Az Arsenal az Olympiakosz ellen aratott 3-0-ás győzelmével kiharcolta a továbbjutást a Bajnokok Ligája csoportjából, ami szörnyen nehéz munka volt azt követően, hogy a csapat az első két meccsét elveszítette.

Az Ágyúsok szervezetten és higgadtan játszottak a görögök otthonában, és sikerült a legnagyobb helyzeteket gólra váltaniuk. Olivier Giroud első mesterhármasa gyakorlatilag soha jobbkor nem jöhetett volna.

Arséne Wenger a mérkőzést követően elégedetten értékelt.

Tökéletes teljesítményt nyújtottunk mind taktikailag, mind mentálisan. Igazi csapatmunka volt a tegnapi győzelmünk. - kezdte a francia menedzser.

 

Óriási eredményt értünk el. Ha megnézzük, hogy az elmúlt három hétre elveszítettük Coquelint, Cazorlát és Alexist, nem sok ember hitt bennünk. Valódi csapat vagyunk. Ez az öltözőben is jól játszik, de a pályán még inkább.

 

Ez a győzelem csak még erősebbé teszi a csapatot és még inkább erősíti a hitünket. Különleges estén vagyunk túl, mert menekülnünk kellett, valami különlegeset kellett tennünk. Ilyen helyzetek pedig kellemes emlékeket generálnak a szezon hátralévő részére. Talán most szerencsés évünk lesz a BL-ben is, ki tudja...

Wenger két játékosának, Olivier Giroud és Joel Campbell teljesítményére is kitért.

Giroud tökéletes teljesítményt hozott: fejjel, lábbal és büntetőből is eredményes volt. Nem egyszer került kényelmetlen helyzetekbe, de hihetetlenül elszántan dolgozott a csapatért, s megmutatta a képességét és a jellemét. Mindig is védtem Olivier-t a jelleme miatt, mert ilyen téren nagyon különleges játékos, s ezt szerdán is megmutatta.

 

Ami Campbellt illeti: ő egy nagyszerű játékos, remek egyéni képességekkel, ugyanakkor nagyon kedvelem, hogy mindent belead a csapatért. Hamarosan olyan korba lép, amikor valódi profi játékos lehet belőle. Nagyon fiatalon jött át Európába Costa Ricából, s négy különböző csapatnál játszott kölcsönben, ez idő alatt jó játékossá érett. Most megkapja az esélyeit és meccsről meccsre egyre jobb.

Az Arsenal menedzsere végül a hétfői sorsolásról jósolt.

Majd meglátjuk, jelenleg még azt se tudom, kiket kaphatunk. Annyira kint lógott a lábunk a BL-ből, hogy minden erőmmel azon voltam, hogy benntartsam a csapatot. A mai meccsen mutatott jellemünk, ebben a felfokozott légkörben óriási volt. Ezek a meccsek csak még jobbá tesznek majd bennünket.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

8 éve
Törölt felhasználó
Stiletto, ez tényleg már régóta így van. Véletlen lenne? Hát én másnak nevezném...
8 éve
Törölt felhasználó
Lehet több emberre kéne rászálni akkor meccs közben :'D
8 éve
Álmomban sem gondoltam volna, hogy behúzzák ezt a meccset, de szerencsére rám cáfolt a csapat. Egyébként azt vettem észre, hogy akit nagyon szidtok az oldalon meccs közben, mindig az villant valamit! :-)
8 éve
Kalapemelés Wengernek. Wenger OUT felfüggesztve ;-)
8 éve
Törölt felhasználó
Wengernek nagy taps jár a tegnapi napért. Én attól féltem, hogy az Olympiacos nem lesz olyan hülye, mint a Sunderland és nem áll be a 16osra és így is lett, de Wenger előttük járt egy lépéssel. A tegnapi győzelem szerintem annak köszönhető, hogy először is tökéletesen megszervezte a védekezést Walcott, Ramsey és Campbell segítségével. Feladtuk valamennyire azt a kontrollt, amit valószínűleg Cazorlával meg tudtunk volna csinálni és kijjebb csalogattuk az Olympiacost. Innen pedig már minden Özilen, Ramseyn, Campbellen, Walcotton és azon a balfasz Giroudn múlott. Borzasztóan bölcs húzás volt a fegyelmezett védekezésre fektetni a hangsúlyt.

Egyébként a következő hetekben, hónapokban sok meccsen ez az egyszerűbb játék lehet majd a kulcs.

Szólj hozzá