Arséne Wenger elégedetten nyugtázhatta, hogy csapatának sikerült visszavágnia a hétközi ligakupa-vereséget követően: az Arsenal a Liberty stadionban Giroud, Koscielny és Campbell vezérletével 3:0-ás győzelmet aratott a Swansea ellen.

Ezzel a győzelemmel az Arsenal sorozatban az ötödik bajnoki sikerét aratta, és a Manchester City-vel karöltve kezd ellépni az üldözőmezőnytől.

Wenger a mérkőzést követően elégedetten értékelt.

Ez mindig egy nehéz meccs. Egy kissé idegesen kezdtünk, de összességében a Swansea megint nagyszerűen játszott. Lehet, hogy nehezebb időszakon mennek keresztül, és kevés önbizalommal játszanak, de attól még egy nagyszerű csapatról van szó. - mondta Wenger.

 

Az első félidőben kissé küszködtünk, de a másodikban fokoztuk a tempónkat, a szándékunkat, jobbak lettek a passzaink és több tempó volt az összjátékainkban. Ahogy megszereztük az első gólunkat, mi lettünk a dominálóbb csapat és rendben meg is nyertük a meccset.

 

Nehéz volt az első félidő, de sikerült átvészelnünk. Nyolc játékost pihentettem kedden, így idő kellett, amíg belelendültek a meccsbe. Elégedett vagyok, mert a meccs legnehezebb részeiben is sikerült megőriznünk a góltól a kapunktól, és azt is sikerült elkerülnünk, hogy túl sok kockázatot vállalva támadjunk. Teljesen más mecccsé kerekedett ez a találkozó, amint megszereztük az első gólt.

A francia menedzser a 2000. Wenger-éra-beli gólról és Koscielny találatáról is beszélt.

A mai három pont fontosabb a 2000-ik gólnál. Arra azonban büszke vagyok, hogy sok gólt szerzünk, a szurkolók azért jönnek ki, hogy futballt lássanak, de persze a három pont volt ma a fontos.

 

Koscielny-t illetően: őszintén, én nem láttam szabálytalanságot, de lehet, hogy csak el kerülte a figyelmemet és meg kell majd újra néznem. Erről a két menedzsernek mindig két különböző véleménye lesz. Majd megnézem újból.

Végezetül pedig Wenger a Chelsea újabb vereségét nem kívánta kommentálni.

Azt gondolom, jobb, ha erről nem beszélünk sokat. A saját játékunkra kell fókuszálnunk. Egy pár csapattal közösen sikerült ellépnünk a többiektől. Továbbra is a saját játékunkra kell figyelnünk a sikeréhség, a szerénység és az önbizalom helyes arányával és nem szabad túl sokat a többiekkel foglalkoznunk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (44)

8 éve
Váááááááááá Koscielny!!!!!!!!!!!! >:-( >:-( >:-( Ilyen a földön nincs... 2 legjobb védőnk úgy lett oda, hogy még csak nem is játszottunk meccset. Itt már csak a csoda segíthet. Remélem legalább a Spurs ellen ott lesz.
8 éve
Törölt felhasználó
Ki lennék egyezve a mai U 19 es eredménnyel.És még egy büntetőt is hibáztak.... ;-)
8 éve
Törölt felhasználó
Ki lennék egyezve a mai U 19 es eredménnyel.És még egy büntetőt is hibáztak.... ;-)
8 éve
Törölt felhasználó
Pinokkió! A szokásos Arsenal-mizéria: ágyék. Állítólag nem komoly.... Ami két dolgot jelenthet: 1. Komoly. :-S ;-) 2. Kamu az egész. ....Csak eszünk ágában sem lesz kinyílni Münchenben :roll:
OFF: tegnap megnéztem a Real-PSG-t. ...Hát, ez ellen a Madrid ellen gálát rittyenthetnénk :coolhmm: Alsó hangon kaphattak volna egy négyest hazai pályán :lol:
8 éve
Bellerínnel mi van? A bordája? Amúgy jobbhátvédben egyértelmű Debuchy.

Szólj hozzá