Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján elárulta, miért nem szándékozik Aaron Ramsey-t a középpályán játszatni még úgy sem, hogy Francis Coquelin kidőlésével megüresedett egy hely Santi Cazorla mellett a mélységi szerepkörben.

Mint ismert, most már hónapok óta a jobb szélen játszatja a francia menedzser Ramsey-t, de Coquelin pótlására előbb szerepel a listán Mathieu Flamini vagy Calum Chambers, mint a walesi játékos.

Wenger most azt is elárulta, miért.

Ramsey sokkal inkább egy támadóbb játékos. Néha, ha a meccs megköveteli, középen is fogom játszatni, ugyanakkor megteremtik a középpálya egyensúlyát Cazorlával? A védekezést tekintve mindenképpen egy vakmerő döntés lenne őket játszatni. -mondta Wenger.

 

Azért játszatom Ramsey-t a szélen, mert a támadószekcióban ott van Giroud, Walcott, Özil, Alexis és még Cazorla is, tehát a védekezés miatt ki kell egyensúlyozni a csapatot. Ennek okán akarom őt továbbra is a jobb szélen bevetni.

 

Nem vonakodik a szerelésektől sem, de szeret betörni az ellenfél tizenhatosába és jók az elfutásai is. Akarja kapni a labdát és szeret megindulni. Csak elnyomnánk az erősségeit, ha betennénk a mélységi középpályára, s ha azt követelnénk tőle, hogy várja meg, amíg jön a labda.

 

Persze ezt nem jelenti azt, hogy ne tudna ott játszani, de Coquelinnel kellene megtennie azt, ahogyan eddig Cazorla játszott a franciával. A Cazorla-Ramsey kettős egy támadó felfogású kettős lenne, és ez is ott volt a fejemben akkor, amikor a tavalyi idényben betettem Coquelin a csapatba, hogy stabilizáljam a középpályát. Erre most is nagyon ügyelnem kell, nem akarom felborítani az egyensúlyt.

 

Arteta például ugyan nem egy Coquelin-típusú játékost, de elég mélyen játszik, és kevésbé törekszik arra, hogy előre mozogjon. Erre a posztra a fejemben három játékos szerepel: Arteta, Flamini és Coquelin. Most, hogy ketten közülük sérültek, egy kissé kevesen vagyunk erre a posztra, ezért kezdem el játszatni Chamberst 10-12 percekre, hogy lássuk, hogyan helyezkedik. Azzal boldogak vagyunk, ahogyan eddig teljesít. - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

8 éve
Törölt felhasználó
Flamini... szar lesz egész decemberbe a kezdőben látni, rosszabb esetbe egész nyáron. Mertesacker is.... Csak tudnám minek lett idehozva Gabriel... Simán hozza Merte szintjét. Őt kéne már beépíteni.

Campbell is végre javulást mutat erre ki is van kapva a kezdőből...
8 éve
Campbell kezd formába jönni, de játszassuk inkább a nemrég visszatérő Ramsey-t akinek eddig nem volt jó meccse szélsőként. Jó húzás.
8 éve
Törölt felhasználó
Igazolni? Januárban? Az Arsenal?? NO
8 éve
Törölt felhasználó
Megfordult a fejemben hogy visszahozhatnánk a Westhamtől Songot.Tudja a dolgát,minőséget jelent és nem kell sokat várni amig beleszokik a közegbe. Most pont olyan kell aki hamar be tud szokni és szinte azonnali segítség.Mem gondolnám őt akkora zsákba macskának mint aki pl egy másik bajnokságból jön.
8 éve
Ez a döntetlen nekünk tökéletes. Holnap kötelező a 3 pont (mondjuk múlthéten is az lett volna).

Szólj hozzá