Arséne Wenger újfent elégedett lehetett csapata teljesítménnyel a bajnokságban, noha az Arsenal a Manchester Unitedet követően a Watford ellen is háromgólos különbséggel nyert, a meccs képe jóval másabb volt, mint két hete.

Ennek ellenére Alexis, Giroud és Ramsey góljainak köszönhetően végül magabiztos gyűjtötte be a három pontot az Arsenallal, ezzel továbbra is őrzi a második helyét a tabellán két pontos lemaradásban a Manchester City mögött.

A mérkőzést követően Wenger boldogan értékelt.

Ahhoz, hogy egy csapat megverje a Watfordot, teljesen elhivatottnak kell lennie. Egy jól szervezett Watford ellen léptünk pályára, akik tudták, mit akarnak. A párharcokban nagyon odatették magukat. Mindezek fényében beletelt egy kis időbe, mire felül tudtunk rajtuk kerekedni. A második félidőben végül elfáradtak, és kevésbé voltak erősek a párharcokban, mi pedig gyorsítani tudtunk az átmenetekben és sokkal veszélyesebbek lettünk. Nagyon tetszett, hogy az első gólunkat követően is támadni akartunk és végül meggyőző győzelmet arattunk.

Nagyon fontos volt számunkra a mai meccs, ezért is küldtem erős kezdőt pályára, kulcsfontosságú volt, hogy tartsuk a lépést az élmezőny többi csapatával. Másodsorban pedig a győzelem volt a legjobb ráhangolódás a keddi meccsre.

A francia menedzser az értékelőjében nem győzte újfent Alexis Sanchezt dicsérni.

Imádok focit nézni, és erre akkor van a legjobb esélyem, ha őt láthatom játszani. Megfordult a fejemben, hogy pihentetem őt ma, de aztán nagyon élesnek tűnt a tegnapi edzésen, az orvosok pedig úgy vélekedtek, hogy nincs semmilyen problémája. Néha egyszerűbb úgy megoldani a pihentetést, hogy hiába fáradtabb egy játékos, a kezdőben kap helyet, aztán a meccs alakulásának függvényében később le lehet őt cserélni. 

Wenger végül a Bayern München elleni kulcsfontosságú keddi BL-mérkőzésről is beszélt.

Egyelőre nem tudom, lesz-e változtatás a keddi meccsen, de nincs ok komolyabb módosításra. Talán egy-két rotálás lesz, de még nem tudom, majd meglátjuk, ki hogyan regenerálódik. Egy kicsit sikerült pihentetnem Özilt és Sanchezt is, mert bár sok energiát kellett ebbe a meccsbe beletennünk, komoly meccsünk van kedden. Jópár alkalommal sikerült már bizonyítanunk a BL-ben, és most is valami különlegeset akarunk alkotni, mivel ez az egyetlen módja annak, hogy bennmaradjunk a versenyben. Mindenesetre Walcottot nem sérülés miatt cseréltem le, Gabriel betegsége pedig remélhetőleg elmúlik keddre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (46)

9 éve
Törölt felhasználó
Wengerrel 7 évig nem nyertünk semmit. Egy új edző nyeretlenül is előrelépés lenne, ha nem játssza el, hogy mindent jobban tud mindenkinél és nem nézi hülyének a drukkereket.

Ja, és Wengert már évek óta nem hívja a kutya se. Még asszem 2009 környékén kellett volna a Realnak, de az se tegnap volt.
9 éve
Nem Wenger miatt kezdtem el Arsenal meccseket nézni de elismerem azt amit a csapatnál letett az asztalra ;-) Égessenek el mágján de ne olyan csapat legyünk mint a chelsea vagy a real stb akik 1 vagy 2 évente cserélik az edzőt mert nem jönnek az eredmények ! A csapat nem csak az edzőből áll szóval ha kikapunk bárkitől az a csapat veresége nem csak egy emberé ! Végül pedig ismét azt írom mint amit már pár hete hogy szurkoljunk kulturáltan , eredménytől függetlenül !!! Szeressük egymást ! Szeressük a csapatot és bízzunk a legjobbakban ;-) Go Gunners ;-P
9 éve
Törölt felhasználó
Fabregas0490, ezek szerint te nem vagy Arsenal drukker, te Wenger drukker vagy és ha ez nem egy fórum, hanem egy középkori város lenne, akkor már sokakkal együtt máglyán égnél.
9 éve
Én már ezerszer leírtam a véleményem Wengerrel kapcsolatban és maximálisan bízok benne is mint hogy a csapatban is !!! Ezt a stílust amit képviselünk azt mind a papának köszönhetjük és egyébként lehet vitatkozni ki lenne a legjobb a helyére vagy akármi máson hogy ő ilyen szar meg olyan stb de szerencsére maximálisan bíznak benne szóval ezt hagyjuk... Kíváncsi leszek rá ha más lesz majd Wenger helyett és nem nyerünk semmt majd ki mit fog írni és ki sírja vissza Wengert !!! Még annyit hogy nem hiába hívta őt elég sok nagy csapat !!! Ja és amúgy megraktam mixen hogy ma nyerünk szóval nem érdekel hogy ki az ellenfél minden meccs fontos !!! ;-) ;-)
9 éve
Törölt felhasználó
ronin, mint írtam ez csak a FIFAban történt, önálló gondolataim pedig nincsenek.

Szólj hozzá