Santi Cazorla az Arsenal hivatalos weboldalának elárulta, a játékának némely aspektusát meg kellett változtatnia, hogy jobban a csapat hasznára tudjon válni belső középpályásként.

Cazorla a kezdeti arsenalos időszakában leginkább irányítóként, vagy szélsőként funkcionált a csapatban, az előző idényben azonban Arséne Wenger Francis Coquelin párjává nevezte ki a csapat mélységi középpályáján.

Ez pedig egyúttal azzal is járt, hogy Cazorlának a védekezésben is ki kell újabban vennie a részét. A spanyol elárulta, hogy a hatékony játékhoz meg kellett változtatnia a játéka némely aspektusát.

A menedzser az előző szezonban megváltoztatta a posztomat, most már sokkal inkább középen játszok.

 

Nagyon kedvelem ezt a posztot, még ha persze ez azt is jelenti, hogy távolabb vagyok a támadóterületektől, és kevesebb helyzetem van a gólszerzésre. Ugyanakkor kezdem megtalálni a legjobb formámat és nagyon élvezem a játékot. - árulta el Cazorla.

 

Itt az embernek más feladatokat kell ellátnia. Sokkal inkább védekezni kell, ráadásul jól kell helyezkedni, hogy a támadójátékosok fittek maradjanak. Fontos, hogy Mesut, Alexis, Ramsey, Oxlade és Theo mindannyian fittek legyenek, ez azt jelenti, hogy Coquelinnel, Artetával és Flaminivel együtt nekünk a lehető legtöbb terhet kell levennünk az ő vállukról a megfelelő helyezkedéssel.

Oxlade-Chamberlain és Walcott hétközben elszenvedett sérüléseinek köszönhetően az is felmerült, hogy Wenger kényszerből visszateszi Cazorlát a szélre, a francia menedzser azonban cáfolta, hogy ez lenne a vészmegoldás.

Santi valóban játszhatna a szélen, de túl fontos játékosunkká vált középen. Itt most az a problémánk, hogy hiába egy poszton dőlt ki két játékos, nem boríthatunk fel két posztot. Sokkal jobban irányítjuk a játékot, ha Santi középen játszik, így vagy Campbell vagy Iwobi ugrik be a sérült játékosok helyére. - fogalmazott Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

8 éve
És a gyors Swansea támadókkal szemben ki más, mint Mertesacker kezd...Tudom, a magassága sokat érhet, de emlékezhetünk rá, hogy a tavalyi meccsen milyen simán lefejelte Gomis.
8 éve
Törölt felhasználó
Igen, ez lehet egy ok, mert akkor értelmi szintben feletted állnak.

Szegény Muringyo mennyit sírt, hogy neki mennyi sérültje van, nekünk meg nem is volt és Wenger mégis arra fogta a rossz szezonkezdést, na nekünk van 8, nekik meg csak a kapusuk. De majd mostantól megindulnak felfelé.
Swanseanak persze darab sérültje sincs.

Sajnos ez meccs nehéz lesz, 1 pont se biztos, ha Montero elrohan és Gomis felugrik máris gól. Nem elég hogy a kezdő 11 nem oké, cserénk nincs is.
City tuti behúzza a meccsét, MU bármi lehet, de sajna a Palace most össze van esve, így akár sima MU a legvalószínűbb. WHU pont a kis csaptok ellen botlik inkább, szóval ők talán nem nyernek, és a Leicester is előzhet talán, szóval legrosszabb esetben 5. hely.
8 éve
Törölt felhasználó
Dobjuk be Pirest a kezdőbe, elbóklászik Ő ott magának. :D
Egyébként ezt az angol magot úgy írjátok, mintha mindegyikőjük meghatározó + állandó kezdő játékos lenne nálunk. Pedig csak Theo az jóformán. Nyílván nagy hátrány, hogy nem elérhetőek, de pl. mikor játszanak akkor is csak a savazást kapják. Nem tudtam még dekódolni ezidáig egyes fanok gondolkodását. Lehet nők.
8 éve
Szerintem Campbell ma bizonyítani fog. Legalábbis remélem. :lol:
Ez az utolsó nagy esélye arra, hogy megragadjon a csapatban.
8 éve
Törölt felhasználó
Te Úristen! 3 hétre kidőlt Theo? Szerintem kiesünk.
(...Má' tavaly is így estünk ki.)

Szólj hozzá