Élete első mesterhármasát szerezte Olivier Giroud az Arsenal színeiben a szerdai Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen. A francia három gólja talán soha nem jött jobbkor a csapat számára, mivel ezzel az arányú győzelemmel az Ágyúsok végül kiharcolták a bejutást a legjobb 16 közé.

Ez egy fantasztikus érzés. Nagyon örülünk az eredmény miatt. Két-három éve nem használtuk ki a lehetőségünket és idén is botlottunk a Monaco ellen, szóval nagyszerű, hogy nem estünk ki idejekorán a BL-ből, mégha nem is voltunk jó helyzetben. Sikerült megcsinálunk ezt a rajongókért. - mondta Giroud.

 

Nem volt senkinek sem könnyű helyzete ebben a csoportban. Az első meccseink miatt nem voltunk kellemes helyzetben, de tegnap jól bebizonyítottuk a mentális erősségünket. 

 

Arra persze nem számíthattam előzetesen, hogy mesterhármast fogok szerezni, igyekeztem arra fókuszálni, hogy jól játsszak. Azért jó érzés volt hármat is rúgni, mert fontos meccsen jöttek a gólok. Az első gólnál remek labdát kaptam Aarontól, bár néha kicsit hátrébb vagyok a tizenhatoson belül. A második gólomnál pedig Joel végzett remek munkát, nagyszerű gólpasszt kaptam tőle. 

 

Talán mondhatjuk, hogy ez volt a legjobb teljesítményem az Arsenalban, mert most három gól is összejött. A meccs előtt is volt olyan érzésem, hogy lesz helyzetem a gólszerzésre. Ráadásul sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset, szóval magabiztosan várhatjuk a hétvégi bajnokinkat is.

 

A meccset követően volt egy kis ünneplésünk. Nagyon keményen dolgoztunk, hogy visszavágjunk és elérjük a továbbjutást, szóval most nagyszerű a csapatszellem és a keret önbizalma.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

8 éve
Törölt felhasználó
Én erősen neheztelek az idiótájára, mert javarészt neki köszönhetjük, hogy nem tudtuk a tartalékkal végigbohóckodni a BL-t, de mindegy....: ezen is túl vagyunk.
Remélhetőleg, több ilyen színvonaltalan meccset már nem látunk idén! (Hacsak a kupában nem kapunk valami harmadosztályú ellenfelet.)
Viszont ha a Villát nem tudjuk elverni hétvégén, akkor "vezéráldozatként" értékelem majd ezt a mi kis "BL-bravúrunkat" (...és megy Giroud-nak /meg Ospinának/ a fekete pont). Campbell is majd ott bizonyíthatja, hogy egyáltalán a kupameccsekre, meg vésztartalék gyanánt érdemes őt a csapatnál tartani!
A kiesést jó volna a PSG ellen intézni! (Talán az hozná a/z egyik/ legtöbbet a konyhára.) Mellesleg ez az idei produkció 40 millió euró körüli bevételt generál, ha jól saccolom a nagyságrendet. ...És ha a tabellán nem történik földcsuszamlás jellegű változás /...és jövőre is a 16 között leszünk a BL-ben/, akkor stabilizálódik a status quo, miszerint bevételek tekintetében megelőztük a Chelsea-t, és ezzel már a Világ 7. leggazdagabb klubja vagyunk (erősen ráközelítve a City-re).
A jövő évtől esedékes tévés lóvéval pedig, nagyságrendileg a Barca-PSG magasságba kerülhetünk. ;-) /Három év alatt - tavaly, idén, jövőre -, czirka 30%-os bevételnövekményt elérve./ ;-P :coolsmirk:
Alakul a molekula! :lol: Bízzunk benne, hogy az MU, Pool, Dinamo trió égeti még magát egy-két évig! Nagyon kéne most ez a bajnoki cím, és egy jó tavasszal oda is érhetnénk.
Go Gunners! :coolmad:
8 éve
Törölt felhasználó
Nagy taps az egész csapatnak és hát Giroudnak meg főleg.
Néztem most valami Bl-es műsort a sprt tv-n és az egyik szaki rendesen leoltotta a franciánkat... :blank: (ilyen teljesítmény után is)
8 éve
Törölt felhasználó
Pinokkió, szerintem felesleges mondanom, de én is kedvelem. :DD
8 éve
Most mondjam azt, hogy őt is kedvelem? Lehet nem olyan tehetséges, mint pl. RVP, de legalább mindig odateszi magát.

Szólj hozzá