Nem sikerült kihasználni a nagy rivális Manchester City csapatának kora vasárnapi botlását - az Arsenalnak az észak-londoni derbin csak egy pontot sikerült megmentenie a Tottenham elleni meccsen.

Mint tavaly, úgy idén is a vendégek kerültek előnybe, Harry Kane még az első játékrészben tudott vezetést szerezni, miután Laurent Koscielny-nek nem sikerült lesre állítania az angol támadót.

A második félidőben az Arsenal továbbra is csak elvétve tudott helyzeteket teremteni, de Olivier Giroud fejesei rendre elsuhantak Lloris kapuja mellett. Végül az egy pontot a csereként beálló Kieran Gibbs találatával tudta megmenteni az Arsenal.

Wenger felemás érzésekkel nyilatkozott a sajtónak a meccset követően.

Az 1-0-ás állást követően az egy pont egy kis megnyugvást és bánakozást is jelent. Azt gondolom, ha olyan precízek lettünk volna a befejezéseknél, mint általában, megnyerhettük volna a meccset. De sportszerűleg nézvén a dolgokat a döntetlen volt a fair eredmény.

Nagyon heves mérkőzésünk volt, mindkét csapat igazán elkötelezetten harcolt. Az első félidőben kissé szenvedtünk, mert Cazorla csak a teljesítménye 30%-át tudta hozni, szédült a pályán. Az oldalvonalnál gondolkodtam azon, hogy lecseréljem-e vagy ne. Ezt sose tudhatja az ember, lehet, pár perc múlva jobb lett volna az állapota. Félidőben végül lecseréltem, s onnantól kezdve jobb lett a csapat egyensúlya is.

 

Santi nem beteg, egyszerűen csak sérült volt, nem tudott futni, ezt lehetett látni a pályán. Nem tudom, mi volt a gondja, félidőben lecseréltem. Remélem, semmi komoly nincs, már a meccset követően is jobb volt az állapota.

Azt gondolom, a jellemünket jól megmutattuk a mai meccsen. Nagyon az erőnlétünk végén voltunk, de végül sikerült reagálnunk. Azt gondolom, ez az idei évre jellemző általában ránk. A mai meccseken a City is ikszelt, a Liverpool kikapott, tehát a bajnokság mindenkinek nagyon nehéz. A mentális képességeknek nagy szerepük lesz a jövőben, és ezekre szükségünk lesz.

 

Összességében nem csak mi, hanem a City is pontokat bukott. Az elmúlt hat meccsünkből ötöt megnyertünk. Természetesen szerettem volna, ha ma is nyerünk, de ha az elmúlt hat meccset egy blokként nézünk, akkor ennyi pontvesztés még belefér.

A francia menedzser a mérkőzésen több helyzetet kihagyó Giroud-ról is ejtett pár szót.

Giroud nagyon dühös, amivel elégedett vagyok. Igazán aggasztó lenne, ha egy játékos elégedett lenne, ha kihagyja a helyzeteit. Ő egy igazi gólvágó, ma is próbálkozott. Az elmúlt két meccsen hihetetlenül keményen dolgozott, s talán ma a meccs végére túlságosan is nagyon erőltette, de ilyenek előfordulnak.

Wenger végezetül a soron következő válogatott találkozókról beszélt, s hogy reményei szerint több játékos is visszatérhet majd a jelenleg foghíjas keretbe.

Jelenleg 10 játékos sérült. Remélem, hogy a válogatott meccseket követően nem növekszik majd ez a szám, s hogy néhányuk vissza is térhet majd. Ramsey és Chamberlain talán már rendben lesznek a következő bajnokira. Persze ott van például Alexis, aki rengeteg meccset játszott, most elutazik és ott is játszik majd két mérkőzést.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (36)

8 éve
Törölt felhasználó
Kíváncsi leszek, hogy a francia játékosaink hogyan reagálnak majd a Párizsban történtekre a pályán. Remélem nem fogja őket visszavetni a nagy lelki megrázkódtatás, hanem még jobban fognak küzdeni.
8 éve
Törölt felhasználó
:-)
8 éve
Most olvasom, hogy mennyit agyalt Storck a taktikán;ezt szeretem (Wenger is tud, csak néha belustul az agya; amúgy meg tanulhatna Storcktól, h nem csak a 70edik percben lehet cserélni). Szerintem lesz pár jó dobásunk az EB-n.
8 éve
Welbeck: Hodgsonnal nem is lesz.
8 éve
Lehet tudni valamit a rövidtávú sérültekről, ki lesz bevethető a West Brom ellen?

Szólj hozzá