Jack Wilshere szerint az Arsenal remek lehetőség előtt áll a bajnoki címet tekintve, már ha továbbra is ilyen szinten tudják tartani a játékukat és továbbra is képesek lesznek egymásért küzdeni.

Az angol játékos jelenleg rehabilitáción van, és várhatóan az újévig nem is térhet majd vissza a pályára. Ennek ellenére Wilshere örül, hogy a csapata ilyen jól szerepel.

Igen, akár bajnokok is lehetünk. Az elmúlt években mindig rosszul jöttünk el a szezonrajtoknál, aztán januárban ébredtünk fel, hogy kell a negyedik hely a bajnokságban és elkezdtünk játszani. - nyilatkozta Wilshere a Sky Sports egyik műsorában.

 

Viszont ebben az évben ott folytattuk, ahol tavaly abbahagytuk. Olyan játékosaink vannak, akik egymásért akarnak nyerni, remek a csapatszellem, és ha ezt tovább tudjuk folytatni, akkor ki tudja...

 

Meccsről meccsre kell haladnunk, de jelenleg minden nagyszerű, mindenki magabiztos.

Az angol játékos szerint a csapat kerete is jóval erősebb, mint volt az elmúlt években.

Petr Cech óriási igazolás volt. Nem véletlen mondta John Terry, hogy 12-15 pontot jelenthet majd ő nekünk. A Bayern elleni mérkőzésen ő tartott meccsben bennünket.

 

Azt gondolom, hogy egy ilyen kapus kell egy olyan csapatnak, amelyik a bajnokságot célozza meg. Lesznek majd meccsek, amikor nem játszunk majd jól, akkor az ő védesei fognak fontos pontokat jelenteni nekünk. Vagy ott volt az Everton elleni meccs, amikor a végén nagyon sok helyzete volt az ellenfelünknek, de hatalmas védett, s ezzel lett meg végül a három pont.

Noha mindössze a cseh kapus volt Arséne Wenger egyetlen nyári igazolása, Wilshere szerint a keretben vannak tartalékok.

Mindig nehéz, amikor egy új játékos érkezik, nem csak az új igazolás beilleszkedése miatt, hanem a körülötte játszó játékosoknak is meg kell ismerniük a játékstílusát.

 

Sokat beszéltek egy csatárról. Én úgy gondolom, hogy két különböző típusú támadónk van. Ha magas védősorral játszó csapat ellen játszunk, akkor Theo Walcott, ha pedig olyan játékosra van szükségünk, akinek meg kell tartania a labdát, akkor Olivier Giroud játszik.

 

Ahogy az elmúlt héten láthattuk, Giroud csereként is különbséget jelentett. Azt pedig tudjuk, hogy a középpályán vannak olyan játékosaink, mint Cazorla, vagy Özil, akik bármelyik csapatnak képesek fejfájást okozni.

 

Minden egyes meccs előtt tudjuk, hogy nem csak helyzeteket leszünk képesek teremteni, de ha kell, egész egységként képesek leszünk védekezni is, szóval ha elveszítjük a labdát, akkor képesek vagyunk hamar visszaszerezni azt.

 

Ha visszatekintünk a múltba, láthatjuk, hogy az Arsenal igazából Vieirával és Petit-vel volt a legjobb, mert ők képesek voltak hamar visszaszerezni a labdát, aztán veszélyes helyeken játszottak az ellenfél mögött. Ha ezen a téren mi még egy kicsit tudunk fejlődni, akkor rendben leszünk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

8 éve
Törölt felhasználó
Off! Kis informatikai jellegű segítségre volna szükségem.
Pár napja összedőlt az operációs rendszerem. ...Azóta folyamat telepítem a szoftvereket. 😏 Millió dolgot feltettem már, de ha a com-on belépek a videó szekcióba, csak fekete négyzeteket látok :down:
Valaki meg tudja mondani, mit kell feltennem, hogy elérjem a vidiket? :roll:
U.i.: Én má' nem is értem... Az egyik böngészővel - a hangerő-szabályozót leszámítva - működik :S
8 éve
Hát akkoriban én is Podolskit vettem volna meg Aubameyang helyett, a Saint Etinneben csak egy ígéretnek tűnt, nekünk meg kiforrottabb játékosok kellett van Persie-ék pótlásához.
8 éve
Törölt felhasználó
Volt olyan opció hogy Aubameyang aszem 7M, vagy Podolski 11M. Wenger sajnos utóbbit választotta. Egy évvel később a Dortmund megvette 8M-ért. És ha valakiről "lemarad", azt már nem szokta megvenni.
8 éve
Nyáron is lehetetlen volt. A játékos maradni akart, a klub is ezt akarta, adtak neki egy jobb szerződést. Lehet mozdítani, csak kurva drága lesz.
8 éve
Törölt felhasználó
Szerintem nyáron is lehetetlen lett volna.

Szólj hozzá