Három nyeretlen meccset követően Arséne Wenger csapata ismét rátalált a győztesek útjára, miután a Sunderland elleni bajnokit 3-1-es arányban megnyerték az Emirates stadionban.

A mérkőzésen az Arsenal nem játszott lehengerlő formában, a Sunderland akár a vezetést is megszerezette volna az első tíz percben, ám ez végül a hazaiaknak sikerült, miután Mesut Özil újabb remek passzát Joel Campbell váltotta gólra a 33. percben.

A félidőre azonban mégsem tudtak előnnyel vonulni az Ágyúsok, miután egy szabadrúgást követően Olivier Giroud szerencsétlenül ért a labdához, és az ő fejéről pattant a játékszer Petr Cech kapujába.

A második játékrészben nem egyszer a cseh kapuson múlt, hogy az Arsenal nem került hátrányba, később viszont átvették az irányítást Özilék, s Giroud a 63. percben javította a hibáját. A mérkőzés viszont egészen a záró percekig nyitott maradt, mire Ramsey a hosszabbításban megszerezte a mindent bebiztosító gólt.

Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés, mert három nehéz meccsen voltunk túl. Igaz, hogy abból csak egyszer veszítettünk, de pszichésen nagyon kellett a mai diadal, főleg, mert három meccse nem nyertünk, és mert számos fontos játékosunkat veszítettük el. Meg kellett mutatnunk, hogy tudunk nyerni. - mondta Wenger.

 

Egy kicsit feszültek és idegesek voltunk az első félidőben egy jól szervezett csapat ellen, akik nagyon jól használták ki a kontráikat. A második játékrészben aztán bebizonyítottuk a mentális erősségünket, folyékonyabbá vált a játékunk és nagyon törekedtünk a győzelemre. Nem minden volt tökéletes, de bebizonyítottuk, hogy nagyon akarjuk a három pontot és a második félidőben össze is jött ez.

 

A félidőben fontos volt, hogy megőrizzük a higgadtságunkat. Veszélyesek voltak Fletcherrel és Watmore-ral, és a szélső védőik is veszélyt jelentettek. Fontos volt, hogy ne mi kapjuk a második gólt.

Végezetül Wenger pedig elárulta, csapata újabb sérültek nélkül várhatja a továbbjutásról döntő, Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

8 éve
Törölt felhasználó
Főleg a fagyban, ott mindig jók voltunk.
Amúgy mind verhető, ha minden fontos játékos egészséges és formába lenne, de mivel erre semmi esély.
Félidőben 2-0, Crowleynak volt 2 Ox-os passza, abból lett a 2 gól, de rajta kívül is ultra gyenge az egész bagázs, a kapus már boldog ha a félpályáig eljut a labda, és nem vele passzolgatnak a védők. Erős szél fúj, bár stadionban ez lehet nem lesz észrevehető.
8 éve
Zenit verhető ! Bár tavaly is ezt mondtuk a Monaco-ra. 🐍
8 éve
Törölt felhasználó
Kicsit off:
https://www.facebook.com/Arsenal/videos/10153542924032713/
Ez a videó brutál szerintem. Sánchez, Özil, Coq, öröm őket nézni...
8 éve
Törölt felhasználó
Adelaide és Iwobi sincs az U19 keretben, de mindketten elutaztak, szóval Wenger úgy döntött lehet szükség lesz rájuk, egyik biztos a keretben lett volna, mert csak Walcott van más támadó, de így lehet mindkettő.
De mint általában max akkor fognak beállni, ha már mindegy, és pihentet inkább valakit, bár Wengernél még a 80. percben 2-0-nál is van remény kategória, így a 3 csere inkább lesz Gibbs, Walcott, Chambers, és Merte is center lesz.
És bár még változhat, sőt ha jelenlegi helyzetet nézzük, akár a Chelsea még ki is eshet, bár most a Porto is fos. De ha valami csoda folytán sajnos továbbjutunk, akkor valószínűleg a Barca, Real, Atletico Madrid, Zenit, Wolfsburg ötösből kaphatnánk az ellenfelet. Megéri?
8 éve
Törölt felhasználó
Ugyanúgy, ahogy a MU-nak, nekünk sincs szükségünk most a + BL meccsekre.
Minek, ha az angol tabella alsó felében lévő "kiscsapatokat" alig tudjuk verni.
Nem kell több sérült felesleges BL meccsekről.
Meg tényleg nagyon jó lenne, hogy továbbmegyünk és odavissza kapunk valakitől meccsenként megint 5-öt. Azért megéri...

Fókuszáljunk a PL-re, ott elég jó esélyünk van még.

Szólj hozzá