Arséne Wenger úgy gondolja, hogy Mikel Artetában minden összetevő megvan ahhoz, hogy remek edző legyen - a francia reméli, hogy a spanyol a játékospályafutását követően ilyen babérokra fog törni.

A jelenleg bokasérüléssel bajlódó Arteta nem egyszer vezényelt már edzéseket a U16-os csapatnak, emellett a felnőtt keretbeli hozzáállása is meggyőzték Wengert arról, hogy a spanyolnak érdemes lesz később az edzői szakot választania.

Mikelnek akkor is óriási hatása van a csapatra, ha éppen nem játszik. Nagyon lelkiismeretes játékosról van szó, minden egyes edzés előtt két órát készül, és ez abszolút rendben van. - mondta Wenger.

 

A viselkedése és a koncentrációja révén óriási kihatással van a csapatra. Nagy tapasztalattal rendelkezik és a keretben is nagy tisztelet övezi.

 

Őszintén remélem, hogy Mikel fejében is felmerül az edzősködés lehetősége. Én, mint menedzser nagyon bízom abban, hogy a játékosaim edzőnek állnak majd, és visszaadják a bennük felgyülemlett tapasztalatot és tudást. Nagyszerű volna, ha olyan játékosok, mint Mikel menedzserként is továbbadnák azt a játékszellemet, amiben most jelenleg ők is játszanak, így az még tovább fennmaradhatna.

 

De persze Mikelnek még fontos feladatai vannak játékosként is. Játékosként amint aláír valaki egy szerződést, az a dolga, hogy a legjobb tudását nyújtsa a csapatának, és Mikel ennek megfelelően tesz. Abban viszont biztos vagyok, hogy megvan a képessége, hogy edző legyen belőle, de jelenleg még játékosként kell tennie a dolgát.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

8 éve
Törölt felhasználó
@JACKOXI: Ezekből mindenhol hiány van, vagy legalábbis nekem úgy tűnik. Támadó szellemiségű középpályásból meg szélsőből annyi van, hogy szinte hihetetlen, a többi poszton pedig vagy a minőség, vagy a mennyiség hiányzik. Én még a vérbeli szűrőket is keveslem. Vannak páran, akik magas fokon el tudják látni a szerepkört, de vagy box-to-box játékos az illető, vagy technikai képzettségben nem valami acélos.
8 éve
Van egy olyan érzésem, hogy Campbell megszerzi az első gólját tétmeccsen az Arsenal színeiben. 🧀
8 éve
Mondjuk a németeknél vannak hiányposztok. Sem minőségi szélsővédő, sem pedig klasszis csatár nem található a keretükben.
8 éve
Törölt felhasználó
A spanyoloknak néhány évvel ezelőtt vagy két kezdőre való klasszisuk volt, sok jó játékos kimaradt. Most ugyanez van a németeknél. A szövetségi kapitánynak meg nem az egyéni igényeket kell nézni. Csak nálunk van olyan, hogy Komanok meg Szalaik játszanak a válogatottban.
8 éve
Bielik remélem kap lehetőséget, nagyon kíváncsi vagyok rá.

Szólj hozzá