Arséne Wenger az Arsenal hivatalos weboldalának adott interjújában elárulta, hogy Santi Cazorla leigazolása kockázatos volt, de ezt a rizikót mindenképpen be kellett vállalnia.

A spanyol játékos a 2012-es nyári átigazolási szezonban érkezett az Arsenalhoz a Malaga együttesétől, azóta pedig az Ágyúsok egyik meghatározó figurája lett, Mikel Arteta és Per Mertesacker távollétében például ő a csapat kapitánya is.

Wenger azt viszont most elárulta, hogy kezdetben nem tudta, hogyan fog majd megbirkózni az apró termetű spanyol az angol ligával, de Cazorla játéktudása viszont meggyőzte őt a játékos leigazolásáról.

Egyesek megkérdőjelezhették, hogy fizikálisan valóban rátermetett-e az angol ligában való játékra. Való igaz, hogy nekem is voltak kételyeim, de olyan minőségi játéktudással bírt, hogy vállalnom kellett a kockázatot. - mondta Wenger.

 

A technikai képessége, a két lába, a passzai minősége és az életslátása meggyőztek, hogy érdemes őt elhozni. Úgy gondoltam, ha van egy olyan csapat, ahol beilleszkedhet az angol ligába, az mi vagyunk. 

Bár a francia menedzser hosszú éveken át követte Cazorla pályafutását, végül egy korábbi játékosa segített be a játékosmegfigyelésnél.

Körülbelül 20-21 éves volt, amikor először láttam őt játszani. Akkor még nem volt állandó kezdő, de az ember már felfigyelhetett a tehetségére.

 

Aztán Robert Pires átigazolt a Villarrealhoz és együtt játszottak. Néha rákérdeztem Robertnél, hogy van-e a csapatában egy-két jó játékos, mire ő azonnal Cazorlát emelte ki, mint fantasztikus tehetséget. Ő volt a játékosmegfigyelőnk ebben az esetben. Legalább ő is megerősítette a benyomásomat Santi kapcsán.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (26)

9 éve
Törölt felhasználó
Jók ezek a hollandok, ha már a béna csehek is verik őket. Azért Cech-t csak berakták hátha lerúgja valaki. Vissza kéne hozni RvP-t, mi gólt fejelt?
És ahogy várható volt Ramsey is kezdett, és végre már gólt is szerzett.
Chambers és Akpom kezdett U21ben a kazakok ellen, Akpom utolsó percben gólt is szerzett.
Gnabry szintén betalált Feröer ellen.
Persze hogy nem pihent Alexis, sőt végig játszotta a meccset, nyertek 4-3-ra, ő szerzett két gólt és adott egy gólpasszt. Az viszont gáz, hogy 70 percig emberelőnyben voltak, mégis kaptak két gólt, sőt még a győzelem is veszélyben volt.
9 éve
Törölt felhasználó
Ahogy várható volt Özil megint végigjátszott, azért most adott egy gólpasszt.
Ox szintén, ő gólt szerzett. Gibbs is végig. Ellenben Walcott ma már nem játszott, ahogy Cazorla se.
Holnap még elviekben Cech lesérülhet, de mindegy nekik már az eredmény, szóval lehet marad a cserekapus a kezdőben.
Ellenben, bár szintén lényegtelen az eredmény, de Ramsey tuti játszik.
Koscielny keretbe se volt, Giroud ugye kezdő volt és szerzett két mákos gólt, bár csak a hajrában cserélték le, de ha nem lesz sérült a támadószekcióban, akkor valszeg ő úgyse kezd majd.
Bellerin talán holnap kezd U21ben svédek ellen, bár eddig meglepő mód még nem kapott lehetőséget.
Alexis ugye majd csak szerdán reggel játszik Peruban, csütörtökre vissza is ér. Bár sérülése elvileg rosszabbodott, így lehet kihagyja a meccset.

