Arséne Wenger elégedetten értékelhette, hogy csapata tökéletes hetet zárt szombaton az Emiratesben - azt követően, hogy szerdán megverték a Bayern Münchent a Bajnokok Ligájában, szombaton az Everton ellen is diadalmaskodni tudtak.

Óriási meccsünk volt kedden, ezek után a szombati is nagy erőpróbának ígérkezett. Jól koncentráltunk, és a kellő akarat tükröződött a játékunkon. Egy kissé pechesek voltunk, hogy éppen a félidő előtt nem sokkal kontráztak le bennünket és kaptunk egy gólt, ez egy kis bizonytalanságot szült a csapatban. A második félidőben aztán tovább domináltunk, de nem sikerült megszerezni a harmadik gólunkat, és egy-két alkalommal sebezhetőek voltunk a kontráiknál. Lukaku fejese végül a keresztlécen csattant, Cech pedig remek védést mutatott be nem sokkal a vége előtt, ezzel pedig nagyon fontos három pontot szereztünk. - mondta Wenger.

Az Arsenal ezzel a győzelemmel a tabella élére ugrott, e témában is kérdezték Wengert az újságírók.

Az csak egy nap múlva derül ki, hogy a tabella élén maradunk-e a játéknapot követően is. Azt senki nem mondta volna az első játéknapos vereségüket követően a West Ham ellen, hogy ilyen gyorsan visszakapaszkodunk az élre, bevallom őszintén, én magam sem. Már csak azért sem, mert a Manchester City behúzott zsinórban ötöt. Tavaly 10 fordulót követően óriási különbség volt a Chelsea és a többi csapat közt, most viszont nem. Ugyanakkor tovább kell fejlődnünk és együtt dolgoznunk. Még mindig vannak olyan aspektusai a játékunknak, amelyeken van még mit csiszolni, tehát egyelőre nem a helyezésekkel kell foglalkozni, hanem a fejlődéssel.

 

De most tökéletes hetet zártunk. Elmentünk a Watfordhoz, ott 3-0-ra nyertünk, aztán jött a Bayern elleni 2-0, és a mostani győzelem. Fantasztikus hetünk volt és ez sosem egyszerű.

A francia menedzser végül Mesut Özilt emelte ki.

Őszintén, Özil egy világklasszis játékos.De inkább nézném őt újra játszani, mint hogy beszéljek róla. Aki szereti a futballt, az szereti Özilt is. Hibátlan labdakezelése van, intelligens és a csapatért dolgozik. Éppen nemrégiben mondtam el, hogy mennyire a csapatért használja a tehetségét, és minden megmozdulásával a csapatot akarja segíteni. Ezért ennyire hatékony.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

5 éve
A MU-City után kimerem jelenteni, hogy mi vagyunk a legjobb csapat a ligában... Ilyen egy szánalmasan fos meccset.
5 éve
Papa! Ettől a sok ponttól má' azt se tudod, mit beszélsz.
Igenis: idén is óriási különbség van a Chelsea és a többi csapat között :lol: :lol: :red:

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek