Arséne Wenger elégedetten nyugtázhatta, hogy az Arsenal győzelemmel reagált az előző bajnoki vereségre. Az Ágyúsoknak pedig nem volt könnyű dolguk, az eddig veretlen Leicester otthonába kellett utazniuk.

Ráadásul úgy tűnt, a hazaiak folytatni fogják a jó sorozatukat, mivel a vezetést Vardy révén a 13. percben megszereze Claudio Ranieri csapata, sőt, a Leicester két további kapufáig is eljutott. Szerencsére az Arsenal sem késlekdett a válasszal - Theo Walcott szezonbeli harmadik gólját szerzve öt perccel az első találat után egyenlített, majd az eddig góltalan Alexis révén fordítani tudtak a vendégek.

A második félidőben az Arsenal egyre inkább átvette az irányítást a fáradó Leicestertől, Özil és Cazorla vezényletével folyamatosan alakították ki a helyzeteket az Ágyúsok, s ezúttal végre jöttek a gólok is: Alexis a második félidőben további két góllal szerzett, s így mesterhármast ért el, a 93. percben pedig a csereként beálló Giroud is betalált. A Leicester Vardy révén szépíteni tudott a második játékrészben, így alakult ki az 5-2-es végeredmény az Arsenal javára.

Wenger a meccset követően elégedetten értékelhetett.

Azt kell mondanom, hogy a Leicester jól játszott és összességében egy nagyszerű meccset játszhattunk, amihez mindig két csapat kell. Ők kezdték jobban a meccset, védekezésre késztettek bennünket és ők szerezték az első gólt. Meg kell vallanom, ekkor aggódtam egy kicsit, mert meglehetősen közel kerültek a másodikhoz és akkor nehéz lett volna onnan a helyzetünk. 

 

Ugyanakkor megtaláltuk magunkban az erőt, hogy egyenlítsünk, majd a támadóink sebességének és a technikai képességünknek köszönhetően egyre több problémát tudtunk nekik jelenteni, s végül fordítottunk. A második félidőben már mi irányítottuk a meccset és végig úgy tűnt, hogy további gólokat is tudunk szerezni.

Wenger a meccsen mesterhármast szerző Alexisre is kitért.

Azt gondolom, Alexis visszatért a szintjére. Egy nagy tornát nyert meg a válogatottjával, ilyenkor mindig kell egy kis időt adni a játékosnak, hogy visszaálljon mentálisan a kellő szintre. Már az edzéseken látni lehetett az elmúlt egy-két hétben, hogy kezdi felvenni a ritmust és ezt most a meccsen is megmutatta. A támadásokban végig veszélyes volt.

 

Alexis egy világklasszis játékos, de szerintem számos ilyen játékos van a keretünkben. Persze érteni is kell, hogy mit jelent a világklasszis jelző, de összességében Alexis egy mozgékony játékos, aki keményen dolgozik a csapatért. Ha a csapat jól szerepel, bármikor képes gólt szerezni.

A francia menedzser a mérkőzésen fantasztikus gólpasszt kiosztó Mesut Özilt is méltatta.

Özil megmozdulása klasszis volt. Egy kissé frusztrált volt a meccset követően, mert nem tudott betalálni, holott szüksége lenne már egy találatra, de az Alexisnek adott labdája fantasztikus volt.

Wenger végül a bajnoki versenyről és a keretet illető sérüléshírekről is beszélt.

Tudván azt, hogy a Spurs megverte a City-t, az egész liga szorosabb lett. Egy hete pedig azt vártuk volna, hogy kijön a West Ham elleni meccsen a két csapat közti különbség.

 

Ami a keretet illeti: Coquelin bevethető lehet kedden, ráadásul Gabriel sem lesz már eltiltott. Flamininek pedig combhajlító sérülése van.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (26)

8 éve
Törölt felhasználó
Haha, egy az egyben az a kezdő, amit szerettem volna. :D
8 éve
4 védő a padon. Ez igen.
8 éve
Törölt felhasználó
James, úgy látom te minden kiskaput kihasználsz, hogy alátámaszd az igazad. :D
8 éve
Törölt felhasználó
Rosicky, Welbeck, Wilshere, Flamini, Arteta, Reine-Adelaide, Szczesny

Arsenal U19-Olympiacos U19 3-2 (Pleguezuelo (már rég az első csapatban lenne a helye) 13,62, Sheaf 49 pen)
8 éve
James, ha Wengert kettőnek számoljuk, akkor igazad van ;-) Az AMC-n lesz a BL meccsünk. Hurrá!!!!

Szólj hozzá