A Manchester City döntetlenjével az idei szezonban először kerülhet a tabella élére az Arsenal, amennyiben megveri ma délután ősi riválisát Arsene Wenger csapata.

Szeptemberben már találkozott egymással a két alakulat a ligakupában, akkor Mathieu Flamini duplájábal 2-1-es győzelmet arattak az ágyúsok a White Hart Lanen.

A szerdai csapathoz képest egyetlen helyen változik az Arsenal kezdője, Laurent Koscielny ugyanis felépült kisebb csípősérülésből és tudja vállalni a játékot.
 
A kezdőtizenegy: Cech, Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Cazorla, Campbell, Özil, Alexis, Giroud

A kispad: Ospina, Gibbs, Gabriel, Chambers, Arteta, Flamini, Iwobi

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (64)

8 éve
Törölt felhasználó
Hát, igen: onnantól már nem csak közepünk nem volt, hanem szélünk sem (főleg nem aztán Bellerin nélkül). Özilnek rendre ki kellett húzódnia a beadásokhoz. (Lásd még: miért játszatta Wenger a szélen a Világ legjobb tizesét.) ;-)
8 éve
Csak annyi kieg. roninhoz, hogy Walcott és Ox 3-3 perces beugrós libelléje óta teljesedett ki a káosz.
8 éve
Törölt felhasználó
Giroud-nak kifejezetten jó meccse volt, annak ellenére is, hogy nem tudott betalálni. Remekül eltalálta a határt a harcosság és az agyatlan agresszivitás között. Sokat dolgozott vissza mezőnybe, mikor látta, hogy nem tudunk a Sp*rs fölé kerekedni. Jól ment a beadásokra. Megjátszható volt feszes őrizet mellett is. A legklasszikusabb ék-produkciót nyújtotta, amit minden meccsen joggal várnánk tőle.
Nyilván árnyalja a képet, hogy ezen a meccsen éppen semmi nem ment be, de a fő problémánk most is a mezőnyfölény hiánya volt... Illetve az a nem működő középpálya, ami Rambo kiválása óta képtelen mind a labdatartásos-, mind pedig a kontrajátékra. Marad a - sokkal kockázatosabb - beívelős, feszesen védekezős játék (aminek persze Giroud /és Kos/ nélkülözhetetlen eleme). Az Everton ellen - szerencsével - kihúztuk otthon. A Swansea ellen - Arsenalos szemmel nézve - valami okádék focival sikerült nyerni.... Most a pontmentésre futotta. Sajnos örülnünk kell ennek a 7 pontnak, mert a játékunk alapján bőven benne volt, hogy egyet se nyerjünk ebből a három meccsből :-/
Pinokkióval egyetértve: Wenger remekül cserélte le a fásult, nem működő csapatot, és egy harcos, széljátékkal is támogatott gárdává alakította (védőkkel) :roll: ;-)
Ha igaz, érdemben túl vagyunk az első sérülési krízisen és tartjuk a lépést a City-vel. A komplett jobb oldalunk visszatér és még rangadó sem vár ránk. Lehet még ez egy jó november, ha fejben nem csúszunk szét.
COYG!
8 éve
77pedro, hát ja, imádom azt amikor valaki szétveri a földet, ha nem lő be egy labdát (OG), ha tud szuggesztív lenni (Arteta) és hatni a társaira a hozzáállásával (mindkettő). Ezek a képességek kiben vannak meg szerinted (szerintem talán Alexis, ha épp, vagy Merte és kifújt, ez ócseny kevés)? Mert focizni itt elvileg mindenki tud, de az nem elég a PL címhez vagy a BL-hez. Amúgy kb 30-40 éve drukker vagyok kisebb-nagyobb megszakításokkal követtem a is a csapatot (volt mikor inkább a csajokat); most 4 éve legújabban ;-)
8 éve
Törölt felhasználó
@Arsenal72: Szerintem meg a 75. percben vagy utána csak sérülés vagy fáradtság miatt érdemes cserélni, mert az új ember ilyen rövid idő alatt be se melegszik rendesen.

Szólj hozzá