Arséne Wenger szerint több tényező együttes állása miatt nem játszik jelenleg Alexis Sanchez élete formájában, ám a francia menedzser szerint a közeljövőben ez biztosan változni fog.

A 26 éves játékos a nyári Copa America miatt eleve későn kezdhette meg a felkészülést az Arsenallal, majd a klub gyenge szezonrajtja miatt rögvest a mélyvízbe dobta Wenger a bajnokság elején.

Alexisnek ennek megfelelően ideje sem volt arra, hogy újból megtalálja azt a formát, amelynek köszönhetően ő volt az Arsenal vezéregyénisége a tavalyi idényben - bár idén eddig 31 kapura tartó lövése volt, gólt nem szerzett.

Wenger azonban bizakodó, hogy hamarosan Alexis is formába lendül.

Több magyarázata van annak, miért nem teljesít jól Alexis, először is az, hogy előbb játszattam őt, minthogy fizikálisan erre készen állt volna. - mondta Wenger.

 

A második ok pedig a Copa America kapcsán keresendő. Egy nagy trófeát sikerült megnyernie a válogatottjával, ezek után időre van szüksége, mire visszaáll a bajnokságra mentálisan és formát szerez. Nekem ez a két ok megmagyarázza, miért nem teljesít úgy, mint tavaly.

 

Ezzel együtt úgy vélem, 31 kapura tartó lövése volt ebben a szezonban, s ismervén Alexis befejezőképességét, ez 5-6 gólt azonnal jelentett volna neki. Ismervén, hogy a befejezések mindig ciklikusak, most éppen ott áll e téren, ahol lennie kell.

 

Ez viszont vissza fog jönni, nem aggódom Alexist illetően. Még ha nem is szerez gólt, akkor is bármely csapatra fenyegetést jelent. Ugyanakkor magabiztos vagyok, hogy hamarosan a gólokat is látni fogjuk tőle.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

9 éve
Törölt felhasználó
Ennyire Wenger sem lehet buta (pedig az...)
Most arra fogni, hogy a nyári válogatott nyereségük miatt nem teljesít jól?? Ez beteg! Nehogy már 2 hónap után még mindig ezen sírjunk. Lassan 10 meccs van a srácokban.
Vagy még mindig ott tartunk, hogy év eleje van, még belefér?

Én inkább azt látom, hogy a játékosok idejönnek hozzánk kiéhezve, hogy megmutatják, ez kb fél évig megy is szépen, azt beszürkülnek Wenger kezei alatt.
Alexis, Chambers, Özil, sorolhatnám, akár Podolski, Imádtuk őket mikor megjöttek, aztán szépen leépülnek Wenger "langyosvíz" "jóazúgyis" szintjére.
Jelenleg az egész csapatunk szürke, és amíg Wenger itt van, ez sajnos így is marad...
9 éve
Ugyan az van mint eddig.... Ezt arra értem hogy minden évnek úgy indulunk neki hogy igen esélyesek vagyunk a bajnoki címre meg hogy együtt maradt a csapat nem mentek el a legjobbjaink , összeszoktunk meg stb... De már rég megtanulhatta volna Wenger az elmúlt évek tapasztalataiból hogy ez a keret nem elég erős ahhoz hogy komolyabb célokat elérhessünk ! Elég gond az nálunk hogy minden évben a sérülésekkel küzdünk ! Itt nem csak Alexis hanem elég sok játékosunk formán kívűl játszik sajnos és nem hinném hogy megint arra kéne várni hogy Alsexis kihuzza a szarból a csapatot mint ahogy azt tette az előző idényben sokszór hanem hogy a többiek is végre azt a szintet hozzák ami akár egy bajnoki akár egy BL győzelemhez szükséges !!! Mi szurkolók is sokat várunk persze de ha már a nagy csapatok közé tartozunk akkor mutassuk meg miért és hogy valóban oda tartozunk !!! Még sok van vissza szerencsére szóval remélem ezután jönnek az elvárt eredmények !!!
9 éve
Megint nem tudja egyenesen azt mondani Wenger, hogy ő hibázott, kellett volna 2-3 játékost igazolni, akik most vérfrissítést jelentettek volna a csapatnak. Persze... igazából a Copa America a bűnös, meg Dean, meg Moringyó... meg a világ, de soha nem Batman.

Szólj hozzá