Arséne Wenger szerint Olivier Giroudnak "különleges képességei" vannak, amelyek kiemelik őt a többi csatár közül.

A francia játékos élete első arsenalos mesterhármasát szerezte szerdán, az Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, amely végül továbbjutást ért az angol csapatnak.

Ezzel együtt ebben az idényben az elmúlt 12 mérkőzésén 10 gólt szerzett, amely megsüvegelendő teljesítmény Giroud-tól, aki az idény elején csak a második számú középcsatárnak számított Theo Walcott mögött.

Már ebben a szezonban is voltak hullámvölgyei, de összességében magára jellemző módon viselkedett. Tudja, ha nem elég, amit nyújt, akkor javítania kell. - mondta Wenger Giroud-ról.

 

Úgy vélem, hogy mostanság sikerült javítania a játékán is, főleg a befejezésein. A szerdai teljesítménye minden tekintetben az egyik legjobbja volt. Az eddigi statisztikáit figyelvén azt kell mondanom, hogy olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket nehéz találni manapság.

 

Persze az ember azt akarja, hogy legyen hatékony is. Úgy vélem, javított a többiekkel való összjátékán is, ez nagyon fontos a csapatunkban. Olivier egy olyan játékos, aki mindig fejlődni akar, és akinek egy pozitív és erős személyisége van.

 

Ez az, amiért erősebben tért vissza a pályára. Ebben a szakmában mindenkinek el kell fogadnia a versengést, és hogy mindig kereszttűzben vagyunk. Középcsatárként ez hatványozottan igaz. Ha három meccsen át valaki nem szerez gólt, rögtön megkérdőjelezik a tudását. De ez a munka része.

 

Ugyanakkor kijár az elismerés Olivier-nek, ha megnézzük a gól/meccs mutatóját. Nem pusztán egy gólszerzőről van szó, nagyon sokat dolgozik a csapatért is. Azt gondolom, hogy ő az egyik legjobb csatár Európában.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

8 éve
Törölt felhasználó
Nem kell ide még egy Homlok, azokkal eddig nem jártunk jól. :lol: Özil ma nem edzett elvileg- és nem is láttam az edzésképeken. Remélem nincs nagy baja, mert eddig húzóemberünk a szezonban.
8 éve
Törölt felhasználó
8 éve
Nem rémlik, hogy láttam már játszani Batshuayt, de megnéztem a videót, és sok extrát nem mutat benne. Ilyen videót akárkiről össze lehet állítani. No, persze lehet én látom rosszul.
8 éve
Törölt felhasználó
ronin, ez még szerintem túl korai, bár nem jönne rosszul, jó kis statja van ahhoz képest, hogy milyen fiatal. Amúgy csak nekem furcsa, hogy ezek a belgák egyre feketébbek?
8 éve
Törölt felhasználó

Szólj hozzá