Arséne Wenger elégedetten konstatálhatta, hogy csapata a hétközi botlást követően magára talált, s egy fontos mérkőzésen Alexis duplájának és Özil egy góljának köszönhetően 3:0-ra verte a Manchester United gárdáját, s ezzel előrelépett a bajnokság második helyére.

Múlt héten 5:2-re, most pedig 3:0-ra nyertünk, azaz nyolc gólt rúgtunk két nehéz ellenfélnek. Összességében meggyőző teljesítményt produkáltunk, jó volt a reakciónk a csalódást követő keddi meccsünket követően. Ez is jól mutatja, mennyire egységes és erős a keretünk, a kapusunktól kezdve a csatárunkig át mindenki jól játszott, és ez is kellett. - mondta Wenger.

Egy ilyen jellegű meccsen joggal volt elvárható, hogy reagáljunk a keddi zakóra. Úgy gondolom, erősen kezdtünk az első félidőben, sikerült nagyon magasan letámadnunk és nagy iramban játszanunk, s tettük mindezt remekül. A második játékrészben úgy döntöttünk, hogy fegyelmezett játékot mutatunk be, kontrollálni akartuk az eredményt. A két félidőben két különböző aspektusát mutattuk a játékunknak, s mindkettővel elégedettek lehetünk, magabiztosak voltunk ma. Sikerült minden kérdésre választ adnunk, ami felmerült a hétközben.

 

Már 19 éve vagyok a klubnál, tudom, milyen fontos tud lenni egy nagy meccsen mutatott reakció, főleg, ha csalódás keltő volt az előző mérkőzés. Ezt tartottuk szem előtt, és csak a fontos dolgokra koncentráltunk, azaz magunkra és nem arra, mi jelent meg rólunk a sajtóban. Minden csalódást követően óriási a nyomás, és így még nehezebb valamit tenni ez ellen, de ma remekül helyt álltunk. 

Wenger ezt követően két játékosára, Theo Walcottra és Alexisre tért ki.

Azt kell mondanom, Theo igazán elhivatottan teljesített ma, meggyőző teljesítményt mutatott. Ugyan gólt nem szerzett ma, de kedvelem, amikor egy csatár gólpasszokkal is segíti a támadást, s ma így tett. Két gólban is benne volt: Özilében és Alexis második találatában. Nagyot harcolt ma, megmutatta, mekkora küzdő, mindemellett elhivatott volt és jól harcolt a labdákért. Fejlődik a játéka, mint középcsatár, úgy gondolom, ezen a poszton a mai volt a legjobb meccse. A magam részéről mindig is meg voltam győződve arról, hogy középcsatárként is játszhat, sajnos a Tottenham elleni meccsen is éppen ezen a poszton sérült le.

 

Ami Alexist illeti: hatékonyan játszott ma. Egy kisebb ágyéksérüléssel kellett őt lecserélni, de sajnos ez nem állítja meg, hogy ne utazzon el a chile-i válogatott meccsére, Brazília és Peru ellen. Remélhetőleg jó formában tér vissza.

Az Arsenal a következő válogatott meccseket követően csak két hét múlva szombaton lép pályára, a Watford ellen idegenben.

Imádkozni fogok, hogy mindenki fitten térjen vissza a felkészülési meccsekből, mert elég kis keretünk van jelenleg. Aztán jön a Watford idegenben, majd otthon a Bayern. Ezeken a meccsek is a maihoz hasonló teljesítmény kell majd. 

 

De egy ilyen rangadót megnyerni mindig jelzi a szándékot. Ott vagyunk a bajnoki versenyben, két ponttal a listavezető mögött, s remélem, a mai eredmény hitet ad a csapatnak a küzdéshez.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (28)

9 éve
Törölt felhasználó
Priskin szörnyű volt, egy vicc. Sokan szidták Szalait, de Priskin helyett inkább őt vagy Stibert kellett volna behívni.
9 éve
Németh nekem is tetszett, ellentéten a szintén csereként beálló Priskinnel.
9 éve
Törölt felhasználó
Böde mellett emeljük ki Németh Krisztiánt is aki nem egyszer megcsinálta a cselt 1v1-ben, ezzel is sokszor szétszedve a feröeriek védelmét. Ha annál a lövésnél több szerencséje van akkor ő lövi a válogatottunk 3. gólját.
9 éve
Ja, hát igen, Böde Dani, hidegrázás, libabőr, sírógörcs....
9 éve
Törölt felhasználó
OFF: BÖDE DANI AZ ISTEN!!!!!

Szólj hozzá