Nem sikerült jól a válogatott szünet utáni visszatérés az Arsenal számára, az Ágyúsok ugyanis mind a három pontot ott hagyták Birminghamben, a West Bromwich Albion otthonában.

Pedig a vezetést még Olivier Giroud gólja révén Arséne Wenger csapata szerezte meg, ám még az első félidőben egyenlíteni tudtak a hazaiak Morrison és Arteta öngólja révén. A második játékrészben az Arsenal egy kihagyott büntetőig és egy kapufáig jutott, a labdabirtoklás pedig nem hozott eredményt.

Rossz délutánt zártunk, kihagytunk egy büntetőt, pontrúgásból kaptunk gólt. Ez már önmagában megadta a szörnyű délután alaphangját, ráadásul még nyílt helyzetből is ziccereket hibáztunk el. A West Brom keményen harcolt és teljes mértékben elhivatottak voltak, kijár a dicséret nekik. - mondta Wenger.

Összességében viszont mégis egy nagy érvágás ez a számunkra, mert a gólunkat követően annyit kellett volna tennünk, hogy ne jöjjenek vissza egy könnyed találattal, ez mégsem sikerült és ez nagy csalódás. Nem lehetek dühös a csapatra, mert mindent beleadtak, de 1-0-ás állásnál a 35. percben elvesztettük a koncentrációnkat és mire észbekaptunk, már 2-1 volt az eredmény. A védekezési szintünk nagyon, nagyon alacsony volt.

Wenger Santi Cazorla kihagyott büntetőjéről is említést tett.

Láttunk már egy pár büntetőrúgást tőle, nem értem, most mi történt. Per pillanat nem lehet vele beszélni, mert nagyon csalódott, de nehéz lenne hibáztatni őt a történtek miatt. El kell fogadnunk ezt a helyzetet és vissza kell vágnunk legközelebb. Nehéz elfogadni a szituációt, mert az rendben van, ha az eredmény tükrözi a két csapat szintjét, de úgy érzem, ma nem hoztuk ki magunkból a maximumot, és ezzel nem lehetünk elégedettek.

A francia menedzser honfitársaira, Olivier Giroud-ra és Laurent Koscielny-re kitért, hogy milyen lelki állapotban vállalták a mérkőzést a múlt heti párizsi merényletek fényében.

Teljes mértékben koncentráltak és készen álltak a meccsre. Sportemberek vagyunk. A való életben ők is ugyanolyan szomorúak a történtek miatt, mint én, de a pályán más a dolog, ott profiként kell viselkedni. Nem tudom, mennyire érintette őket a párizsi dolog, csak a magam nevében beszélhetek. 

Wenger végül a mérkőzésen megsérülő Mikel Artetát és Francis Coquelint is megemlítette.

Artetának vádlisérülése van. Coquelin esetét holnap vizsgáljuk majd ki. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

8 éve
Törölt felhasználó
Ramsey tényleg tolhatja holnap? Mert akkor nincs para..
8 éve
Törölt felhasználó
Az első bekezdés tiszta Elibá. Mondjuk Wenger volt előbb, meg ő tud újabb rizsát kitalálni, a Kopasz Teknőcben nincs meg ez a képesség.
8 éve
Vissza fog a fél felépülő csapat sérülni, mert túl hamar kell újra játszani. Bellerín; csoda, h nem sérült vissza; ami késik, nem múlik... sajnos.
8 éve
Törölt felhasználó
Csak ez az egy lehetőség van. Bár Papától kitelik,hogy trollkodik azt nyomatja majd ezerrel flamot és artetat(akiknél nem volt jobb kvalityi a piacon nyáron ) :lol:

Szólj hozzá