gólra, kicsit nagyobb volt a nyomás rajtunk, de úgy vélem, mindkét csapat számára szoros volt a meccs. Mindkét csapat játékosai óriási elhivatottsággal játszottak, volt, hogy mindkét térfélen volt ember.

 

Korai lenne ezzel együtt is azt mondani, hogy meg tudjuk nyerni a bajnokságot, de ez a győzelem erősíti az önbizalmunkat. Minden egyes meccsen készen kell lennünk így harcolni, ahogy ma tettük. A mai egy óriási meccs volt, a Manchester City klasszis játékosokat tudhat a keretükben. Mindannyian tudjuk, hogy ott lesznek a címért folytatott harcban, így már csak ezért is ad nagy hitet nekünk a mai győzelem.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

8 éve
Törölt felhasználó
Rabiot-t én is dicsértem már pár héttel ezelőtt, de kicsit alábbhagyott a lelkesedésem, mert állítólag hosszabbított vele a PSG.
8 éve
Rabiot teljesen megfelelne egy júniusig való kölcsönben. Aztán majd elválik, mi lesz. Flamini, Arteta szerződései lejárnak, velük elvileg már nem hosszabbít a klub, akár még maradhat ezutánra is.
8 éve
Törölt felhasználó
A best of videók maximum szórakoztatás céljából készültek, nem pedig, hogy felmérjük belőle egy játékos tudását. Az, hogy Artetaról is készült ilyen videó erre a legfőbb bizonyíték. Címe is konkrétan jelzi, hogy a legjobb pillanatokat gyűjtögetik benne össze.
Olyan snittek nem fognak belekerülni, mikor egy játékos nem remekel. Vicces is lenne, hogy Arteta Zagreb, vagy Dortmund elleni meccséből válogatna a vágó. Gondolom mindenki emlékszik ezekre a meccsekre. Dortmund ellen pl Arteta elcsúszott a labda előtt, aztán mikor utoléri nagy nehezen Mhitarjan-t, még fel is rúgja a 16-oson belül. Szerencsére Mhitarjan kapta a srágát, úgyhogy nem lett gól belőle. Ugyanezen a meccsen Arteta egy gyönyörű testcsellel átverte a saját térfelünkön saját magát, és ezzel 100%-os helyzetet kreált a németeknek.
Azt is felhozhatnám, amit a West Brom ellen csinált, bejött csereként, volt pár eladott labdája, lőtt egy öngólt, és aztán mint aki jól végezte lement.
8 éve
Törölt felhasználó
Biglia lassúsága miatt mondtam, hogy jól megszervezett középpályán lenne jó. Nyilván a kialakult vkp hiány miatt keresgélem a neveket én is (hogy miért szórakozok ilyenekkel azt meg nem tudom mondani), de pánikigazolásnak semmiképp sem nevezném, 1el többen lennénk és pl egy Barca ellen hasznos tudna lenni nagyon. Persze lehet besülnék vele, ha ide igazolna.

A best of videókat meg helyén kell kezelni, arra viszont szerintem jók, hogy szemléltessük vele kicsit amit a meccsek alapján leszűrtünk róla.
8 éve
Pont, hogy a best-of videók mutatnak a legkevesebbet egy-egy játékos teljesítményéről. Ha azon múlna, össze lehetne vágni egy egész estés mozit Silvestréről meg Squillaciról, hogy milyen jó védők, aztán mégse... a másik ilyen, ha mindenki csak a statokból indul ki a scoutolás során.

Szólj hozzá