Az U19be a Bayern ellen felhívott 16 éves Malent is behívták a válogatottba, bár próbálják megakadályozni, mivel lényegében ő volt az utolsó 15 év feletti támadónk, így vagy Iwobi vagy Fortune lehet majd a csatár, az igen csak meggyengült támadó alakzatban, a védelem alap gáz, szóval nekik sincs nagy esélyük a Bayern ellen, bár ők nyerték az első 2 meccset, szóval a továbbjutás még meglehet.
9 éve
Törölt felhasználó
Lett volna ott alapanyag a hollandoknak, ezt a 3 edző cseszte csak el, meg nagy volt az arc is. De kit érdekel.

Ami nekünk lényeges, bár németek lényegében már kijutottak, Özil tuti végig tolja a mai meccset is.
Spanyolok elvileg rotálnak, és mivel Cazorla volt az előző meccsen remélhetőleg a holnapin pályára se lép.
Bár csak előzetes tipp, de elvileg Koscielnynek nem kell végigszenvednie a mai meccset, szóval egy meghatározó emberünk talán marad. Giroud elvileg kezd.
Walcott és Ox is biztos valamennyi szerepet kap holnap.
Wales szintén kijutott, de Ramsey attól független szintén biztos kezdő lesz, valakinek csak le kell sérülnie.
Még esetlegesen Bellerin is szóba jöhet.
Ha más nem, a legnagyobb gond Alexis csak szerdán játszik, fog is végig persze, és csak csütörtökön ér vissza, mikor szombaton játszunk. Éljen a tv közvetítés, nagy baromság ez, míg az egyik játékos pihenhet 5 napot a másik csak 2-t.

Ebben a hónapban van ugye a U17 VB is, ahol részt vesz persze a most, vártnál másfél hónappal hamarabb felépült Reine-Adelaide, és az angol támadó trió Willock, Hinds és Mavididi, így ők kihagyják a Bayern ellen U19 BL meccseket amivel jelentősen csökken továbbjutási esélyük, és a CC meccset is, bár ott max amúgyis előbbi játszott volna csak. Iwobi marad meglepőmód/szerencsére, így ő valszeg mindhárom meccsen játszik majd. De a többi támadó 15-16 éves csak.
Bár jelenleg lényegtelen de Zelalem szintén egy hónapig válogatottban van USA U23nál, meg nem mondom hogy mi, talán az is VB. Miért is tartanák ezeket a nyáron?
Jött a hír hogy nagy mákunk van, mert Götze lesérült, nem mintha bármit számítana, még ha játszana is akkor se múlna rajta semmi, de hát ennyi eszük van az pletyka lapoknak. Ellenben a lengyelek helye még nem biztos, így Lewandowski biztos játszik, ha ő lesérülne, az még érne is valamit, mert ő 14 gólt szerzett az elmúlt 5 meccsén, szóval tőle biztos kapnánk mi is 2-3-t.
9 éve
Touré5: Igen, ez tiszta sor, amit mondasz, de ettől függetlenül röhögve ki kellett volna nekik jutni az EB-re. Igazából ezzel, hogy 3 csapatra emelték a továbbjutók számát, a legtöbb nagy csapat eléggé beleszarósra vette a figurát, aminek ez az eredménye. Nekem sem a kedvenceim a hollandok, de szeretem ha egy ilyen nagy tornán sztárokat látok, nem pedig bohóc csapatokat. Igazából én ebben a 24 csapatos EB-ben annyi pozitívat látok, hogy nekünk is jó esélyünk van a kijutásra, de igazából ennyi. Mondjuk igaz, ami igaz, a hollandok maguknak köszönhetik a kiesést, ezért nem okolhatnak senki mást. Ahogy te is utaltál rá, az "arany(ezüst)generációjuk" kiégbőben, a fiatalok (Depay, Clasie) pedig még nem alkalmasak a vezér szerepre, ám ennek ellenére ott lenne a helyük.
9 éve
Törölt felhasználó
Én nem hiányolnám a hollandokat az Eb-ről, szerintem elég antipatikus társaság.
Helyettük ott leszünk mi!!! 🧀

Szólj hozzá